Η άκρως «διακριτική» επιχείρηση του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς

 

Με μία άκρως «διακριτική» (όχι όμως μυστική) επιχείρηση το έμπειρο προσωπικό του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Ελληνικού Στρατού εξουδετέρωσε έναν οιονεί κίνδυνο, που παραμόνευε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου πολλές δεκαετίες τώρα και πιο συγκεκριμένα από το…1916.

 

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε το parapolitika.gr, η επιχείρηση αφορούσε σε μία… οβίδα του Γαλλικού Ναυτικού, που είχε ριχθεί στη διάρκεια των «Νοεμβριανών» του 1916 από ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο, από αυτά που ναυλοχούσαν στον Φαληρικό όρμο και στο λιμάνι του Πειραιώς, εναντίον του κτιριακού συγκροτήματος του σημερινού Προεδρικού Μεγάρου, που τότε ήταν τα επίσημα ανάκτορα του βασιλέως Κωνσταντίνου Β’ και η κατοικία του. Η οβίδα αυτή δεν είχε σκάσει και έκτοτε παρέμεινε εκεί, σε μια γωνιά του κήπου των ανακτόρων, αδρανής όπως αποδείχτηκε, αλλά γνωστή στους ενοίκους και όχι μόνο.

 

Τελικώς, μετά από 102 ολόκληρα χρόνια, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Προεδρίας το πληροφορήθηκαν (συμπτωματικώς) και έδρασαν, απευθυνόμενοι στο Γενικό Επιτελείο Στρατού το οποίο και απέστειλε αμέσως τους ειδικούς του ΤΕΝΞ.

 

Πραγματικά, το ΤΕΝΞ έδρασε…«καταδρομικώς» και προ 15νθημέρου περίπου μετά τα μεσάνυχτα τα χαρακτηριστικά αυτοκίνητά του εμφανίστηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και οι πυροτεχνουργοί έπιασαν αμέσως δουλειά. Εντόπισαν το βλήμα, καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο και αφού διαπίστωσαν ότι είναι ανενεργό από την πολυκαιρία, το μετέφεραν στο στρατόπεδό τους όπου και το εξουδετέρωσαν αφαιρώντας τον πυροκροτητή και την πυρίτιδα.

 

Ανεπιβεβαίωτες φήμες υποστηρίζουν ότι το ΤΕΝΞ επέστρεψε την ανενεργό οβίδα, ουσιαστικώς δηλ. μόνο το «κέλυφός» της στο Προεδρικό Μέγαρο, εν είδει «αναμνηστικού» που θα τοποθετηθεί κάπου για να θυμίζει το γεγονός.

 

Οι σχετικές φωτογραφίες:

 

Πηγή

 

 

0