Με μια συνέντευξη τύπου  η Marossoulis Productions παρουσίασε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αθήνα  την μουσική παράσταση  «Happy Birthday ΕΛΛΑΣ» που θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

 

 

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ζωζώ Σαπουντζάκη αλλά και όλοι οι πρωταγωνιστές και συντελεστές της παράστασης υποδέχθηκαν εκπροσώπους του Τύπου για να τους δώσουν… επί σκηνής μια πρώτη γεύση από την πρωτότυπη, ζωντανή, μουσική παράσταση που ετοιμάζουν για το θέατρο Αθηνά.  

To «Happy Birthday ΕΛΛΑΣ» είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων της εθνικής μας…Ασυναρτησίας! Μια μουσική παράσταση με εορταστικό χαρακτήρα που διαπραγματεύεται την πραγματική ταυτότητα του Έλληνα δοσμένη μέσα από γέλιο, μουσική, χορό, τραγούδι αλλά και… βαθιά ψυχή. Με ήρωες, τους «Ελληναράδες» διακοσίων ολόκληρων ετών, αποκαΐδια μιας εικονικής πραγματικότητας.

 

 

Πρωταγωνιστούν: Άβα Γαλανοπούλου, Γιώργος Χατζής, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Ερμόλαος Ματθαίου, Βασίλης Γιακουμάρος, Τάνια Ρόκκα, Γιώργος Μπούμπας και η Σοφία Κουρτίδου

 

Ο Γιάννης Ζουγανέλης δηλώνει για την παράσταση:

«Επιδιώκουμε το “ζωντανό” θέατρο, ένα θέατρο που θα διαδράται στην καθημερινότητά του, που θα αλλάζει, θα εξελίσσεται, που θα ενσωματώνονται οι αντιδράσεις των θεατών. Στοχεύουμε και στη διάδραση με τους θεατές, θέλοντας έτσι να κάνουμε την παράσταση ζωντανή με κάθε έννοια.

 Δε θα γίνονται ποτέ τα ίδια πράγματα πάνω στη σκηνή.  Και αυτό με απόλυτη συνείδηση του τι θέλουμε να επικοινωνήσουμε και με πολλή χαρά, αγάπη και πίστη σε αυτό που κάνουμε»

 

Ταυτότητα Παράστασης:

Κείμενα: (με αλφαβητική σειρά) : Αντώνης Ανδρικάκης, Μιχαήλ  Άνθης, Νίκος Κεραμίδας, Ντίνος Σπυρόπουλος, σε συνεργασία με τον Γιάννη Ζουγανέλη

 

Σκηνικά – Κοστούμια:  Μιχάλης Σδούγκος

Βοηθός σκηνογράφου:  Σωτήρης Υφαντής

Σχεδιασμός φωτισμού:  Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Βίντεο:  Πάνος Ζενίδης

Χορογραφίες: Νικολέττα Τρίκη

Πιανίστας: Θαλής Τριανταφύλλου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ζουγανέλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Τάνια Ρόκκα

Παραγωγή: Δημητρης Μαροσούλης – Θοδωρής Μαροσούλης

 Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

 

Trailer:

 

Παραστάσεις & Ώρες έναρξης:

Τετάρτη 19:15,

Πέμπτη 21:00

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 18:00 & 21:00

Κυριακή 19:15

 

Τιμές εισιτηρίων : 20  – 12 €

Διάρκεια:    180    (με διάλειμμα)

 

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-athina/happy-birthday-ellas/

 και στο ταμείο του θεάτρου

Τηλ κρατήσεων: 2108237330

 

 

Θέατρο «ΑΘΗΝά»

Πατησίων & Δεριγνύ 10, Κυψέλη

Τηλέφωνο: 2108237330

 

 

 

 

1