Ένας τεράστιος κάδος απορριμμάτων-εικαστική εγκατάσταση εμπνέει μικρούς και μεγάλους να αφήνουν καθαρές τις ακτές.

 

Eνώ ο πλανήτης πνίγεται στα πλαστικά και οι παραλίες συνεχίζουν να υποφέρουν από τα σκουπίδια, ένα ξενοδοχείο στο Μπαλί, το W Bali – Seminyak, ξεκίνησε ένα έξυπνο πρότζεκτ με τίτλο «Feed Goby the Fish» («Ταΐστε τον Γκόμπι το Ψάρι») με σκοπό τη μείωση των απορριμμάτων στις ακτές.

 

Πρόκειται για ένα τεράστιο κάδο-μεταλλική εγκατάσταση σε μορφή ψαριού που συνοδεύεται από την επιγραφή: «Ο Γκόμπι λατρεύει τα πλαστικά, σας παρακαλώ ταΐστε τον».

Η ιδέα είναι ότι όταν τα παιδιά καλούνται να ρίξουν τα πλαστικά απορρίμματα σε ένα τεράστιο ψάρι, αντί για τον γνωστό, βαρετό κάδο απορριμμάτων, το κάνουν με μεγαλύτερη προθυμία. Είναι λοιπόν ένα μικρό αλλά εμπνευστικό βήμα προς την περιβαλλοντική εκπαίδευση μικρών αλλά και μεγάλων και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής είναι τέτοια (και η ποσότητα των πλαστικών σκουπιδιών που παράγεται στις παραλίες τόσο μεγάλη) ώστε το γιγαντιαίο στομάχι του Γκόμπι γεμίζει κάθε βράδυ – και στη διάρκεια της νύχτας αδειάζει ώστε να είναι έτοιμος το επόμενο πρωί για ένα ακόμα λουκούλειο γεύμα.

 

Δείτε την ιστορία μιας 70χρονης που καθαρίζει μόνη της τις ακτές της Αγγλίας:

 

 

 

 

Πηγή