Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Στον βυθό των ονείρων – Εικόνες από την Οκτάνα του Ανδρέα Εμπειρίκου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος  και εγκαινιάζει την έκθεσή του στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου στις 19:30, οι εκδόσεις Ίκαρος και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου και των έργων του Γιάννη Ψυχοπαίδη Στον βυθό των ονείρων – Εικόνες από την Οκτάνα του Ανδρέα Εμπειρίκου.

 

Διάρκεια έκθεσης: 27 – 31 Μαρτίου 2018

 

Γκαλερί Ζουμπουλάκη • Πλ. Κολωνακίου 20 | Ωράριο: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00-15.00 & 17.00–20.00, Τετ., Σάβ. 11.00–15.00

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Οκτάνα θα πη αληθινή ελευθερία και όχι εκείνη η φοβερά ειρωνεία, να λέγεται ελευθερία ό,τι χωρεί ή ό,τι εναπομένει στα ελάχιστα περιθώρια που αφήνουν στους ανθρώπους οι απάνθρωποι νόμοι των περιδεών και των τυφλών ή ηλιθίων.

 

Ο ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης εμπνέεται από την Οκτάνα, ενός εκ των κορυφαίων έργων της ελληνικής λογοτεχνίας και παρουσιάζει έναν τόμο με 39 έργα ζωγραφικής και επιλεγμένα αποσπάσματα του έργου.

 

Όπως γράφει ο Γιάννης Ψυχοπαίδης στον πρόλογο του βιβλίου: «…Το μεγάλο ζητούμενο κάθε δημιουργίας είναι να εκπέμψει –εν όψει όλων των καιρών– έναν οίστρο ζωής, και όπως για τον ποιητή οι λέξεις μοιάζουν με πηλό από τον οποίο ο ερημίτης του λόγου πλάθει νέες λέξεις, έτσι και για τον ζωγράφο ο πηλός είναι οι γραμμές και τα χρώματα, η γραμματική και το συντακτικό μιας νέας γλώσσας που ζητά να κάνει δυνατό το αδύνατο, να αναπαραστήσει έναν κόσμο όχι όπως είναι αλλά μονάχα όπως θα μπορούσε να είναι…».

 

0