Φωτιά έχει ξεσπάσει στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων σύμφωνα με την πυροσβεστική της γαλλικής πρωτεύουσας.

 

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 19.30 ώρα Ελλάδας εντός του Καθεδρικού Ναού των Παρισίων που είναι και το μνημείο με τις περισσότερες επισκέψεις ταξιδιωτών, στη Γαλλία και όλο τον κόσμο.

Η φωτιά ξέσπασε πιθανώς σε χώρους που διεξάγονταν εργασίες ανακαίνισης και ανάμεσα από τα δύο κωδωνοστάσια της Notre Dame.

 

 

Εκπρόσωπος του δήμου ανέφερε ότι η περιοχή εκκενώνεται.

 

 

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό , η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή και καλούνται οι πολίτες να υπακούσουν σε εντολές της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και να μην προσέρχονται στον χώρο όπου βρίσκεται η Παναγία των Παρισίων, ώστε να διευκολυνθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν επι τόπου.

Σοκάρουν τα video και οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 

Παρακολουθήστε ζωντανή εικόνα από τα μεγαλύτερα δίκτυα της Ευρώπης:

 

 

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη. Ένας εκπρόσωπος του δήμου ανέφερε μέσω του Twitter ότι η περιοχή εκκενώνεται.

 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς που φέτος γιορτάζουν το Πάσχα στις 21 Απριλίου.

Ο Μακρόν ακύρωσε το προγραμματισμένο τηλεοπτικό διάγγελμα λόγω της πυρκαγιάς

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε το προγραμματισμένο για απόψε διάγγελμά του προς το Έθνος, λόγω της «τρομαχτικής πυρκαγιάς» που μαίνεται στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο του Ελιζέ.

 

Στο ακόλουθο video μπορείτε να δείτε την στιγμή που καταρρέει το κεντρικό κωδωνοστάσιο και τις αντιδράσεις του κόσμου…

 

 

Πηγή

 

 

1