Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Τζο Ράιτ παρουσιάζει την βιογραφία του πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ μέσα από την καινούρια του ταινία “Darkest Hour”(Η Πιο Σκοτεινή Ώρα).

Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης. Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

Ο Τζο Ράιτ, (σκηνοθέτης των ταινιών “Περηφάνια και Προκατάληψη”, “Εξιλέωση” και “Άννα Καρένινα”) επιστρέφει δυναμικά στην μεγάλη οθόνη με την κινηματογραφική βιογραφία του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Το σενάριο υπογράφει ο υποψήφιος για Όσκαρ για την ταινία “Η Θεωρία των Πάντων”, Άντονι ΜακΚάρτεν. Πρωταγωνιστής της ταινίας ο μεγάλος ηθοποιός Γκάρι Όλντμαν, ο οποίος υποδύεται τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.Ο ηθοποιός τιμήθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο αυτό πριν από λίγες μέρες στην 75η Τελετή Απονόμης των Βραβείων Χρυσής Σφαίρας, ενώ θεωρείται μεγάλο φαβορί και για τα Όσκαρ.

“Η Πιο Σκοτεινή Ώρα” κάνει πρεμιέρα στις 18 Ιανουαρίου 2018.

Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ

 

Σενάριο: Άντονι ΜακΚάρτεν

 

Ηθοποιοί: Γκάρι Όλντμαν, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Στίβεν Ντιλέιν, Ρόναλντ Πίκαπ

 

Παραγωγή: Τιμ Μπέβαν, Λίζα Μπρους, Ερικ Φέλνερ, Αντονι ΜακΚάρτεν, Ντάγκλας Ουρμπάνσκ

 

Είδος: Βιογραφία, Δράμα, Κοινωνική

 

Διανομή: UIP

0