Δύο κορυφαίοι συνθέτες, ο Νicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής συναντιούνται,  στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τους σκοπούς του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους – την Τρίτη 13 Μαρτίου.

 

Μια βραδιά αφιερωμένη στο Coeurs pour Tous Hellas

 Η προπώληση ξεκίνησε!

 

 

Ο Nicola Piovani, από τους σημαντικότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής – και όχι μόνο-, βραβευμένος με Όσκαρ, έρχεται στην Ελλάδα για να συμμετέχει με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανο Κορκολή, σε μια μοναδική συναυλία που θα μαγέψει το κοινό!

 

Ο Ιταλός μαέστρος και συνθέτης θα βρεθεί με τον Έλληνα καλλιτέχνη στη σκηνή του Μεγάρου σε μια διαφορετική Ελληνοϊταλική “συμμαχία” για την υποστήριξη του Ιδρύματος, που έχει στόχο να ξαναδώσει το χαμόγελο ζωής σε άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια.

 

Οι  μουσικές  του  Nicola  Piovani  από  τον  κινηματογράφο και οι συνθέσεις  του  Στέφανου  Κορκολή  θα  ακουστούν  με τη σύμπραξη της ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ. Ένα σύνολο 80 μουσικών, με τον Στέφανο Κορκολή (πιάνο) και υπό τη διεύθυνση των Αναστάσιου Συμεωνίδη και Nicola Piovani, θα δημιουργήσουν μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά με καλλιτεχνική και ανθρωπιστική διάσταση.

 

Το Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές για Όλους) έχει ανθρωπιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και κύριος σκοπός της λειτουργίας του είναι να χειρουργούνται παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες σε αναπτυσσόμενες χώρες και σε ασθενείς οικονομικά ομάδες.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος και το μήνυμα της βραδιάς είναι ότι «Η Ζωή Είναι Ωραία», όπως μας το υπενθυμίζει ο Maestro Nicola Piovani, υπογράφοντας ένα από τα καλύτερα soundtrack όλων των εποχών, στην ομότιτλη ταινία (“La Vita è bella”-1997) με τον Roberto Benigni.

 

Μια ιδιαιτέρως σημαντική “συνάντηση” δύο φημισμένων σύγχρονων συνθετών, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά για το πολύτιμο έργο του Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές Για Όλους) και του καθηγητή καρδιοχειρουργού Αυξέντιου Καλαγκού, δημιουργού αυτού του διεθνούς ιδρύματος στη Γενεύη το 1998.

 

INFO

NICOLA PIOVANI – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αίθουσα ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

25€, 40€, 50€, 70€

φοιτητικά (Γ’ζώνη):15€

 

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (και διάλειμμα 20’)

 

Πληροφορίες – Προπώληση

210 72.82.333

http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=4004

 

Trailer:

 

 

Παραγωγή: GIONIK

 

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:

Όλγα Παυλάτου

Αντώνης Κοκολάκης

 

Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους

 

Ανθρωπιστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, συστήνεται στην Αθήνα το 2015 για τα άπορα και ανασφάλιστα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια.

Παράρτημα του Διεθνούς Ιδρύματος Coeurs pour Tous που ιδρύθηκε το 1998 στη Γενεύη από τον καρδιοχειρουργό Αυξέντιο Καλαγκό.

 

Οι αριθμοί:

Στη χώρα μας γεννούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια το χρόνο από τα οποία το ένα τρίτο, κυρίως νεογνά, χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης.

 

Tο έργο:

Από το 2015 έως σήμερα το Coeurs pour Tous Hellas, με γνώμονα την αναγκαιότητα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και με βάση τα ετήσια στοιχεία, υποστήριξε οικονομικά 89 άπορα και ανασφάλιστα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια. Η στήριξη αυτή περιλαμβάνει, ανάλογα την περίπτωση, επεμβάσεις, εξετάσεις και επεμβατική καρδιολογία.

 

Ο ιδρυτής:

Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, χειρουργεί φιλανθρωπικά τα άπορα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, στο νοσοκομείο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, με τη σύμπραξη των γιατρών του τμήματος Συγγενών Καρδιοπαθειών και την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στο σκοπό. Από το 2018 προσφέρει αφιλοκερδώς τις ιατρικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες του και στο νοσοκομείο Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

 

Η δομή του ιδρύματος:

Διοικητικό Συμβούλιο από διακεκριμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς.  Εκτελεστική Επιτροπή με ευθύνη τη γενικότερη λειτουργία του ιδρύματος. Επιστημονικό Συμβούλιο με εκπροσώπους της παιδοκαρδιολογίας της χώρας. Οι επιστήμονες-μέλη συνεργάζονται με ένα δίκτυο γιατρών από όλη την Ελλάδα για την αντιμετώπιση και περίθαλψη των άπορων παιδιών με καρδιοπάθεια. Όλοι οι συντελεστές προσφέρουν εθελοντικό έργο.

 

Η ανθρωπιστική προσφορά των χορηγών:

Η υποστήριξη παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια, ευπαθών οικονομικά οικογενειών, αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση των νοσηλίων των απαιτούμενων επεμβάσεων.

 

Αυξέντιος Καλαγκός

Καρδιοχειρουργός, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Γενεύης και στο Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης. Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων ΜΗΤΕΡΑ. Το 2018 ξεκίνησε να χειρουργεί αφιλοκερδώς και στο νοσοκομείο Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Διεθνής Έλληνας, οικουμενικός γιατρός, πολυβραβευμένος επιστήμονας, κάτοχος της πατέντας Kalangos Ring (ένα καινοτόμο “δαχτυλίδι” που τοποθετείται στις παιδικές καρδιές). Υποστηρικτής των ασθενών παιδιών του κόσμου ­ η φιλανθρωπική δράση του, απαιτεί 300.000 μίλια πτήσεων το χρόνο ανάμεσα στην Ευρώπη και τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και περί τις 600 επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς.

Μεγαλωμένος στην Κωνσταντινούπολη με καταγωγή από βυζαντινή οικογένεια, μυημένος στην έννοια της φιλανθρωπίας από τον γιατρό πατέρα του, αποφοίτησε το 1984, μόλις 23 ετών, από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή και μετεκπαιδεύτηκε με ειδικότητα στην καρδιοχειρουργική παίδων και νεογνών στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέντορές του ο Μαγκντί Γιακούμπ και ο μυθικός Αλέν Καρπαντιέ.

 

Coeurs pour Tous

Ιδεαλιστής, ίδρυσε το 1998 στη Γενεύη το Coeurs pour Tous, για την αρωγή των φτωχών παιδιών με καρδιοπάθεια στον κόσμο, επιτελώντας ένα πρωτοπόρο και μοναδικής σημασίας ανθρωπιστικό έργο. Ο ίδιος με τις επιστημονικές ομάδες του έχουν χειρουργήσει περισσότερα από 17.000 παιδιά στον κόσμο. Σε μια αδιάκοπη διαδοχή φιλανθρωπικών αποστολών, στη διάρκεια δύο δεκαετιών, εφαρμόζεται μια πρωτοποριακή επιστημονική στρατηγική με στόχο επίσης, την εκπαίδευση εντόπιων γιατρών και τη δημιουργία καρδιολογικών κέντρων για την περίθαλψη των, προερχόμενων από υποβαθμισμένα περιβάλλοντα, παιδιών με καρδιοπάθεια. Το νέο κεφάλαιο προσφοράς του φημισμένου Έλληνα παιδοκαρδιοχειρουργού γράφεται τώρα στην Ελλάδα, με τη δράση του Coeurs pour Tous Hellas.

 

______________________________________________________

COEURS POUR TOUS HELLAS

http://www.coeurspourtoushellas.gr/el/

http://www.facebook.com/CoeurspourTousHellas/

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΟΛΑ ΠΙΟΒΑΝΙ

O Νικόλα Πιοβάνι (ιταλικά: Nicola Piovani, 26 Μαΐου 1946) είναι Ιταλός μουσικοσυνθέτης, πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας. Είναι ευρύτερα γνωστός από τη μουσική του για πολλές κινηματογραφικές ταινίες καθώς και θεατρικά έργα. Το 1998 του απονεμήθηκε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης μουσικής για την ταινία “La Vita è bella” του Ρομπέρτο Μπενίνι, που προβλήθηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο “Η Ζωή Είναι Ωραία”.

Ο Πιοβάνι σπούδασε μουσική στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης και το 1967 έλαβε δίπλωμα πιάνου από το Ωδείο Βέρντι στο Μιλάνο. Τα επόμενα χρόνια μελέτησε ενορχήστρωση και συνεργάστηκε εκτενώς με τον Μάνο Χατζιδάκι.

Από τις δημοφιλέστερες συνεργασίες του αποτέλεσε αυτή με τον Ιταλό σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελλίνι, για τις ταινίες L’ Intervista, Ginger e Fred και La voce della luna (“Η φωνή του φεγγαριού”). Αργότερα τίμησε το μεγάλο σκηνοθέτη γράφοντας ένα μπαλέτο με τίτλο “Balletto Fellini”.

Το 2000 η μουσική του για την ταινία “Η ζωή είναι ωραία” προτάθηκε για βραβείο Γκράμυ, το οποίο και τελικά κέρδισε ο συνθέτης Ράντυ Νιούμαν. Στις 21 Μαϊου 2008, στα πλαίσια του Φεστιβάλ των Καννών, τιμήθηκε για τη συνεργασία του με σημαντικούς Γάλλους σκηνοθέτες, λαμβάνοντας από τον γαλλικό υπουργείο πολιτισμού τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος Τεχνών και Γραμμάτων (Cavalier de l’ Ordre des Arts et des Lettres).

Εκτός από μουσική για ταινίες και το θέατρο, ο Πιοβάνι έχει γράψει συναυλιακή και συμφωνική μουσική. Μερικοί τίτλοι περιλαμβάνουν τους εξής: “La cantata del Fiore” (1988), “La cantata del Buffo” (1990), “Il signor Novecento” (1992), “Canti di scena” (1993), “Romanzo musicale” (1998), “lo stabat mater La Pietà” (1999), “La cantata dei cent’anni” (2006) (όλα σε στίχους του Vincenzo Cerami). Έχει ακόμη μελοποιήσει Όμηρο, Σείκιλο, Λόρδο  Βύρωνα, Σεφέρη καθώς και Αϊνστάιν.

Μέχρι στιγμής ο Πιοβάνι έχει γράψει μουσική για πάνω από 130 ταινίες, συμπεριλαμβανομένης και της ταινίας του Περικλή Χούρσογλου «Ο κύριος με τα γκρι». Ο ίδιος λέει πως «η κάθε ταινία έχει τη δική της προσωπικότητα. Πρέπει να παραμερίζεις τις φιλοδοξίες σου όταν συνθέτεις ένα σάουντρακ και να ταυτίζεσαι με την ταινία».

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΡΚΟΛΗ

Ο Στέφανος Κορκολής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 5 ετών χαρακτηρίστηκε «παιδί θαύμα» και με το ίδιο μουσικό ταλέντο, αφού τέλειωσε τις σπουδές του, στο Ωδείο Αθηνών, ταξίδεψε  στο  Παρίσι, υπό την καθοδήγηση των Yvonne Lefébure, Vladimir Horowitz, Pierre Bulez και άλλων μεγάλων, για  να  συνεχίσει  τις  σπουδές  του, με  υποτροφία  του  Γαλλικού κράτους, όπου παρακολούθησε ταυτόχρονα μαθήματα  σύνθεσης, ενορχήστρωσης, διεύθυνσης  ορχήστρας  και  μουσικής  κινηματογράφου. Αμέσως διακρίθηκε στη Γαλλία  αλλά και  σε πολλά μέρη του κόσμου, τόσο για τις δικές του κλασσικές συνθέσεις,  όσο και για τις  ερμηνείες του αλλά και τις  συνεργασίες του με τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής και δισκογραφίας.

Ο Στέφανος έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο σπουδαίους ερμηνευτές στον κόσμο, οι οποίοι ερμήνευσαν δικά του κομμάτια και έχει συμπράξει με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και μαέστρους παγκοσμίως. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν ονόματα όπως ο Alfredo Kraus, ο Jose Carreras, η Teresa Berganza, η Dulce Pontes, o Lucio Dala, ο Luca Carboni, o Vittorio Grigolo, ο Ennio Morricone, ο Horatio Ferrer (ποιητή του Astor Piazzolla). Σημαντικές  είναι, επίσης, οι συνεργασίες του με τη Βίκυ Λέανδρος, τη Νάνα Μούσχουρη αλλά και με την ελίτ των Ελλήνων ερμηνευτών.

Έχει δώσει πάνω από 5.000 συναυλίες, σε όλο τον κόσμο και έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 δίσκους παγκοσμίως, ενώ είναι επίσημα πρεσβευτής της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, με την ιδιότητά του αυτή, πρόσφατα, κατόπιν επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσίασε συμφωνικά έργα του τελευταίου, στην Κολωνία, παρουσία του ίδιου του συνθέτη, ενώ πριν από λίγες μέρες, εμφανίστηκε, για ακόμη μία φορά, στο θέατρο Ηρώδου Αττικού, στα πλαίσια φιλανθρωπικής συναυλίας για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», δίπλα στη Μαρία Φαραντούρη και τη Σοφία Μανουσάκη, διασκευάζοντας και ερμηνεύοντας έργα του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία του τελευταίου, γνωρίζοντας την αποθέωση στο κατάμεστο με 5.000 θεατές Ηρώδειο.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, στα πλαίσια των “Καβαφείων 2017”, ο Στέφανος παρουσίασε την τελευταία του δουλειά, σε μελοποίηση ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη, στην Όπερα του Καΐρου και στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από ένα κοινό βαθιά μυημένο στην ποίηση του τεράστιου Αλεξανδρινού ποιητή. Καταλυτική υπήρξε η φράση, που σύσσωμο το κοινό αναφώνησε, στο τέλος της εκδήλωσης: «Επιτέλους ο Καβάφης τραγουδιέται».

Τέλος, ο Στέφανος συνεχίζει τις συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και ένα διπλό cd με μελοποιημένη ποίηση και ορχηστρικά έργα εμπνευσμένα από ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη.

 

 

0