Πώς κατασκευάζεται ο Χρυσός Φοίνικας και από ποιους; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πιο σημαντικό βραβείο.

Σε ένα εργαστήρι στην Ελβετία, οκτώ ταλαντούχοι χειροτέχνες δουλεύουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι κρύσταλλου και μια ποσότητα χρυσού που έχει εξορυχθεί με ηθικά ορθές μεθόδους, για να τα μετατρέψουν στο πιο πολύτιμο κινηματογραφικό βραβείο.

 

Ο Χρυσός Φοίνικας- ένα χρυσό κλαδί φοίνικα πάνω σε κρυστάλλινη βάση- είναι το μεγάλο βραβείο που θα δοθεί τον προσεχή μήνα στον νικητή του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών, το οποίο φιλοτεχνούν οι ίδιοι χρυσοχόοι τα τελευταία 21 χρόνια, ο ελβετικός οίκος Chopard, επίσημος χορηγός του φεστιβάλ.

 

 

Για τον Χρυσό Φοίνικα 2018, απαιτούνται 118 γραμμάρια χρυσού 18 καρατίων. Το τηγμένο πολύτιμο μέταλλο τοποθετείται σε καλούπι, το οποίο στη συνέχεια βυθίζεται σε κρύο νερό για να σπάσει τον γύψο και να μείνει το παραχθέν βραβείο. Ακολουθεί ενδελεχής καθαρισμός και γυάλισμα πριν ο χρυσός φοίνικας τοποθετηθεί σε κρυστάλλινη βάση που επεξεργάστηκαν τεχνίτες.

 

 

«Επιδιώκουμε αυτός ο φοίνικας, πέραν της αξίας του ως βραβείου, να αντανακλά την τεχνογνωσία διαφόρων χειροτεχνών», δήλωσε ο Marc Koute, διευθυντής του Chopard.

 

 

Δύο βραβεία φιλοτεχνούνται για την περίπτωση που είναι δύο οι μεγάλοι νικητές του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως 19 Μαΐου στη Γαλλική Ριβιέρα. Οι διοργανωτές παρήγγειλαν επίσης πέντε μικρότερα βραβεία για τις άλλες κατηγορίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

0