Η Venus Gallery και η Restart συνεχίζουν τις σημαντικές εκθέσεις στη Μύκονο

 

Στο ξενοδοχείο Aphrodite Beach Resort στον Καλαφάτη Μυκόνου δημιούργησε η Restart την εντυπωσιακή Venus Gallery στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτιστικού Τουρισμού που σχεδίασε για τη γνωστή τουριστική επιχείρηση.

Ο χώρος Τέχνης, παρουσιάζει εικαστικές εκθέσεις σημαντικών καλλιτεχνών, σε μια προσπάθεια να προβληθεί το εγχώριο πολιτιστικό δυναμικό στους διεθνείς επισκέπτες του ξενοδοχείου και του κοσμοπολίτικου νησιού γενικότερα.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου, εγκαινιάστηκε η δεύτερη έκθεση του φετινού καλλιτεχνικού προγράμματος της Venus Gallery και το φιλότεχνο κοινό, ξεναγήθηκε στην έκθεση φωτογραφίας “Reflect on Me”. Οι θεατές, ενθουσιάστηκαν από τα έργα των 19 καλλιτεχνών που επιμελήθηκε η εικαστικός και φωτογράφος Μαρία Καππάτου.

 

Μέχρι τις 11 Ιουλίου, οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να δουν έργα των:

Κωνσταντίνος Αρβανίτης, Νάσος Βασιλογιάννης, Γεώργιος Βουτσινάς, Αντώνης Γιακουμάκης, Γαρυφαλιά Δημοπούλου, Νίκη Γκλεούδη, Ντιράν Καλαϊτζιάν, Μαρία Καππάτου, Ιωάννα Κατσουλάκη, Γεώργιος Κουτσουβέλης, Θεανώ Μανουδάκη, Paul Mei, Έμμα Μπαρμπαρήγου, Αχιλλέας Νάσιος, Τζένη Ντόκου, Χρύσα Τσοβίλη, Στεφανία Τσουπάκη, Δημήτρης Χανιώτης, Άκης Χρήστου.

 

Η επιμελήτρια της έκθεσης σημειώνει:

 

«Reflect on me»

Τα πάντα στο σύμπαν υπόκεινται σε μια συνεχή συνδιαλλαγή , στο υλικό, ψυχικό και νοητικό πεδίο. Η αντανάκλαση, είναι μια αμοιβαία διαδικασία μεταμόρφωσης. Το είδωλο που προσπίπτει στην επιφάνεια ανάκλασης, διαμορφώνει και διαμορφώνεται, ως παρατηρητής και παρατηρούμενο. Το βλέμμα, η ύπαρξη, λειτουργεί σαν πομπός και δέκτης του περιβάλλοντος. Μετά από μια τέτοια διάδραση, τίποτα δεν μένει αναλλοίωτο.

 

«Με κοιτάς, άρα υπάρχουμε»

Επενδύοντας στον Πολιτιστικό Τουρισμό, στη σύγχρονη παγκόσμια τάση στη διαχείριση ξενοδοχείων, το ξενοδοχείο Aphrodite Beach Resort, αναβαθμίζει το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν στο κοσμοπολίτικό νησί της Μυκόνου.  Οι ένοικοι του ξενοδοχείου, ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας της γκαλερί “Venus” απολαμβάνουν τη διαφοροποιημένη εμπειρία που τους παρέχει η διαμονή τους. Με αμείωτο ενδιαφέρον επισκέπτονται τον ευρωπαϊκών προδιαγραφών χώρο Τέχνης που επιμελήθηκε ο φορέας πολιτιστικών δράσεων Restart Cultural Tourism.

Η  Restart – ο μόνος κεντρικός συντονιστικός φορέας που εξειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό, συνεχίζει να προβάλλει τις δουλειές των Ελλήνων καλλιτεχνών αξιοποιώντας τα πολυτελή καταλύματα των δημοφιλών ταξιδιωτικών προορισμών, αποτελώντας αξιόπιστο εργαλείο Πολιτιστικής διαχείρισης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

 

http://restartplatform.com/

http://aphrodite-mykonos.com/

https://www.facebook.com/restartcontemporary/

 

 

 

 

0