Εφιαλτικές μνήμες από το 2015 ξύπνησαν πριν από λίγο στο Παρίσι. Δυο άγνωστοι μαχαίρωσαν 4 άτομα έξω από τα γραφεία που στεγαζόταν το περιοδικό Charlie Hebdo.

 

 

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι καθώς έγινε επίθεση με μαχαίρι κοντά στα πρώην γραφεία του Charlie Hebdo. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν 4 τραυματίες! Ο χώρος έχει αποκλειστεί ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δύο δραστών που πραγματοποίησαν την επίθεση. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι δράστες ξέφυγαν με το μετρό.

 

 

 

 

Η εφημερίδα Charlie Hebdo αποτελεί το τελευταίο διάστημα και πάλι στόχο ακραίων ισλαμικών οργανώσεων λόγω της δημοσίευσης σκίτσων του Μωάμεθ. Με αφορμή αυτό το γεγονός όλα τα γνωστά γαλλικά ΜΜΕ συνυπέγραψαν έκκληση για την ελευθερία, την ελευθεροτυπία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

 

Ο Γάλλος πρωθυπουργός βρέθηκε σχεδόν αμέσως μετά την επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών, αφού ενεργοποιήθηκε η ομάδα διαχείρισης κρίσεων. Ο ίδιος με μία σύντομα δήλωση του στα ΜΜΕ επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για επίθεση με ματσέτα, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 ατόμων, 2 εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με τους δράστες ή τον δράστη επιτείνοντας έτσι τη σύγχυση που έχει προκληθεί.

 

Παρακολουθήστε ζωντανά εικόνα από το σημείο:

 

 

 

Στις 7 Ιανουαρίου 2015 δυο ένοπλοι φανατικοί ισλαμιστές εισέβαλαν στα γραφεία του περιοδικού και εκτέλεσαν 12 ανθρώπους που εργάζονταν σε αυτό.

Κατά την διάρκεια της επίθεσης φώναζαν «Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά και ότι «Ο Προφήτης εκδικήθηκε». Η τρομοκρατική επίθεση συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

Σύλληψη δύο υπόπτων

Οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει τη συνοικία (το 11ο διαμέρισμα του Παρισίου), ενώ έχει αποκλειστεί ολόκληρη η περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί έως τώρα δύο ύποπτοι. Ο πρώτος συνελήφθη κοντά στην Πλατεία της Βαστίλης, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος κοντά στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo, όπως μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο France Infο.

 

 

Το χρονικό της επίθεσης

Υπάλληλος της Premières Lignes, πρακτορείου Τύπου και εταιρείας παραγωγής, διηγήθηκε ότι δύο συνάδελφοί της βρίσκονταν στον δρόμο μπροστά από τα γραφεία της εταιρείας και κάπνιζαν, όταν άκουσε ουρλιαχτά. Πλησίασε στο παράθυρο και είδε τον έναν από τους συναδέλφους της μέσα στο αίμα να καταδιώκεται από έναν άνδρα που κρατούσε ματσέτα. Τα γραφεία της εταιρείας είναι στον δρόμο όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Charlie Hebdo. Έκτοτε, τα γραφεία του σατιρικού εντύπου στεγάζονται σε μυστικό τόπο.

 

 

 

 

0