Και να που ξανασυναντιέμαι με το υπέροχο κορίτσι που  ονομάζεται Λίνα Ροδοπούλου .

Και αυτή τη φορά μιλήσαμε για την δημιουργία της μουσικής αλλά και το επερχόμενο Live ( ναι είμαστε ξανά σε θέση να  αγαπηθούμε μέσα από μουσικές και στίχους ) στο Micraasia Fez. Μας μίλησε για τα καινούργια της τραγούδια αλλά και τον δίσκο της με Γαλλικό άρωμα . Το καλοκαίρι ήρθε και εμείς θα ταξιδέψουμε με τη Λίνα και τις μουσικές της . 

 

 Καλώς μας ήρθες Λίνα στο TheLook.Gr και ευχαριστώ πολύ Πες μου δυο λόγια για τον εαυτό σου . Ποιά είναι η Λίνα που θέλεις να μάθουμε .
Καλώς σας βρίσκω λοιπόν! Εάν μιλούσα για τον εαυτό μου θα έλεγα ότι ως άνθρωπος είμαι αρκετά ρομαντική και πολλές φορές νιώθω ότι δεν εκφράζω τις τρέχουσες τάσεις της εποχής, αλλά μία δική μου αισθητική την οποία κουβαλώ όχι μονάχα ως καλλιτέχνης, αλλά και ως άνθρωπος. Η ζωή μου είναι συνυφασμένη με το τραγούδι, αλλά πέρα από τη μουσική ως επαγγελματική δραστηριότητα αγαπώ τις τέχνες γενικότερα.

Νέο τραγούδι με τίτλο «Αέναο», σε στίχους και μουσική του Θοδωρή Μυστιλόγλου. Πες μου δυο λόγια για αυτό το τραγούδι αλλά και τη συνεργασία σου με τον Θοδωρή.
Το «Αέναο» αυτό είναι ένα αισιόδοξο καλοκαιρινό, ερωτικό τραγούδι και προήλθε από την ανάγκη μου να δημιουργήσω κάτι με θετική αύρα, που να με αντιπροσωπεύει, κόντρα στο δύσκολο διάστημα που όλοι μας περάσαμε. Ο Θοδωρής Μυστιλόγλου, που το υπογράφει, είναι ένας πολύ ταλαντούχος νέος καλλιτέχνης, αλλά και υπέροχος άνθρωπος με τον οποίο γνωριζόμαστε χρόνια σε προσωπικό επίπεδο και κατανοεί απόλυτα τις μουσικές μου επιλογές αλλά και το τι μου αρμόζει, οπότε ήταν απλά ζήτημα χρόνου να μου παρουσιάσει κάτι το οποίο θα κέντριζε το ενδιαφέρον μου, όπως και έγινε. Το τραγούδι αυτό κυκλοφορεί από την MLK και είναι ενορχηστρωμένο από τον Αντώνη Καρατζίκη.

 

Γαλλόφωνος καινούργιος δίσκος με τίτλο «Nouvelle passion». Πως αποφάσισες να ηχογραφήσεις έναν δίσκο στα Γαλλικά ? Τι σημαίνει ο τίτλος του και τι σημαίνει για εσένα αυτός ο ξεχωριστός δίσκος .
Η απόφαση μου αυτή οφείλεται στη μεγάλη αγάπη μου ως προς τη Γαλλική μουσική αλλά και τη Γαλλική γλώσσα. Το Γαλλικό ρεπερτόριο κατείχε πάντα μια σημαντική θέση στις ζωντανές εμφανίσεις μου και επειδή είναι κάτι το οποίο με χαρακτηρίζει ως καλλιτέχνη ήθελα αυτό να αποτυπωθεί και δισκογραφικά. Ο τίτλος του για εμένα σημαίνει ότι είναι ένα από τα πάθη μου, μια από τις μουσικές μου αγάπες, άλλωστε στα Ελληνικά είναι «Καινούργιο πάθος» και αποτελεί τον δικό μου φόρο τιμής στο υπέροχο αυτό μουσικό είδος.

 

Η ευτυχία είναι υποκειμενική για τον καθένα μας . Με τι νιώθεις ευτυχισμένη ?
Ασφαλώς και είναι υποκειμενική. Για εμένα η ευτυχία έρχεται με δύο τρόπους: είτε μέσω της αγάπης μεταξύ εμού και των αγαπημένων μου προσώπων, λαμβάνοντας αλλά και δίνοντας αγάπη αλλά και θετική ενέργεια, είτε μέσω των στιγμών που νιώθω ότι βρίσκομαι στο σωστό μέρος, στο μέρος όπου νιώθω καλά και ο χρόνος δε με απασχολεί.

Η τραγουδίστρια Λίνα Ροδοπούλου μας μιλά για την "Κόκκινη βροχή" -  kallitexnes.gr

Στις 14 Ιουνίου θα σε δούμε στη σκηνή του Micraasia Fez σε ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου . Πες μου για αυτό το project να παρουσιάσεις τραγούδια σε άλλες γλώσσες .
Σε αυτή τη ζωντανή εμφάνιση μου θα ερμηνεύσω, σύγχρονα αλλά και παλαιότερα – διαχρονικά τραγούδια τόσο Ελληνικά όσο και άλλων μεσογειακών χωρών, όπως Ισπανία- Πορτογαλία -Ιταλία και βέβαια δε θα λείψουν τα αγαπημένα μου γαλλικά τραγούδια. Θα ακουστούν γνωστές διασκευές αλλά και δικό μου προσωπικό υλικό. Μαζί μου θα έχω ως guest εμφάνιση τον ταλαντούχο Θοδωρή Μυστιλόγλου.

Είναι διεθνής γλώσσα η μουσική? Έχει κοινούς κώδικες η επικοινωνία μέσω της μουσικής?
Η μουσική είναι όντως μια γλώσσα διεθνής και αυτό γιατί το συναίσθημα και η ερμηνεία δε γνωρίζουν σύνορα. Αυτό που μας κάνει να νιώθουμε ότι διαφέρει από μέρος σε μέρος είναι σίγουρα όταν μπαίνει ο λόγος στα τραγούδια. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι ενώ η κάθε παραδοσιακή μουσική ενός τόπου διαφέρει απ΄ των άλλων και αυτό γιατί οι μελωδίες εναρμονίζονται από τις τοπικές κλίμακες του κάθε λαού, υπάρχουν πολλά κοινά μουσικά στοιχεία ανά τα διάφορα μήκη και πλάτη της γης. Για παράδειγμα η πεντατονική κλίμακα, την οποία συναντάμε τόσο στα δικά μας ηπειρώτικα τραγούδια όσο και στα μπλουζ της δύσης αλλά και στην Ανατολή, αυτό και μόνο δημιουργεί έναν δίαυλο επικοινωνίας των λαών μέσω της μουσικής.

 

Και αφού μιλάμε για μουσικές της Μεσογείου τι σε συγκινεί σε ένα τραγούδι ?
Με συγκινεί η αλήθεια όταν νιώθω ότι αυτή υπάρχει καθώς και η αυθεντικότητα ενός τραγουδιού. Η μουσική δημιουργία με αγγίζει όταν προέρχεται από την ανάγκη έκφρασης και όχι όταν είναι αυτοσκοπός. Τέλος η ερμηνεία του καλλιτέχνη που έχει αναλάβει να δώσει σάρκα και οστά στο δημιούργημα αυτό μπορεί να με συγκινήσει όταν είναι ειλικρινής και ανεπιτήδευτη.

Υπάρχει κάποιος που θέλεις να δουλέψεις μαζί του ?
Είμαι ανοιχτή σε κάθε συνεργασία στη οποία θα νιώσω ότι μου ταιριάζει, ότι θα είμαι ο εαυτός μου και που θα μπορούσα να προσφέρω κάτι καλλιτεχνικά. Θα μπορούσε να είναι και κάτι αρκετά διαφορετικό από εμένα και να γινόταν έτσι ένα πολύ ιδιαίτερο πάντρεμα. Θα ήθελα πολύ πάντως να βρεθώ στην ίδια σκηνή με κάποιον σπουδαίο ερμηνευτή όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Κώστας Μακεδόνας και ο Γιάννης Κότσιρας.

 

Η Λίνα Ροδοπούλου έχει αφεθεί στο... "Αέναο" και της πάει! - NGradio.gr

Η δημιουργία είναι ένα ταξίδι . Έχει προορισμό για εσένα ? Τι θέλει να αφήσει σαν παρακαταθήκη η Λίνα στον κόσμο της μουσικής ?
Το ταξίδι της δημιουργίας είναι για εμένα σαν τη διαδρομή προς την προσωπική μας Ιθάκη, μια διαδρομή όπου αρκετές φορές θα αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας, με τα θέλω μας, και θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε μέσω της μουσικής. Ο προορισμός δεν είναι προκαθορισμένος, διαμορφώνεται μέσω της αναζήτησης της καλλιτεχνικής μας προσωπικότητας. Η δική μου παρακαταθήκη θα είναι το δικό μου προσωπικό υλικό αλλά και η προσπάθεια μου να ρίξω φως σε όλα αυτά που με εκφράζουν μουσικά, που αγαπάω και που θεωρώ ότι αξίζει να προβληθούν.

Επόμενα σχέδια μετά το Live της Δευτέρας . Τι σχεδιάζεις για το καλοκαίρι ?
Μετά το live της Δευτέρας έρχεται ένα διαφορετικό αλλά εξίσου αγαπημένο μου project. Στις 8 Ιουλίου θα εμφανιστώ στον υπέροχο κήπο του νομισματικού μουσείου, όπου θα κάνω ένα αφιέρωμα στη Γαλλική μουσική, αλλά και σε δικά μας τραγούδια (συνθετών όπως ο Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Μ. Πλέσσας και άλλοι), τα οποία και αυτά μεταφράστηκαν στα Γαλλικά προκειμένου να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη. Αυτό μου το εγχείρημα έχει ξαναπαρουσιαστεί τόσο στο ίδιο μέρος όσο και σε άλλες σκηνές και έχει ήδη κερδίσει την αγάπη τουκόσμου.

Να σε ευχαριστήσω θερμά που είμαστε μαζί . Θα ήθελα να κλείσουμε με μια ευχή για τους αναγνώστες μας .
Εγώ σας ευχαριστώ που φιλοξενήσατε τις σκέψεις μου και εύχομαι στους αναγνώστες μας να έχουν ένα όμορφο καλοκαίρι με υγεία και να μην ξεχνάνε ότι σε κάθε σκηνή αλλά και φιλόξενη για τη μουσική γωνιά εμείς οι καλλιτέχνες θα τους περιμένουμε για να δημιουργήσουμε μαζί ευχάριστες αναμνήσεις.

 

Δευτέρα 14 Ιουνίου – Ώρα έναρξης: 21.00
Micraasia Fez – Κωνσταντινουπόλεως 70, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6977717530
Είσοδος: 8 ευρώ.
 
 

0