Η πέμπτη δεκαετία βρίσκει τους αγαπημένους Pet Shop Boys μέσα από το νέο, 14ο άλμπουμ τους με τίτλο “Hotspot” εξίσου ρομαντικούς όπως τους γνωρίσαμε.

Το άλμπουμ που ηχογραφήθηκε στο Βερολίνο και στο Λός Άντζελες, θυμίζει αρκετά παλιότερα ακούσματα του διάσημου βρετανικού συγκροτήματος από τη δεκαετία του 80.
 
Ένα άλμπουμ γεμάτο από πολύ όμορφες μπαλάντες όπως το ήδη single  “Burning The Heather”με την εξαιρετική ακουστική κιθάρα του Bernard Butler , “You are the one”, “Hoping For A Miracle”, “I Don’t wanna” και “Only The Dark”. Πολύ μελωδικά tracks με τη χαρακτηριστική φωνή του Neil Tennant που θα αγαπήσετε. Tracks που συνοδεύονται από λυρικούς στίχους “You hoping for a miracle, with no thought of surrender” (Hoping For a miracle) /“Don’t be scared for only the dark can show you the stars” (Only The Dark).
 

 
Το πρώτο track  του άλμπουμ είναι το «Will-O-The-Wisp»“You were always such a free spirit/ A bright-eyed, eager chap/ A will-o-the-wisp/ And charming with it/ In your battered leather cap” ένα synth pop track που σε κάποια σημεία θυμίζει το γνωστό Hung Up της Madonna, άλλωστε συνένοχος και στα δύο είναι ο Stuart Price. Ενώ το τελευταίο track  του άλμπουμ το «Wedding In Berlin» αποτελεί έναν ύμνο για την ισότητα στο γάμο, είτε είναι gay είτε είναι straight όπου ακούγεται το έξυπνο απόσπασμα από την νυφική χορωδία του Wagner. “We’re getting married / a lot of people do it / doesn’t matter if you’re straight or gay”.
 
To διάσημο συγκρότημα θέλει να περάσει το δικό του μήνυμα όχι μόνον με την ισότητα στο γάμο αλλά και στο πώς μπορεί να επηρεάζεται η προσωπική μας ζωή από την εκάστοτε πολιτική κατάσταση “Happy people living in a sad world, happy people living in a sad world” (Happy People).
 
Η έκπληξη του άλμπουμ είναι το disco track “Monkey Business” που πριν από μερικές μέρες οπτικοποιήθηκε σε ένα πολύ χαριτωμένο βίντεοκλιπ όπου θα δείτε τον Chris Lowe να χορεύει.  Ενώ το πρώτο single του άλμπουμ “Dreamland” είναι εξίσου εθιστικό σε συνεργασία με τον τραγουδιστή των Years & Years  Olly Alexander.
 

 

 

 Ακούστε όλο το άλμπουμ στο Spotify

Το άλμπουμ από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του κατάφερε να φθάσει μέχρι το #3 των βρετανικών charts ενώ ήδη από τις πρώτες μέρες παιζόταν στις δύο πρώτες θέσεις. Για την ιστορία είναι το τρίτο συνεχόμενο άλμπουμ τους που φθάνει μέχρι το #3 μετά τα Electric (2013) και Super (2016).

0