Μια ωραία προσπάθεια από την Ξάνθη για το αληθινό νόημα των γιορτών

 

 

Τον Άγιο Βασίλη όπως τον ξέρουμε, με την πλούσια λευκή γενειάδα και την κόκκινη στολή, όλοι θα τον βάζαμε στο σπίτι μας και θα ντου προσφέραμε ένα πιάτο φαΐ.

Εάν όμως εμφανιζόταν ως άστεγος που χρειάζεται τη βοήθεια μας, θα κάναμε το ίδιο; Ένα πρωτότυπο βίντεο από την Ξάνθη έρχεται να μας συγκινήσει, αλλά και να μας προβληματίσει.

 

 

Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται ένας άστεγος να περπατά τη νύχτα μέσα στην άδεια πόλη και να χτυπά τις πόρτες των στολισμένων σπιτιών. Το μόνο που λαμβάνει είναι απόρριψη, μέχρι κάθεται να ξαποστάσει στα σκαλιά ενός σπιτιού.

Το κοριτσάκι της οικογένειας ανοίγει την πόρτα, απλώνει το χέρι και τον βάζει στο σπίτι, δίνοντάς του μια θέση στο στρωμένο οικογενειακό τραπέζι. Του προσφέρει μελομακάρονα και κουραμπιέδες, του ανοίγει την καρδιά της, τους βλέπουμε να χαμογελούν σε μια ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα.

Έπειτα, το κοριτσάκι βρίσκει το χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο δώρα και ο… άστεγος Άγιος Βασίλης της δείχνει να μην πει τίποτα…  «Judge less, love more», ήτοι «κρίνε λιγότερο, αγάπα περισσότερο» είναι το μήνυμα που εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο.

 

 

0