Αυτήν την εβδομάδα ολοκληρώνεται η παρουσίαση των τραγουδιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό 65ο διαγωνισμό της Eurovision που θα διοργανωθεί το Μάϊο στο Ρότερνταμ.

Οι οργανωτές του διαγωνισμού ήδη έχουν διαβεβαιώσει τα social media πως παρόλη την παγκόσμια έξαρση της πανδημίας του κοροναϊού, στόχος τους είναι να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή της μουσικής εκδήλωσης που προσελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων τηλεθεατών παγκοσμίως.

Τα προγνωστικά καλά κρατούν και ήδη κάποιες χώρες προκρίνονται ως φαβορί, μετά τη Λιθουανία και την Ισλανδία, αυτήν την εβδομάδα προκρίνονται ως φαβορί η γειτονική μας χώρα, η Βουλγαρία αλλά και η Ελβετία . 

Η Βουλγαρία έφθασε πολύ  κοντά στη νίκη αφού το 2017 με τον Kristian Kostov τερμάτισε στη δεύτερη θέση.  Ενώ η Ελβετία είχε κερδίσει τελευταία φορά το 1998 με την άγνωστη τότε Celine Dion

Φέτος οι δυο χώρες στέλνουν στο διαγωνισμό δυο εξαιρετικά τραγούδια. Η Βουλγαρία στέλνει την 22 χρονη Victoria και το τραγούδι “Tears getting sober”, μία ιδιαίτερη μπαλάντα που στη σύνθεση έχει αναμειχθεί και η ίδια  Victoria μαζί με τους  Borislav Milanov, Lukas Oscar και Cornelia Wiebols από τους Symphonix International. Η Victoria είναι παιδί του X Factor Βουλγαρίας αφού έγινε γνωστή μέσα από το διάσημο show.

Όσο για την Ελβετία, στέλνει και αυτή έναν νεαρό σε ηλικία ερμηνευτή που συμμετείχε σε γνωστό show. Πρόκειται για τον 21 ετών Gjon Muharremaj ή αλλιώς Gjon’s Tears που έγινε γνωστός μέσα από το Γαλλικό The Voice. Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει λέγεται  “Répondez-moi” και πρόκειται για μια καθηλωτική μπαλάντα που έγραψε ο ίδιος μαζί με τους  Xavier Michel,  Alizé Oswald και Jeroen Swinnen

 

Και οι δυο χώρες διαγωνίζονται στο Β’ Ημιτελικό όπου διαγωνίζεται και η Ελλάδα μας την 14/05. Συγκεκριμένα διαγωνίζονται στο δεύτερο μισό!