Οι λοιμωξιολόγοι διαφώνησαν, αλλά τελικά συμφώνησαν να εισηγηθούν το λουκέτο σε δημοτικά, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.

 

Κλείνουν δημοτικά σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί με εισήγηση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν λίγο μετά τις 19:00 την Παρασκευή τη σύσκεψη που είχαν από το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα δείχνουν ότι και οι επιστήμονες κατέληξαν στο να κλείσουν δημοτικά σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί μετά και την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της συνάντησης των λοιμωξιολόγων υπήρχαν αρκετές διαφωνίες. Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν πολλές προτάσεις, υπήρξαν αντιρρήσεις και χρειάστηκε χρόνος για να καταλήξουν σε μια κοινή απόφαση – εισήγηση, την οποία ήθελε και η κυβέρνηση. 

Οι επίσημες ενημερώσεις από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναμένεται να γίνουν αύριο Σάββατο 14 Νοεμβρίου, όπου θα αναλυθούν και όλες οι λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν από εδώ και έπειτα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Τις τελευταίες ώρες είχε προηγηθεί ένα θρίλερ όσον αφορά την εκπαίδευση. Η αρχική πληροφορία ανέφερε πως με κυβερνητική απόφαση οδηγούμαστε στο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων από την Δευτέρα και στη συνέχεια προστέθηκαν και οι παιδικοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η μη παρουσία της Νίκης Κεραμέως στην καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου έδωσε τροφή για δεύτερες σκέψεις, ωστόσο λίγο αργότερα η απόφαση των ειδικών ήρθε να ξεκαθαρίσει μια και καλή την υπόθεση.

 

Οι λοιμωξιολόγοι, ύστερα από μία συνεδρίαση που κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες λόγω των διαφωνιών, αποφάσισαν να εισηγηθούν το «λουκέτο» σε όλα, κρίνοντας πως με αυτό τον τρόπο θα μειώσουν ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο της διασποράς. Την ανάγκη να κλείσουν όλα τα σχολεία είχε τονίσει από το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ έκκληση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, ο βασικός στόχος με την απόφαση αυτή είναι να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων. Από τη στιγμή που και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα κάνουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά, από τη μία θα διακοπούν οι μετακινήσεις προς και από τα σχολεία και αφετέρου περισσότεροι γονείς θα βγουν σε τηλεργασία και έτσι θα μειωθεί κατά πολύ η όποια κινητικότητα.

 

Πηγή

 

0