Ο Γιάννης Ευθυμιάδης παρουσιάζει ένα νέο αδημοσίευτο έργο σε μια ποιητική performance, πλαισιωμένη από τη ηχητικό τοπίο, που θα διαμορφώνει η μουσική παραγωγός και dj Εύα Θεοτοκάτου, και από τα εικαστικά έργα που ο ίδιος θα δημιουργήσει μπροστά στο κοινό.

 

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ 

HOMO ERECTUS

[ποιητική performance]

 

12, 13, 19, 20, 26 και 27 Μαΐου

είμαι αυτός που στάθηκε στα δυο του πόδια ο όρθιος άνθρωπος 

για να φοβάται κι όταν φοβάται

ο ιδρώτας του κόμπος ο ιδρώτας μου κόμπος

να στάζει στη γη να ποτίζει το μέλλον μου…”

 

Ο Homo Erectusο Όρθιος Άνθρωπος, μας φέρνει αντιμέτωπους με την πρωτόγονη ωμότητα των αισθήσεων και των αισθημάτων που η αγριότητα των καιρών μας έχει ανασύρει. Ο σημερινός άνθρωπος, σαν άλλος Homo Erectus, ανακαλύπτει τον κόσμο, τον εαυτό του, τη φύση, τη γλώσσα, τον έρωτα, τον κύκλο της ζωής, το θάνατο, το θεό.

Με το νέο αυτό σπονδυλωτό ποίημα ο Γιάννης Ευθυμιάδης, μέσα από τη διπλή ιδιότητα του ποιητή και εικαστικού, θα επιχειρήσει να αποκαλύψει σκιαγραφώντας με λέξεις και εικαστικές μορφές την πραγματική μας φύση, τον άνθρωπο απογυμνωμένο από όλες τις συμβάσεις, αναγεννημένο μέσα στην αλήθεια του. Ο Homo Erectus είναι ο Όρθιος Άνθρωπος που μπροστά στις δυσκολίες και τις αλλεπάλληλες ανατροπές των καιρών μας (ξανα)στέκεται στα πόδια του ατενίζοντας όρθιος το μέλλον του, το κοινό μας μέλλον.

 

Μέσα από την performance η ποίηση ξαναπαίρνει την πρώτη της μορφή της προφορικής επικοινωνίας, ο ποιητής ξαναγίνεται αφηγητής της πιο παλιάς, της πιο όμορφης ιστορίας, της ιστορίας του ανθρώπου. Κι ο θεατής-ακροατής γίνεται άμεσος δέκτης του καλλιτεχνικού έργου τη στιγμή της δημιουργίας του και έτσι συνδημιουργός, στο βαθμό που συμμετέχει στη διαμόρφωση της ποιητικής κατάστασης.

Τα εικαστικά έργα, που θα γεννιούνται μπροστά στο κοινό, θα είναι αποτυπώματα του σώματος του δημιουργού τους, θα συνομιλούν με το ποιητικό έργο και θα το περιβάλλουν με αρχετυπικές ανθρώπινες μορφές.

 

Teaser:

 

Ταυτότητα Της Performance

ποίηση, επιτελεστική ανάγνωση: Γιάννης Ευθυμιάδης

sound design & live dj set: Εύα Θεοτοκάτου

σχεδιασμός φωτισμού: Δημήτρης Κουτάς

φωτογραφίες: Αντώνης Γιαμούρης

επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Χαριλάου

βοηθός παραγωγής: Κατερίνα Ζυγογιάννη

παραγωγή: Omikron3 artspace 

 

Πληροφορίες

Λόφος art project

Βελβενδού 39, Αθήνα 113 64

Τηλ. επικοινωνίας: 693 867 5348 – 212 121 2186

12, 13, 19, 20, 26 και 27 Μαΐου 

Ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.

Διάρκεια: 70΄

 

Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος – 10€ φοιτητικό/ανέργων

Προπώληση:  http://www.ticketservices.gr/event/homo-erectus/

 

 

 

0