Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νταβίντ Ελχόφεν μας παρουσιάζει την τρίτη του κινηματογραφική δουλειά που έχει τίτλο “Αδελφικοί Εχθροί”.

Ο Ντρις και ο Μανουέλ μεγάλωσαν σαν αδέλφια σε ένα κακόφημο και υποβαθμισμένο προάστειο. Καθώς ενηλικιώνονταν όμως ακολούθησαν τελείως διαφορετικούς δρόμους: ο Μανουέλ έμπλεξε με τον υπόκοσμο ενώ αντίθετα ο Ντρις έγινε αστυνομικός. Όταν ένα μεγάλο deal για να ναρκωτικά πάει στραβά οι δύο άντρες συναντιούνται ξανά και συνειδητοποιούν ότι για να επιβιώσουν στους κόσμους τους , χρειάζονται ο ένας τον άλλο. Ανάμεσα σε προδοσίες και πικρά συναισθήματα και παρά το μίσος τους ανανεώνουν το ισχυρό δεσμό που τους ενώνει με το μοναδικό κοινό τους σημείο, την ενστικτώδη αφοσίωση στο μέρος που έζησαν σαν παιδιά.

Πρόκειται για μια δραματική ταινία βελγικής και γαλλικής συμπαραγωγής. Η ταινία συμμετείχε στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας και απέσπασε καλές κριτικές.

Οι “Αδελφικοί Εχθροί” είναι η τρίτη ταινία του Νταβίντ Ελχόφεν. Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 2007 με την ταινία “In Your Wake”, ενώ το 2014 ακολούθησε η εξαιρετική του δεύτερη δουλειά “Far From Men” (Μακριά από τους Ανθρώπους). Ήταν ένα αστυνομικό θρίλερ αγωνίας το οποίο είχε διαγωνισθεί στο 71ο Φεστιβάλ Βενετίας και είχε αποσπάσει τρία βραβεία.

Η ταινία “Αδελφικοί Εχθροί” κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου σε διανομή της εταιρείας Σπέντζος.

Σκηνοθεσία: Νταβίντ Ελχόφεν

 

Σενάριο: Νταβίντ Ελχόφεν, Τζιν Άπτεκμαν

 

Ηθοποιοί: Ματίας Σένερτς, Ρεντά Καντέμπ, Αντέλ Μπενσερίφ, Νίκολας Τζιρόντ, Σαμπρίνα Ουαζάνι, Μαρκ Μπάρμπ

 

Είδος: Δραματική, Θρίλερ

 

Διανομή: Σπέντζος