Η νέα ταινία που γράφει και σκηνοθετεί ο Σκοτ Κούπερ έχει τον τίτλο “Hostiles” (Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου) με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Κρίστιαν Μπέιλ.

Τοποθετημένη στο 1892, η ταινία μας αφηγείται την ιστορία του θρυλικού λοχαγού Τζόζεφ Τζ. Μπλόκερ (Κρίστιαν Μπέιλ), ο οποίος παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του, δέχεται, ως τελευταία του αποστολή πριν αποσυρθεί από το καθήκον, να συνοδεύσει το Κίτρινο Γεράκι (Ουές Στάντι), έναν ετοιμοθάνατο αρχηγό των Ινδιάνων Τσεγιέν μαζί με την οικογένειά του πίσω στη γη τους. Έτσι ξεκινούν ένα επικίνδυνο και εξαντλητικό ταξίδι από το Νέο Μεξικό προς τα βοσκοτόπια της Μοντάνα. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους συναντούν μια νεαρή χήρα,την Ρόζαλι (Ρόζαμουντ Πάικ) της οποίας η οικογένεια δολοφονήθηκε άγρια. Οι τρεις τους πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να καταφέρουν να ξεπεράσουν μια σειρά από κινδύνους: το δύσβατο και κακοτράχαλο τοπίο και τους εχθρούς που θα συναντήσουν στον δρόμο τους. Το “Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου” είναι μια ιστορία όχι για την απόσταση που διανύεις ή τις μάχες που δίνεις, αλλά για το ταξίδι προς τον σεβασμό, τη συμφιλίωση και τη συγχώρεση.

Το “Hostiles” (Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου) είναι η τέταρτη ταινία που σκηνοθετεί ο Σκοτ Κούπερ. Η πρώτη του ταινία ήταν το “Crazy Heart” το 2009, ακολούθησε το “Out of the Furnace” (Σκουριασμένη Πόλη) το 2013 και το “Black Mass” (Ανίερη Συμμαχία) το 2015. Ο σκηνοθέτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον Κρίστιαν Μπέιλ, αφού έχουν συνεργάστεί ξανά και στη “Σκουριασμένη Πόλη”, όπου ο Κρίστιαν Μπέιλ πρωταγωνιστούσε και πάλι μαζί με τον Κέισι Άφλεκ.

Αν και η ερμηνεία του Κρίστιαν Μπέιλ στο ρόλο του λοχαγού Τζόζεφ Τζ. Μπλόκερ θεωρήθηκε από πολλούς ως η καλύτερή του στην μέχρι τώρα πορεία του, δεν προτάθηκε στις φετινές υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην Ελλάδα στις 22 Φεβρουαρίου από την Odeon.

Σκηνοθεσία: Σκοτ Κούπερ

 

Σενάριο: Σκοτ Κούπερ

 

Ηθοποιοί: Κρίστιαν Μπέιλ, Ρόζαμουντ Πάικ, Σκοτ Σέπερντ, Ουές Στάντι, Τίμοθι Σάλαμετ, Μπεν Φόστερ, Τζέσε Πλέμονς

 

Παραγωγή: Σκοτ Κούπερ, Κεν Κάο, Τζον Λέσερ

 

Είδος: Γουέστερν, Περιπέτεια, Δράμα

 

Διανομή: Odeon

0