Η 93 χρονη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ απηύθυνε μήνυμα στον Βρετανικό λαό για την κρίση του κορωνοϊού και τους έδωσε κουράγιο ότι θα τα καταφέρουν όλοι μαζί να βγουν από τη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Μάλιστα, ήταν η πέμπτη φορά που το κάνει μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος που προβλήθηκε τηλεοπτικά. Οι προηγούμενες 4 φορές ήταν επίσης κρίσιμες για το έθνος αλλά και σημαντικές για την ίδια.  Το 1991 για τον Πόλεμο του Κόλπου, το 1997 μετά την κηδεία της Νταϊάνα, το 2002 μετά τον θάνατο της βασιλομήτωρ, το 2012 για το Αδαμάντιο Ιωβηλαίο και τέλος το 2020 που έγινε προχθές.

«Θα νικήσουμε – και αυτή η νίκη θα ανήκει σε καθέναν από εμάς»,

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή” στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου συστήματος υγείας (NHS) “και όλους τους άλλους επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν»  καθώς και «όλους εσάς που μένετε στο σπίτι, βοηθώντας έτσι να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι»,

«Πρέπει να αντλήσουμε κουράγιο από το γεγονός ότι, παρά το ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας, οι καλές ημέρες θα επιστρέψουν. Θα βρεθούμε ξανά με τους φίλους μας. Θα είμαστε ξανά με τις οικογένειές μας. Θα ανταμώσουμε ξανά».

 

Τα λόγια αυτά θυμίζουν τους στίχους από τo περίφημο τραγούδι της Vera Lynn «We’ll Meet Again (some sunny day)» ( θα ανταμώσουμε ξανά μια ηλιόλουστη ημέρα), που εμψύχωσε τους βρετανούς στρατιώτες και τις οικογένειές τους στη διάρκεια των σφοδρότερων συγκρούσεων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Βέρα Λιν, γεννημένη στις 20 Μαρτίου του 1917, έκλεισε πριν από λίγες ημέρες τα 103 ενώ έχει τιμηθεί με τις ανώτερες διακρίσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για την προσφορά της στην μουσική και στην πατρίδα της στη διάρκεια του πολέμου.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1939 ενώ το 1953 που ξανακυκλοφόρησε ανέβηκε στο #29 της Αμερικής. 

Εχθές μετά το ιστορικό διάγγελμα ξαναμπήκε- αυτή τη φορά στα βρετανικά charts. 

0