Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο μαέστρος Κορνήλιος Μιχαηλίδης, στο φετινό φθινοπωρινό ραντεβού τους με το κοινό στον Κήπο του Μεγάρου, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το βράδυ, σε μια Συνάντηση με τον ντε Φάγια, η οποία θα αρχίσει με την Camerata Junior υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα. Με το γνωστό αθηναϊκό σύνολο συμπράττει η μεσόφωνος Ινές Ζήκου, ενώ με την Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής η ομποΐστα Χριστίνα Παντελίδου.

 

 

 

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών –

Κορνήλιος Μιχαηλίδης

Συνάντηση με τον ντε Φάγια

Η συναυλία θα ξεκινήσει με την Camerata Junior

υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα

 

 

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου | 19:30

 

 

Σολίστ

Ινές Ζήκου | μεσόφωνος (ΚΟΑ)

Χριστίνα Παντελίδου | όμποε ντ’ αμόρε (Camerata Junior)

 

 

Η συναυλία ανοίγει με τους νεαρούς μουσικούς του Παιδικού και του Νεανικού Τμήματος της Camerata Junior. Το Παιδικό Τμήμα θα ερμηνεύσει σε μεταγραφή το Radetzky March, μια από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις του Γιόχαν Στράους, το απόσπασμα «Στην αίθουσα του βασιλιά των ορέων» από τη σκηνική μουσική Πέερ Γκυντ του Νορβηγού Έντβαρντ Γκρηγκ και την περίφημη Sicilienne του Γκαμπριέλ Φωρέ. Το Νεανικό Τμήμα επέλεξε για το πρόγραμμά του την Απλή Συμφωνία, έργο 4 του Μπέντζαμιν Μπρίττεν καθώς και το Κοντσέρτο για όμποε ντ’ αμόρε και ορχήστρα σε λα μείζονα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, με σολίστ τη Χριστίνα Παντελίδου.

 

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσει στη συνέχεια δύο αγαπημένα έργα του Μανουέλ ντε Φάγια, ενός από τους πλέον εμβληματικούς ισπανούς μουσουργούς του 20ού αιώνα, το συνθετικό ύφος του οποίου είναι βαθιά επηρεασμένο από τη μουσική παράδοση της πατρίδας του. Το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου θα ακουστούν στον Κήπο του Μεγάρου η Σουίτα από το μπαλέτο Ο Mάγος Έρωτας και η παντομίμα σε δύο σκηνές Ο Κυβερνήτης και η Μυλωνού (πρώτη εκδοχή του μπαλέτου Το τρίκωχο καπέλο). Τα φωνητικά μέρη αποδίδει η διακεκριμένη μετζοσοπράνο Ινές Ζήκου.

 

 

Συμπαραγωγή

ΚΟΑ – ΜΜΑ

 

 

Οδηγίες για την ασφαλή προσέλευση των θεατών στους χώρους των εκδηλώσεων

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους χώρους των εκδηλώσεων. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης του 1,5 μέτρου κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού  συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση 1 ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση, η παραμονή και η αποχώρηση από τον χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας.

 

 

Για τους όρους αγοράς και χρήσης εισιτηρίων, πληροφορίες στο παρακάτω link:

http://www.megaron.gr/default.asp?pid=454&la=1

 

 

 

Τιμή εισιτηρίου

12 ευρώ (γενική είσοδος)

 

 

Eισιτήρια

210 72 82 333

megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα 

 

 

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr
https://www.facebook.com/megaron.gr
https://www.instagram.com/megaron_athens/
https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall
https://twitter.com/MegaronAthens
https://plus.google.com/+MegaronGr
https://www.pinterest.com/megaronathens/