Παραδοσιακά μια ημέρα πριν από την τελετή απονομής των Όσκαρ, τα Χρυσά Βατόμουρα βράβευσαν τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς, με το «Emoji, η ταινία» να γίνεται η πρώτη δημιουργία κινουμένων σχεδίων που κερδίζει το μεγάλο βραβείο, στα 38 χρόνια του θεσμού.

 

Η κωμωδία κινουμένων σχεδίων του Τόνι Λεόντις αποκαλύπτει τι κάνουν τα emoji, όταν δεν στέλνουμε μηνύματα από το smartphone μας. Κρυμμένα στο app της Μηνυματούπολης, όλα τα emoji, έχοντας το καθένα μια συγκεκριμένη έκφραση στο πρόσωπό του, περιμένουν να επιλεχτούν από κάποιον χρήστη. Ένα από αυτά, το οποίο έχει γεννηθεί χωρίς φίλτρο και «παίζει» με διαφορετικές εκφράσεις, είναι αποφασισμένο να γίνει κανονικό, όπως τα υπόλοιπα.

 

Εκτός από το Χρυσό Βατόμουρο χειρότερης ταινίας το «Emoji, η ταινία» κατάφερε να αποσπάσει και άλλα τρία βραβεία, αυτά της Χειρότερης Σκηνοθεσίας για τον Τόνι Λεόντις, του Χειρότερου Κινηματογραφικού Ζευγαριού, και του Χειρότερου Σεναρίου.

 

Στην 38η τελετή απονομής για τα Χρυσά Βατόμουρα, ο Τομ Κρουζ κέρδισε το πρώτο σόλο του βραβείο, στην κατηγορία Χειρότερος Α’ Ανδρικός Ρόλος στην ταινία «Η Μούμια», η οποία αναφέρεται στον μύθο της μούμιας που ζωντάνεψε ξανά στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την τρομακτική περιπέτεια φαντασίας του Άλεξ Κούρτζμαν, με τους Σοφία Μπουτέλα, Τομ Κρουζ, τον – βραβευμένο με Όσκαρ – Ράσελ Κρόου και τους Άναμπελ Γουόλις και Τζέικ Τζόνσον. Θαμμένη για 5.000 χρόνια, βαθιά στην έρημο, η Αιγύπτια βασίλισσα Άμανετ ξυπνά και προσπαθεί να κυριαρχήσει στον σύγχρονο κόσμο, σκορπίζοντας τον τρόμο. Σε έναν ιδιότυπο κόσμο θεών και τεράτων, η διαφορά μεταξύ καλού και κακού γίνεται ιδιαίτερα δυσδιάκριτη και οι θυσίες μοιάζουν μονόδρομος.

 

Την προηγούμενη φορά που είχε ξανακερδίσει ο Τομ Κρουζ ήταν μαζί με τον Μπραντ Πιτ ως το Χειρότερο Κινηματογραφικό Ζευγάρι για το «Συνέντευξη με Έναν Βρικόλακα».

 

Χρυσά Βατόμουρα 2018

 

Χειρότερη Ταινία «Emoji, η ταινία»

 

Χειρότερος A’ Γυναικείος Ρόλος Τάιλερ Πέρι στο «Boo 2!: A Madea Halloween»

 

Χειρότερος Α’ Ανδρικός Ρόλος Τομ Κρουζ στη «Μούμια»

 

Χειρότερος Β’ Ανδρικός Ρόλος Μελ Γκίμπσον στο «Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς»

 

Χειρότερος Β’ Γυναικείος Ρόλος Κιμ Μπάσινγκερ στο «Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»

 

Χειρότερο Κινηματογραφικό «Ζευγάρι» Οποιαδήποτε δύο απεχθή Emojis στο «Emoji, η ταινία»

 

Χειρότερο Ριμέικ, Σίκουελ ή Αντιγραφή «Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»

 

Χειρότερος Σκηνοθέτης Τόνι Λεόντις για το «Emoji, η ταινία»

 

Χειρότερο Σενάριο «Emoji, η ταινία»

0