Ο Νίκος Μπάσης και η Στέλλα Παντελούδη είναι οι Before Sunday!

Μια μπάντα που κρατάει σχεδόν 10 χρόνια . Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τους album ,  μας μίλησαν για τη ζωή στο Λονδίνο , την υπέροχη μουσική τους . τη συνεργασία με την θρυλική μπάντα Pavlo’s Dog αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην αρχή .

Είμαι ευτυχής για αυτή την κουβέντα . Σας ευχαριστώ από καρδιάς παιδιά . 

  • Καλώς μας ήρθατε παιδιά στο TheLook.Gr και σας ευχαριστώ πολύ
    Ευχαριστούμε για την πρόσκληση!
  • Πείτε μας δυο λόγια για εσάς . Ποιοι είναι οι Before Sunday ?
    Οι Before Sunday είναι δύο άτομα με ανησυχίες τα οποία ξεκίνησαν μια κοινή μουσική πορεία το 2013, με σκοπό να εκπληρώσουν τα ‘μουσικά’ τους όνειρα στο Λονδίνο. Σύντομα γίναμε τρεις και ακόμα πιο σύντομα μια μικρή ομάδα με κοινούς στόχους. Μπορεί οι Before Sunday να έχουν σαν ‘βάση’ τον Νίκο και την Στέλλα αλλά χωρίς την βοήθεια σημαντικών ανθρώπων γύρω τους όπως οι Tony Huber, Κώστας Γονίδης και αρκετοί άλλοι, τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα!

 

 

  • Είστε σχεδόν 10 χρόνια μπάντα . Τι δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει στην αρχή ?
    Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια μπάντα που αποφασίζει να ‘γράψει’ original μουσική σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι πολλές… Ιδιαίτερα σε μια πόλη όπως το Λονδίνο. Πέρα από εύλογες ‘δυσκολίες’ όπως ‘τι είδους μουσική θα παίξουμε’, υπάρχουν πολλοί σημαντικοί
    παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την πορεία και την καθημερινότητα μιας μπάντας. Για παράδειγμα, η χρηματοδότηση των ηχογραφήσεων και της προώθησης της μουσικής μας, η ισορροπία μεταξύ πρωινής δουλειάς και μουσικής, οι αποστάσεις και η μεταφορά στο στούντιο, η εύρεση κατάλληλων ανθρώπων για συνεργασία, ο ανταγωνισμός και άλλα πολλά. Το σημαντικότερο όμως είναι να βρίσκουμε κίνητρο να συνεχίσουμε, παρά τις παραπάνω δυσκολίες.
  • Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας . Έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα για εσάς ?
    Θυμάμαι πως είχαμε φτιάξει μία ολόκληρη λίστα με ονόματα. Τα περισσότερα φυσικά αποκλείστηκαν, και καταλήξαμε σε 3-4 από αυτά. Επειδή όμως με τη Στέλλα γνωριστήκαμε Σάββατο βράδυ και το ‘Before Sunday’ είναι εύηχο , το αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή και η
    απόφαση ήταν ομόφωνη.

 

 

  •  Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και πως θα χαρακτηρίζατε εσείς οι ίδιοι την μουσική σας ?
    Μπορεί να επηρεαστούμε από οποιοδήποτε είδος μουσικής και από μία ιδέα να προκύψει ένα τραγούδι. Από James Brown, Stevie Ray, Sophie Ellis, Kylie Minogue μέχρι Metallica και Stone Sour. Πιστεύω πως ένας χαρακτηρισμός που ταιριάζει στην μουσική μας είναι ότι διαθέτει ‘ποικιλία ηχοχρωμάτων’. Με βάση την Pop, Funk και Rock προσπαθούμε να διαμορφώσουμε την δική μας μουσική προσωπικότητα.
  • Ζείτε ανάμεσα σε Λονδίνο και Αθήνα . Που πιστεύετε ότι βρίσκει περισσότερο απήχηση η μουσική σας?

Η μουσική μας και συγκεκριμένα το debut album μας, έχει πολύ καλή αποδοχή και στην Ελλάδα αλλά και στην Αγγλία. Οι αντιδράσεις του κόσμου στις συναυλίες ήταν εξίσου ενθαρρυντικές και στις δύο χώρες. Πάντως οι περισσότεροι ακροατές μας στο ψηφιακές πλατφόρμες φαίνεται να είναι από Αμερική!

 

  • Πόσο διαφέρει η μουσική βιομηχανία στην Αγγλία σε σχέση με την Ελλάδα ?
    Ζούμε μόνιμα στο Λονδίνο τα τελευταία εφτά χρόνια. Όπως καταλαβαίνεις, έχουμε ήδη ‘μονιμοποιηθεί’. Οι διαφορές στην μουσική βιομηχανία είναι αρκετές. Οι ευκαιρίες στην Αγγλία είναι σίγουρα περισσότερες, αυτό δεν σημαίνει όμως πως είναι όλες αξιόλογες. Μόνο με πολλή δουλειά και επιμονή φτάνεις στον πολυπόθητο στόχο, είτε είσαι στο Λονδίνο είτε στη Θεσσαλονίκη. Απλά, οι πιθανότητες να σε ακούσουν τα κατάλληλα άτομα στο Λονδίνο είναι περισσότερες, όμως και ο ανταγωνισμός πολύ μεγαλύτερος… Επίσης στην Αγγλία υπάρχει περισσότερη ‘δίψα’ για original μουσική.
  • Είναι εύκολο στην Ελλάδα να κάνει κάποιος καριέρα με αγγλικό στίχο ?

Ο Αγγλικός στίχος, για το είδος μουσικής που παίζουμε αλλά και λόγω της χώρας που διαμένουμε, είναι η λογική επιλογή. Βέβαια, όταν επιλέγεις τον Αγγλικό στίχο χωρίς να είσαι native speaker, έχεις να αντιμετωπίσεις αρκετές ακόμα δυσκολίες όπως η προφορά και η έκφραση, αλλά νομίζω πως έχουμε ξεπεράσει πλέον τέτοιου είδους προβλήματα. Αγαπάμε και τον ‘καλό’ Ελληνικό στίχο, αλλά αυτή την περίοδο προτιμάμε να εκφραστούμε με Αγγλικό στίχο.
Πιστεύω πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει μουσικό ‘ταβάνι’. Αν ο κόσμος γίνει λίγο πιο δεκτικός σε original μουσική υπάρχουν πολλά ‘διαμάντια’ με Αγγλικό στίχο στην Ελλάδα που περιμένουν να ανακαλυφθούν…

 

 

  • Πριν από ένα χρόνο περίπου παίξατε ως support band σε μια ιστορική μπάντα , τους Pavlov’s Dog . Καταρχήν πως προέκυψε η συνεργασία και τι αποκομίσατε από αυτή την εμπειρία ?
    Οι Pavlov’s Dog είναι μία ιστορική μπάντα για την οποία τρέφουμε μεγάλο σεβασμό. Είναι τιμή που μοιραστήκαμε την σκηνή μαζί τους και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μας. Για την συνεργασία αυτή ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Demon’s Gate Productions αλλά και την Angels PR για την βοήθεια τους στην πραγματοποίηση του συγκεκριμένου mini tour. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν εφικτό! Οι 3 συναυλίες που δώσαμε σε Λονδίνο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη αποτέλεσαν μοναδικές εμπειρίες. Οι Pavlov’s Dog είναι πολύ
    φιλικοί και προσιτοί σαν άνθρωποι και πραγματικά αισθανόμασταν ότι μας έβλεπαν σαν παιδιά τους. Ακούσαμε πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες για το rock σε 60s και 70s ενώ είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για πολλά μουσικά θέματα πριν και μετά τα soundcheck!
  • Έχετε σκεφτεί κάποια άλλη συνεργασία με καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας ? Υπάρχει κάποιος που θα θέλατε πολύ να δουλέψετε μαζί ?
    Είναι στα ‘σκαριά’ αρκετές συνεργασίες με καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα. Θα θέλαμε πάρα πολύ να δουλέψουμε με Muse, Beth Hart, RHCP και πολλούς άλλους!

 

 

  • Τον Απρίλιο κυκλοφόρησε ο πρώτος σας δίσκος με τίτλο ” Anticipation ” . Τι ιστορίες διαπραγματεύεται ?
    Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι για την ολοκλήρωση του πρώτου μας άλμπουμ! Μέσα από πολλές δυσκολίες και σκληρή καθημερινή προσπάθεια, μπορέσαμε και πετύχαμε τον μεγαλύτερο μας στόχο για το 2020. Ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορούσαμε να λάβουμε καθώς ο κόσμος αγκαλιάζει την μουσική μας όλο και περισσότερο. Το άλμπουμ στιχουργικά πραγματεύεται τις…ζωές μας. Την καθημερινότητα μας στο Λονδίνο, τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, έρωτες, χαρές, απογοητεύσεις αλλά και πιο φιλοσοφικά θέματα όπως ο θάνατος και το η σχέση του καλού με το κακό. Πιστεύουμε πως ο κόσμος μπορεί να ταυτιστεί με τα τραγούδια μας και να τα κάνει ‘δικά του’.
  •  Τώρα που βγαίνουμε σιγά – σιγά από όλο αυτό , ποια είναι τα σχέδια σας ? Τι ετοιμάζετε ?
    Τώρα που σιγά σιγά ξεπερνάμε το τραγικό αυτό γεγονός της πανδημίας, ελπίζουμε να πραγματοποιηθούν κάποιες από τις συναυλίες τις οποίες είχαμε προγραμματισμένες. Παρόλα αυτά την περίοδο της καραντίνας ήμασταν ιδιαίτερα δημιουργικοί καθώς κάποια demos για το
    δεύτερο μας άλμπουμ άρχισαν αν παίρνουν μορφή!

 

 

  •  Τι να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια από τους Before Sunday . Τι είναι εκείνο που θέλετε να αφήσετε σαν μουσικό στίγμα στην καριέρα σας.
    Στόχος μας είναι η κυκλοφορία ενός δεύτερου άλμπουμ σχετικά σύντομα και η πραγματοποίηση πολλών συναυλιών ανά τον κόσμο. Θέλαμε να έχουμε διάρκεια σαν μπάντα και να αφήσουμε ένα μουσικό στίγμα με ποικιλόμορφο χαρακτήρα που θα ‘αγγίζει’ και θα ψυχαγωγεί τους ακροατές μας.
  • Σας ευχαριστώ πραγματικά για τον χρόνο σας. Το κλείσιμο δικό σας με μια ευχή .
    Ευχαριστούμε και πάλι για την πρόσκληση! Ελπίζουμε όλοι μας σε προσωπικό αλλά και συλλογικό επίπεδο να αποκομίσαμε κάτι από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε και να γίνουμε ένα ‘κλικ’ καλύτεροι άνθρωποι! Ευχόμαστε καλή και ολική ‘επαναφορά’!

Ψάξε και ανακάλυψε τους Before Sunday μέσα από τα social media που έχουν και φυσικά μέσα από τα υπέροχα τραγούδια τους. 

Official links

https://www.facebook.com/beforesundayband

http://www.youtube.com/c/BefoReSunday

https://www.instagram.com/beforesundayband

https://twitter.com/BefoRe_Sunday

0