Σε πυρετώδεις διεργασίες για την προετοιμασία της απολογίας του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία θα κινηθεί σε τρεις άξονες βρίσκεται ο νέος συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας.

 

Σύμφωνα με το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής που έδωσε χθες ο νέος συνήγορος του ο κατηγορούμενος για «βιασμό κατά συρροή» ανηλίκων Δημήτρης Λιγνάδης θα κινηθεί:

 

– Στη γραμμή της πλήρους άρνησης των βαρύτατων κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί δηλώνοντας παντελώς αθώος.

 

– Στη γραμμή της σκοπιμότητας εκ μέρους των μηνυτών τους οποίους παραδέχεται ότι γνωρίζει και

 

– Στη γραμμή της αποδόμησης των μαρτύρων ως αναξιόπιστων.

 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μega ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητά του ότι η ανακρίτρια θα ζητήσει να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την ψυχική κατάσταση του Δημήτρη Λιγνάδη, σε βάρος του οποίου όπως είπε «κατακρεουργήθηκε το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».

 

Στην πρώτη του επαφή με τον ηθοποιό- σκηνοθέτη στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο Αλέξης Κούγιας είδε, όπως χαρακτηριστικά είπε «έναν δυστυχισμένο, συγκλονισμένο, ταπεινό άνθρωπο» που «η μεγαλύτερη του στενοχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη για αυτόν και όχι αυτά για τα οποία τον καταγγέλλουν…».

 

Δηλώνει αθώος, επικαλείται σκοπιμότητα

Στο πλαίσιο της υπερασπιστικής γραμμής του Δημήτρη Λιγνάδη θα επιχειρηθεί η αποδόμηση ως αναξιόπιστης της γυναίκας που κατέθεσε κάτω από άκρα μυστικότητα το βράδυ της Παρασκευής στην Εισαγγελία της Αθήνας.

 

Η κατάθεση της μάρτυρος, που υπήρξε στο παρελθόν πρόσωπο από το στενό περιβάλλον του 56χρονου σήμερα κατηγορούμενου, υπήρξε κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς φέρεται να έδωσε σημαντικά στοιχεία και συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δράση του κατηγορουμένου. Μάλιστα σύμφωνα με την κατάθεση της όταν το 2016 του είπε:

 

«Θα πάω στην Αστυνομία και θα σε δώσω. Μου απάντησε: Αν τολμήσεις να μιλήσεις θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα».

 

Σύμφωνα, πάντως με τον κ. Κούγια ο εντολέας του δηλώνει «παντελώς αθώος» και αναζητά το κίνητρο των καταγγελιών και τη σκοπιμότητα πίσω από το οποία κρύβονται οι μηνυτές του τους οποίους παραδέχεται ότι γνωρίζει. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, στη διάθεσή των δικαστικών αρχών βρίσκονται δυο μηνύσεις και τρεις σημαντικές μαρτυρικές καταθέσεις για βιασμό δύο ανηλίκων τα έτη 2010 και 2015.

 

Νέα αναβολή στην απολογία

Αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί θα λάβει σήμερα ο Αλέξης Κούγιας, ενώ θα ζητήσει από την 19η ανακρίτρια η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη να μεταφερθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, προκειμένου να μελετήσει τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτή και να ανταποκριθεί στα υπερασπιστικά του καθήκοντα.

 

Σημειώνεται ότι ο μέχρι πρότινος συνήγορός του Νίκος Γεωργουλέας ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι από κοινού με τον Δημήτρη Λιγνάδη αποφάσισαν τη λύση τη συνεργασία τους, μια εξέλιξη που ήρθε ωστόσο λίγες ώρες αφότου ανέλαβε την υπεράσπιση του ηθοποιού – σκηνοθέτη ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σε δηλώσεις του έψεξε τον συνάδελφό του λέγοντας πως «αν ήμουν δικηγόρος εκείνη τη στιγμή, εγώ το ένταλμα σύλληψης θα το προσέβαλλα. Είναι απαράδεκτο», κάνοντας λόγο για «θεατράλε διαδικασίες».

 

Πηγή

 

1