Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και η Θετική Φωνή σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη γνώση και την ενημέρωση ενάντια στην προκατάληψη για τον HIV, και τις ευρύτερες έννοιες και αξίες όπως η παιδεία, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ορατότητα. Η παρουσία σας είναι το πρώτο βήμα.

 

 

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ, ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ, Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ HIV ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ,

ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «I’M POSITIVE»

ΣΤΙΣ 13 ΚΑΙ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ».

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, παρουσιάζουμε τρεις αληθινές ιστορίες που σχετίζονται με τον HIV, αλλά πραγματεύονται ευρύτερες έννοιες και αξίες όπως η παιδεία, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ορατότητα. Άνθρωποι οροθετικοί και μη συστήνονται και μιλούν με τόλμη και ειλικρίνεια για τη ζωή τους, σε μια ανοιχτή συζήτηση στις 14 Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Όπως και στο «I’m Positive 2018», η δράση περιλαμβάνει ένα διήμερο κινηματογραφικών προβολών για σχολεία, στις 13 και 14 Νοεμβρίου στη Μικρή Σκηνή. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για σχολεία, παιδιά και έφηβοι έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της κοινότητας των οροθετικών για θέματα σεξουαλικής υγείας, για τις προκλήσεις και προκαταλήψεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι, αλλά και τη σημαντικότητα της ορατότητας και την αποδοχής για αυτό που είσαι.

Το Ίδρυμα Ωνάση πιστεύει ότι στην κοινωνία είναι όλα θέμα παιδείας, παίρνει θέση, αμφισβητεί τα στερεότυπα και εξάπτει τη δημόσια περιέργεια.

 

 

Πρόγραμμα

13 & 14 Νοεμβρίου – Ώρα: 10:00 – 12:15 – Μικρή Σκηνή

Προβολές ταινιών μικρού μήκους για σχολεία.
Συζήτηση με τους μαθητές.

Ομιλητές: Ραφαήλ Μπιλίδας, Μαριλίνα Αβάνη (ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτιδα της ΛΟΑΤΚΙ+ Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης 11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ).
Συντονίζει η Μαίρη Συνατσάκη.

 

14 Νοεμβρίου – Ώρα: 20:00 – 21:00 – Κεντρική Σκηνή

Συζήτηση «I’m Positive»

Ομιλητές: Dr. Demetre Daskalakis, Michael Macneal, Bruce Richman, Άννα Κουρουπού, Νίκος Φιτσιάλος, Ραφαήλ Μπιλίδας, Κωνσταντίνα Παλυβού
Συντονίζει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και η Λυδία Παπαϊωάννου.

Μετά τη συζήτηση, ακολουθεί πάρτι στο φουαγιέ ισογείου της Στέγης.

 

 

 

 

 

Η συζήτηση θα έχει παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από τη Σοφία Ρομπόλη

Η είσοδος είναι ελεύθερη με Δελτία Εισόδου.

Η διανομή των δελτίων ξεκινά στις 19:00.

 

 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την «Θετική Φωνή»

 

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων

 

 

 

 

 

 

 

2