Η οργανωτική επιτροπή της 38ης απονομής των Κορφιάτικων θεατρικών βραβείων 2018-2019 και μετά από την έγκριση του Προέδρου και ιδρυτού της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, κύριου Δημήτρη Μουζακίτη, δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των τιμητικών και ειδικών επάθλων για το 2018-2019. Από φέτος θα πραγματοποιείται ξεχωριστή βραδιά  με το Τιμητικό και τα ειδικά έπαθλα. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Οκτώβριου  2019 και ώρα 20.00, στο Alhambra Art Theatre  στην Αθήνα.

 

 

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

– «Ελένη Παπαδάκη» – Στον ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή για την προσφορά του στο θέατρο και στον πολιτισμό.

 

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

– «Νίκος Κούρκουλος» – Στον ηθοποιό Δάνη Κατρανίδη, για την ερμηνεία του στο έργο  «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» για το ρολό του ως Ηρακλή Πουαρό.

– «Αλέξης Μινωτής» – Στον σκηνοθέτη, Σταμάτη Φασουλή για την σκηνοθεσία του έργου «Οι Μάγισσες της Σμύρνης».

– «Κατίνα Παξινού» – Στην ηθοποιό, Τζούλι Τσόλκα για την ερμηνεία της στο έργο «Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ».

– «Μαρία Αλκαίου» – Στην ηθοποιό, Πέγκυ Σταθακοπούλου για την ερμηνεία της στο έργο «Ο Ήχος του όπλου».

– «Άννα Καλουτά» – Στην ηθοποιό, Ελένη Ουζουνίδου για την ερμηνεία της στο έργο «Η Ψιλικατζού».

– «Κέρκυρα- San Giacomo» – Στην σκηνοθέτη, Ελένη  Σκότη δημιουργό του θεάτρου «Επί Κολωνώ» για την προσφορά της στο θέατρο και στον Πολιτισμό.

– «Μάνος Κατράκης» – Στον ηθοποιό, Άγγελο Αντωνόπουλο για την ερμηνεία του στο έργο «Ο Μαρξ στο Σόχο».

– «Κέρκυρα»  –  Στην σκηνοθέτη Ελένη Σκότη δημιουργό του θεάτρου «Επί Κολωνώ» για την προσφορά της στο θέατρο και στον Πολιτισμό.

– «Ζωή Λάσκαρη» – Στην ηθοποιό Μαριάννα Τουμασάτου.

– «Καλλιτέχνης της Χρονιάς» Στον ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη.

– «Νικόλαος Μάντζαρος» Στον χορογράφο Πέτρο Γάλλια  για την σκηνοθεσία  των έργων που ανέβηκαν στο Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας, οι οπερέτες «Ο Βαπτιστικός» και «Οι Απάχηδες των Αθηνών».

 

Τέλος, τα ειδικά έπαθλα «Μίμης Πλέσσας», «Σοφία Βέμπο», θα ανακοινωθούν την ημέρα της Απονομής.

Η τελετή τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Αττικής, Της ένωσης συντακτών ευρωπαϊκού τύπου (ESE), την Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά και του Σύλλογου  Ελλήνων Ολυμπιονικών.

 

Την φετινή απονομή θα σκηνοθετήσει η βραβευμένη ηθοποιός Λίζυ Ξανθοπούλoυ, τα κείμενα η συγγραφέας  Τζωρτζίνα Τζήλιου, τα σκηνικά και την οργάνωση η Άνθη Πετρουλάκη, τα μουσικά σήματα ο Νίκος Λαβράνος και ο Γιάννης Δήμητρας σε στίχους Σώτια Τσώτου, χορογραφίες η Wendy Gibbins.

Τελετάρχης μετά από 26 χρόνια ξανά στην απονομή η ηθοποιός Γωγώ Αντζολετάκη και παρουσίαση των Διαγωνιζόμενων Βραβείων η Χάλκινη Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Ειρήνη Αϊδινή.

Συμμετέχουν γνωστοί Τραγουδιστές στο 3ωρο show!

Διοργάνωση! ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Σε ιδέα του Δημήτρη Μουζακίτη

 

 

 

 

 

 

 

1