«Χωρίς αυτούς του μικρούς μπόμπιρες δεν μπορώ να ζήσω και λατρεύω να τους απαθανατίζω στα έργα μου.»

 

Επισκεφθήκαμε, με αφορμή την νέα  ατομική έκθεση που ετοιμάζει, τον εικαστικό Αντώνη Αντζουλίδη στο εργαστήρι του στα Πετράλωνα για να τον δούμε σε ώρα δουλειάς και  δημιουργίας.

 

Ο Αντώνης Αντζουλίδης δημιουργεί

Ο χώρος του είναι ένα παλιό διαμέρισμα του ’60 με vintage κομμάτια, γεμάτος  με δικά του έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων και κοντά του η αγαπημένη του συντροφιά να τον παιδεύει, να τον ξεκουράζει και συχνά να ποζάρει για τους πίνακες του, μία μεγάλη και ανάμικτη οικογένεια σκύλων από chinese crested chiouahoua, mexican hairless και powderpuff, πηγή χαράς και  έμπνευσης.

 

Mας λέει ότι, χωρίς αυτούς του μικρούς μπόμπιρες δεν μπορώ να ζήσω παίρνω δύναμη, χαρά και ζωντάνια, και λατρεύω να τους απαθανατίζω στα έργα μου, γιατί έχουν μοναδικό βλέμμα και έκφραση που δεν την συναντάς σε άλλα είδη του ζωικού  βασιλείου. Τα σκυλιά, όπως και τα άλλα ζώα βέβαια,  ζούνε το τώρα και όχι το παρελθόν δεν νοιάζονται ούτε και προγραμματίζουν το μέλλον τους και αυτό αποτυπώνεται στη συμπεριφορά τους στη χαρά και στην αγάπη που εκφράζουν.

 

Η ζωή μόνο με τη δουλειά δεν περνάει, συνεχίζει ο Αντώνης, πρέπει να έχεις ένα hobby. Αυτό έλεγε πάντα ο καθηγητής μου στην σχολή Καλών Τεχνών Μιχάλης Μανουσάκης. Οπότε το hobby μου έγινε η αγάπη μου για τα ζώα και αυτά τα σκυλιά έγιναν η παρέα μου και με έναν τρόπο και οικογένεια μου.

 

Αγαπημένη Εύη

Βέβαια, μην παρεξηγηθώ, στην ζωή μου υπάρχουν και οι άνθρωποι μου, οι φίλοι που στέκονται βράχοι δίπλα μου στα δύσκολα και στα καλά, που μαλώνουμε και αγαπιόμαστε, που διασκεδάζουμε και πίνουμε αμέτρητους καφέδες χαζεύοντας την κίνηση στους δρόμους και την αλλαγή των εποχών και των χρωμάτων στη φύση, αλλά και στη διάθεση μας και οι οποίοι με εμπνέουν και γίνονται πολλές φορές, ενίοτε και χωρίς να το γνωρίζουν, ιδανικά  μοντέλα για τους πίνακες μου.

 

Όλα αυτά τα έργα που βλέπεις είναι η δουλειά μου με τα πορτρέτα για την ατομική έκθεση που ετοιμάζω, η οποία θα γίνει τον Απρίλιο σε γνωστή αίθουσα τέχνης της Αθήνας και η θεματική της είναι πορτρέτα και ολόσωμα έργα φίλων της καθημερινότητας μου, αλλά και ιντερνετικών, που μέσα από τις συναντήσεις μας για αυτήν έκθεση απέκτησαν υπόσταση και έγιναν απτοί, τρισδιάστατοι, ζωντανοί φίλοι και όχι μόνο εικόνες και like στο facebook.

 

Mαζί μου στην έκθεση του Απριλίου θα είναι ο φωτογράφος και φίλος Γιάννης Παυλίδης που θα εκθέτει παράλληλα με τα δικά μου ζωγραφικά πορτρέτα, τα δικά του φωτογραφικά πορτρέτα. Είναι τα πορτρέτα των φίλων μου και φίλων του.  Η έκθεση επομένως, θα  έχει στοιχεία ζωγραφικής και φωτογραφίας, μικτές τεχνικές και μία εγκατάσταση και πιθανόν ένα θεατρικό δρώμενο για το οποίο δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα.

Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το νέο concept μας λέει, ενώ η μικρή Blue Ivy τρέχει ανέμελα μέσα στο studio.

 

 

Ο Αντώνης Αντζουλίδης, είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και  απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει  κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε 25 ομαδικές.

Ξεχωρίζει τη  συμμετοχή του στην  Documenta 14,  στην οποία παρουσιάσε την δουλειά του και επίσης δίδαξε σε διήμερο workshop σε επιμέλεια της διεθνούς curator Arnisa Zeqo.

 

documenta 14

 

 

Πηγή

 

 

4