Την διάλυσή τους ανακοίνωσαν σήμερα οι Daft Punk, το θρυλικό ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής από το Παρίσι.

Η απόφασή τους έγινε γνωστή μέσα από ένα 8λεπτο βίντεο με τίτλο «Epilogue» το οποίο περιλαμβάνει εικόνες από την ταινία Electroma του 2006.

Η επί χρόνια εκπρόσωπος του συγκροτήματος Kathryn Frazier επιβεβαίωσε την είδηση για την διάλυση των Daft Punk χωρίς να δώσει όμως περισσότερα στοιχεία για τους λόγους που οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Το γαλλικό ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής σχηματίστηκε το 1993 από τους Γκι-Μανουέλ ντε Ομέμ-Κριστό και Τομά Μπανγκαλτέ.

Το συγκρότημα απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ως μέρος του κινήματος της γαλλικής house μουσικής, με συνεχόμενη επιτυχία τα επόμενα χρόνια . Η μουσική τους διακρίνεται από funk, techno, disco, rock και synthpop επιρροές.

Εμβληματικές είναι και οι μεταμφιέσεις τους με  διακοσμητικά κράνη και γάντια που θύμιζαν ρομπότ, τις οποίες χρησιμοποιούσαν σχεδόν σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους από το 2001.

Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα στούντιο άλμπουμ, τα Homework (1997), Discovery (2001), Human After All (2005), Random Access Memories (2013) τα οποία μπήκαν στο top-10 των albums της Μ. Βρετανίας, ενώ το τελευταίο άλμπουμ ανέβηκε και στο #1 του Billboard της Αμερικής και μάλιστα το τραγούδι «Get Lucky» κέρδισε και 2 βραβεία Grammy στην 56η Τελετή Απονομής (Record Of The Year & Best Pop Duo/Group Performance) αλλά και το τελευταίο τους άλμπουμ Random Access Memories άλλα τρία βραβεία (Album of the Year/Best Dance Electronica & Best Engineered)

Μερικές από τις διάσημες επιτυχίες τους που τους ανέβασαν στην κορυφή του USA Dance Chart είναι τα “Da Funk”, “Around the World”, “One More Time”, “Face To Face”, “Derezzed”, “Get Lucky”,  “Loose Yourself to Dance”,  ενώ έχουν δουλέψει και στο soundtrack της ταινίας Tron: Legacy. Tο 2016 συνεργάστηκαν με τον The Weeknd για τα singles “Starboy” και “I Feel It Coming”

0