Ο “Ρεαλιστής”, το νέο τραγούδι του Ηλία Παπανικολού, σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις μουσικές αναζητήσεις του βετεράνου της hiphop.

 

Ηλίας Παπανικολός (a.k.a. Εισβολέας)

 

Νέο τραγούδι

“Ρεαλιστής”

 

 

Εδώ η hiphop, η αστική μουσική του σήμερα που χρόνια υπηρετεί ο Ηλίας, συναντά τις αστικές λαϊκές μουσικές μας παραδόσεις και μέσα από τους στίχους και τις ρίμες του, αποτυπώνει γλαφυρά όπως πάντα, την οπτική του στη σημερινή κοινωνία και τον σύγχρονο πολύπαθο άνθρωπο.

Το τραγούδι “Ρεαλιστής” είναι μέρος μιας συνολικής μουσικής δημιουργίας που θα κυκλοφορήσει σε δίσκο τους επόμενους μήνες από τη Fishbowl Music Tank.

 

Καλή σας ακρόαση!

 

 

Σημείωμα του δημιουργού

 

Έχω ένα όνειρο…

να μην με έχει κανένα όνειρο όμηρο!

 

Ζώντας σε τούτη την κοινωνία, όπου το να ‘σαι ονειροπόλος σε καθιστά ευάλωτο απέναντι στη ζούγκλα και τα θηρία της, ένα κλείσιμο ματιών τη λάθος στιγμή κι έρχεσαι στην πραγματικότητα με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο… Ξυπνάς και αντιλαμβάνεσαι πως η ζωή είναι μικρή για να ζεις σε ουτοπίες, είναι λίγος ο χρόνος σε τούτο τον πλανήτη και χρειάζεσαι χειροπιαστούς στόχους που θα σε κάνουν ευτυχή κι ανθρώπους που να μην είναι τοξικοί, αλλά να σε πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα…

Άλλωστε αν δεν κουνήσουμε το χέρι μας, τίποτα δεν θα συμβεί από μόνο του.

 

Ηλίας Παπανικολός

 

 

 

Credits

 

(τραγούδι)

Στίχοι, μουσική: Ηλίας Παπανικολός

Φωνή: Άκης Πιτσάνης, Σεμέλη Παπαβασιλείου, Ηλίας Παπανικολός

Κιθάρα: Σπύρος Βρυώνης

Βιολί: Άκης Πιτσάνης

Ήχος, μίξη, μάστερ: Elias Raftel

 

 

(βίντεο)

Μοντάζ: Τάσος Κωνσταντόπουλος

Κάμερες, φώτα: Nicola Juan Pampanos, Φίλιππος Κρέκας, Γιάννης Αβραμόπουλος

Η βιντεοσκόπηση έγινε στο CobraHighAthens

Τις κάμερες παραχώρησε ο Νίκος Κορόβηλας και τα γυρίσματα έγιναν με την πολύτιμη βοήθεια του Κυριάκου Σολ, της Κατερίνας Ζάννα και της Σόνιας Μπαξεβάνη.

 

 

0