Η Θεατρική Ερασιτεχνική Σκηνή Ερωτόκριτος παρουσιάζει στα Πλαίσια Ένταξης Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες την θεατρική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη.

 

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη για μικρά παιδιά από 2 ετών και πάνω.

 

Υπόθεση Έργου:

Ο Τρυγαίος, ένας Αθηναίος που έχει βαρεθεί τον πόλεμο, έχει μεγαλώσει ένα σκαθάρι για να το καβαλήσει και να ανέβει στο Δία για να τον ρωτήσει γιατί αφήνει τους Έλληνες να πολεμάνε. Φτάνοντας εκεί όμως βλέπει ότι οι θεοί έχουν φύγει γιατί θύμωσαν με τους Έλληνες και έχει μείνει μόνο ο Ερμής για τις τελευταίες ετοιμασίες. Του εξηγεί ότι εκεί μένει πλέον ο Πόλεμος ο οποίος έχει φυλακίσει την Ειρήνη. Εμφανίζεται τότε ο Πόλεμος που έχει ένα τεράστιο γουδί για να λιώσει μέσα τις ελληνικές πόλεις. Όμως όταν στέλνει το γιο του τον Τάραχο να ζητήσει γουδοχέρι από τους Αθηναίους και τους Σπαρτιάτες αυτός επιστρέφει λέγοντας ότι έχουν χάσει το γουδοχέρι τους, εννοώντας τον Κλέωνα και το Βρασίδα που είχαν σκοτωθεί.

Καθώς ο Πόλεμος φεύγει, ο Τρυγαίος καλεί το χορό που αποτελείται από Έλληνες από διάφορες πόλεις για να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Χάρη στη βοήθεια τους, κυρίως των γεωργών που έχουν τραβήξει τα πιο πολλά στον πόλεμο, καταφέρνουν να ελευθερώσουν την Ειρήνη και την Οπώρα και τη Θεωρία που ήταν μαζί της. Ο Τρυγαίος επιστρέφει στην Αθήνα μαζί με την Ειρήνη για να τη δώσει στη Βουλή. Μετά την επιστροφή του, τον επισκέπτονται διάφοροι έμποροι που πουλούσαν όπλα και ο Τρυγαίος τους δίνει συμβουλές για το πως να τα χρησιμοποιήσουν τώρα που δεν είναι πια χρήσιμα.

 

Συντελεστές Παράστασης:

Σκηνικά: Γαβρόγλου Κωνσταντίνος & Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Τραγουδούν οι: Φίλιππος Βέρφιλ Βεργίνης, Αυγερινός Σέρμπος και Λεονάρντο Θίμο.

Επιμέλεια Μουσικής και Ηχογράφησης: VERVOICE & AVM STUDIOS.

Επιμέλεια Στίχων Τραγουδιών: Νικόλας Παπαϊωάννου και Λεονάρντο Θίμο.

Στους στίχους βοήθησε και η Φανή Γιαννακοπούλου.

Βοηθός Σκηνής: Λουκάς Πίτσος.

Προώθηση και Διαφήμιση-Επικοινωνία: Θεοδώρα Βλάχου και Λουκάς Πίτσος.

Επιμέλεια CD-Μαριονέτες: Δανάη-Μαρία Καραμωλέγκου.

Σε Μετάφραση του Δημήτρη Ποταμίτη.

Διασκευή Κειμένου-Μαριονέτες-Κουκλοθέατρο-Σκηνοθεσία του Λεονάρντο Θίμο.

 

 

19 Μάη 2018 στο “ΚΑΦΕ ΜΥΡΤΙΛΟ” στις 19:00 μ.μ.

Τριφυλλίας και Λαμψά, Πάρκο ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (Πρώην ΚΑΠΑΨ) Αμπελκόκηποι, μετρό Πανόρμου.

 

 

0