Με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα στο πρώτο ημίχρονο, η Εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε εκρηκτικό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας κερδίζοντας εύκολα το Μαυροβούνιο με 85-60. Παπαγιάννης, Πρίντεζης, Μπουρούσης, ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν, ενώ ο κατά κόσμον, “Greek Freak” αγωνίστηκε ελάχιστα.

 

 

Η Εθνική, ως η δεύτερη πιο ψηλή ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά από τους Σέρβους, αναμενόμενα χρησιμοποίησε τα ψηλά σχήματα, τα οποία έχει δουλέψει όλον αυτόν τον καιρό. Και από το πρώτο δευτερόλεπτο, όλοι ήταν έτοιμοι να κάνουν αυτό που χρειάζονταν, για να αποφευχθούν οι (αρνητικές) εκπλήξεις.

Λένε ότι «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και αν λάβουμε υπόψιν μας την διάθεση που έδειξαν οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κόντρα στο Μαυροβούνιο, τότε έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια! 

Η γαλανόλευκη φόρτσαρε στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας καταπληκτική άμυνα, ενώ στο δεύτερο μισό του αγώνα έκανε… συντήρηση δυνάμεων και έφτασε σε μια επαγγελματική νίκη (85-60) κρατώντας μπόλικη ενέργεια για τη συνέχεια της διοργάνωσης και τα ματς με Βραζιλία και Νέα Ζηλανδία.

Όπως δήλωσε και μετά τη λήξη του αγώνα σε συνέντευξή του ο προπονητής της Εθνικής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, “Το ματς της Ελλάδας με το Μαυροβούνιο και το εύρος της νίκης δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες της αντίπαλης ομάδας. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως όλοι οι παίκτες έδειξαν πολύ μεγάλη ενέργεια και συγκέντρωση στο παρκέ”.

 

 

0