Tindersticks

with orchestra and guests

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τι είδαμε χθες, 30 Οκτωβρίου!

Οι αγαπημένοι και ξεχωριστοί Tindersticksγιορτάζοντας χθες την 30η τους επέτειο, πρόσφεραν στο ελληνικό κοινό μία μοναδική μουσική παράσταση με το best of των album τους, μέσα στην κατάμεστη Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Επισφράγισαν την ιδιαίτερη σχέση που, εδώ και τρεις δεκαετίες, τους δένει με την Ελλάδα και το ελληνικό κοινό και απέδειξαν ότι καθόλου άδικα και καθόλου τυχαία κατέχουν μια υψηλή θέση στην καρδιά του ελληνικού μουσικόφιλου κοινού. Ενός κοινού που τους ακολουθεί με αμείωτο πάθος όλα αυτά τα χρόνια της συγκλονιστικής διαδρομής τους και χθες στη συναυλία τους στην υπέροχης ακουστικής αίθουσα του ΜΜΑ ήταν πάρα πολύ θερμό και τους χειροκρότησε δυνατά «αναγκάζοντας» τους σε δύο encore!!!

Στη συναυλία τους χθες οι Tindersticks παρουσίασαν ένα δίωρο σετ 23 τραγουδιών (19 τραγούδια στο βασικό σετ + 3 τραγούδια στο encore + 1 τραγούδι bonus) σαν ένα σαγηνευτικό ταξίδι μέσα από τον υπέροχο και μοναδικά σκοτεινό κατάλογο των τραγουδιών τους, που δεν μοιάζει με αυτόν κανενός άλλου συγκροτήματος. Η συναυλία ξεκίνησε μόνο με τα βασικά μέλη του γκρουπ – συμπεριλαμβανομένων των συνιδρυτών του, τραγουδιστή/συνθέτη Stuart A. Staples, του keyboardist /βιμπραφωνίστα David Boulter και του κιθαρίστα Neil Fraser, καθώς και με τον μπασίστα Dan McKinna και τον ντράμερ Earl Harvin – και αργότερα προστέθηκαν στην ομάδα μία ορχήστρα εγχόρδων 12 μουσικών, ο Terry Edwards με την τρομπέτα του και η τραγουδίστρια Gina Foster.

Ήταν μια εκλεκτική, ατμοσφαιρική συναυλία με πλούσιες διασκευές και lounge jazz αίσθηση, γεμάτη ρομαντική μελαγχολία. Η σκηνή συχνά λουσμένη σε μωβ ή μπλε φως αλλά και ένα βαθύ κόκκινο, με τους μουσικούς να πηγαινοέρχονται ήσυχα και να ανταλλάσσουν όργανα μεταξύ των τραγουδιών. Η συναυλία απογειώνεται με την ορχήστρα εγχόρδων καθώς γεμίζουν την αίθουσα με τον απογειωτικό ήχο τους.

Κάθε τραγούδι τους διηγείται μια ολοκληρωμένη ιστορία, μίας ξεχωριστής μπάντας, που αναζητά διαρκώς νέους τρόπους να συνδεθεί με τα τραγούδια της, να επανακαλύψει τον εαυτό της σα μια ξεχωριστή, ενιαία οντότητα, σε κάθε της στροφή, ώστε καθετί οικείο σχετικά με τη μουσική της να ανανεώνεται και να ακούγεται φρέσκο ξανά, ζωντανό.

Οι Tindersticks, δεινοί δεξιοτέχνες μιας αστείρευτα ερωτικής μουσικότητας, χαράσσουν απρόσκοπτα μια δική τους πορεία αντιστεκόμενοι στις κυρίαρχες τάσεις. Μια υπέροχη πορεία καλλιτεχνικής ωριμότητας! Και εμείς δεν μπορούμε να συγκρίνουμε κανένα άλλο συγκρότημα με τους επίμονους και τρυφερούς Tindersticks.

Η μουσική διαύγεια των Tindersticks θα λάμψει  την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσαλονίκης, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής.

Οι πόρτες της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη θα ανοίξουν: 20:15

Tindersticks on stage: 21:00

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη
στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Οι πόρτες θα ανοίξουν 20:30

Και οι Tindersticks θα ανέβουν στη σκηνή στις 21:30

Οι φωτογραφίες  παραχωρήθηκαν από τον Μιχάλη Κουρή (soundgaze) και τον Αλέκο Κατάστροφο (rockoverdose)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Tindersticks
With string quartet and guests

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αίθουσα Φίλων Μουσικής

Οι τιμές εισιτηρίων Θεσσαλονίκης:

ΖΩΝΗ VIP: 50 ευρώ
ΖΩΝΗ Α: 40 ευρώ
ΖΩΝΗ Β: 35 ευρώ
ΖΩΝΗ Γ: 30 ευρώ

Σημεία Προπώλησης

Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της εκδήλωσης είναι τα σημεία του δικτύου viva και τα εκδοτήρια του ΜΜΘ.

Δίκτυο viva
Online: www.viva.gr
Τηλεφωνικά: στο 11876
Φυσικά σημεία
Wind, Public, Media Markt

Εκδοτήρια ΜΜΘ
Εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & Παραλία
Ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων: Δευτέρα – Σάββατο: 10:00 π.μ. – 6:00 μ.μ.
Τηλέφωνα εκδοτηρίων: 2310 895938-9

Εκδοτήρια ΜΜΘ στην πλατεία Αριστοτέλους
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο: 10:00 π.μ. – 3:30 μ.μ.
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00 π.μ. – 2:00μ.μ. και 5:30 – 8:00 μ.μ.
0