Με ένα ακόμα βίντεο που έχει γίνει viral και έχει προκαλέσει τεράστια συγκίνηση σε όλους οι διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου της Κρήτης καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτόν στις 6 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

 

Βασικό θέμα του σποτ αυτή τη χρονιά είναι η εξάρτηση μικρών μεγάλων από τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα κινητά τηλέφωνα.

 

Πρωταγωνιστής ο μικρός Μάνος, ο οποίος δε θέλει να παίξει βιντεοπαιχνίδια με τον αδελφό του, αλλά αντίθετα προτιμά να βγει έξω να τρέξει και να παίξει μπάλα.

 

Κανείς όμως δεν είναι διατεθειμένος να παίξει μαζί του. Ο πατέρας του είναι απασχολημένος με τη δουλειά του στον υπολογιστή, ο αδελφός του παίζει βιντεοπαιχνίδια, οι φίλοι του είναι καρφωμένοι σε ένα κινητό τηλέφωνο ή σε ένα tablet και χαζεύουν στο ίντερνετ.

 

Μέχρι που στον δρόμο του βλέπει τον Γιάννη, ένα τυφλό αγόρι που κάθεται στα σκαλιά του σπιτιού του και διαβάζει ένα βιβλίο στη γραφή braille.

 

Ο Μάνος τρέχει αμέσως προς το μέρος του και του ζητά να τρέξουν μαζί. Ο Γιάννης στην αρχή ήταν διστακτικός, αλλά με την παρότρυνση του μικρού του φίλου δέχεται.

 

Ο αγώνας ξεκινά. Ο Μάνος κρατά τον Γιάννη από το χέρι και τρέχουν μαζί προς τη γραμμή του τερματισμού. «Κέρδισες» του φωνάζει όλο χαρά και τα δυο παιδιά αγκαλιάζονται και πανηγυρίζουν. Άλλωστε, όπως λένε οι διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου στο βίντεο όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό.

 

 

(Ο Γιάννης Σαμαράς είναι μαθητής του Ειδικου Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας)

 

Το γνωρίζουμε πια όλοι ότι ένα μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας είναι η αλόγιστη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών , κινητών τηλεφώνων , tablets και υπολογιστών. Όλα αυτά είναι αναμφισβήτητα χρήσιμα εργαλεία για τους ανθρώπους αλλά συγχρόνως τους αποξενώνουν. Οι εικόνες της καθημερινότητάς μας αλλάζουν… Η άλλοτε γεμάτη αλάνα της γειτονιάς αδειάζει…Τα παιδιά προτιμούν να “παίζουν” καθισμένα μπροστά σε οθόνες. Μωρά δεν τρώνε αν δε βρίσκονται μπροστά από ένα κινητό. Παρέες νέων, που κάθονται στο ίδιο τραπέζι, προτιμούν να ανταλλάσσουν μηνύματα στο κινητό. Οδηγοί που το χρησιμοποιούν εν ώρα οδήγησης θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη ζωής τους όσο και των συνανθρώπων τους.