Στα πλαίσια της συνεργασίας του με το συνδρομητικό κανάλι Netflix ο ταλαντούχος Ryan Murphy  παρουσιάζει την τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μιούζικαλ του Broadway από το 2016 “The Prom”.

Το μιούζικαλ είναι εμπνευσμένο από αληθινό περιστατικό που συνέβη το 2010 στο Φούλτον του Μισισίπι, το οποίο πρωτοανέβηκε στην Ατλάντα και κατόπιν στο Μπρόντγουεϊ σε μουσική Μάθιου Σκλαρ και στίχους Τσαντ Μπίγκουελιν. Η υπόθεση αφορά σε μία ομοφυλόφιλη 17χρονη, την Έμμα Νόλαν, που επιθυμεί να συμμετάσχει στον Χορό του σχολείου της μετά της συντρόφου της σε μία μικρή πόλη της Indiana αλλά βρίσκει αντιστάσεις από τη συντηρητική πόλη που ζει. Τη 17χρονη αναλαμβάνουν να τη βοηθήσουν τέσσερις βετεράνοι του σανιδιού σε ηλικιακή και καλλιτεχνική κρίση που ενώ στην αρχή ο σκοπός τους έχει ιδιοτελή κίνητρα, στην πορεία όμως όλα αλλάζουν.

Μην ξεχνάμε πως ο  ανοιχτά gay 55χρονος σκηνοθέτης Ryan Murphy  είναι γεννημένος στην Indianapolis της Indiana και ταυτίζεται με το θέμα, καθώς πρόκειται για μία συντηρητική Πολιτεία των ΗΠΑ, την οποία κέρδισαν φέτος οι Ρεπουμπλικάνοι με ποσοστό 57,1%. Ο Murphy κατορθώνει να συγκεντρώσει ένα λαμπερό καστ ηθοποιών με ηγετική μορφή την αξεπέραστη Meryl Streep. Η Streep υποδύεται μία σταρ των μιούζικαλ του Broadway με το όνομα Dee Dee Allen.  Οι υπόλοιποι τρεις καλλιτέχνες του Broadway είναι ο γνωστός παρουσιαστής James Corden , ο Andrew Rannells και η μοναδική Nicole Kidman που μεταμορφώνεται σε κορίτσι του Μπομπ Φος υποδυόμενη την Angie Dickinson.

Το “The Prom” είναι ένα μιούζικαλ LGBTQ ευαισθησίας, γεμάτο ευχάριστες μελωδίες και καλοδεχούμενο αυτοσαρκασμό, χαλαρό και διασκεδαστικό σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας

0