Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο του Άγγελου Πατσιά “Το πλεξικό της φανταστικής”.

 

Το Πλεξικό της Φανταστικής είναι ένα πρωτότυπο εγχειρίδιο δημιουργικής σκέψης και γραφής, το οποίο έχει την καινοτομία να αλλάζει ανάλογα με τον άνθρωπο που το κρατάει στα χέρια του.

Γνωρίζετε, αλήθεια, κανέναν αυληγάτορα; Μήπως τι είναι το σαχλαμάρι; Όλα ξεκίνησαν –κάπως έτσι δεν συμβαίνει πάντα;– από μια βόλτα σε ένα βιβλιοπωλείο. Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες ενός σκονισμένου βιβλίου, ο Άγγελος Πατσιάς βρήκε λέξεις που έβαζε στοίχημα πως τις ήξερε – μα που δεν είχε ξανακούσει ποτέ! Τότε συνέβη κάτι πραγματικά μαγικό: Κάθε φορά που προσπαθούσε να φανταστεί τι μπορεί να σήμαιναν αυτές οι λέξεις, ο κόσμος που έφτιαχνε μες στο μυαλό του ζωντάνευε!

Κάπως έτσι συγκέντρωσε όσες περισσότερες λέξεις μπόρεσε να θυμηθεί και δημιούργησε το Πλεξικό της Φανταστικής, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Αυτό το μοναδικό εγχειρίδιο καλεί κάθε παιδί να απελευθερώσει τη φαντασία, την έμπνευση και τη δημιουργικότητά του, συμπληρώνοντας στις σελίδες του «πλεξικού» την ερμηνεία κάθε φανταστικής λέξης, φτιάχνοντας μια ιστορία που να την περιέχει και γράφοντας οτιδήποτε άλλο του έρχεται στο μυαλό

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΤΣΙΑΣ

“Το πλεξικό της φανταστικής”

Βιβλία γνώσεων για παιδιά ηλικίας 6+ ετών

Σελίδες: 128 · Σχήμα: 14,5Χ19 · Μαλακό εξώφυλλο

ΙSBN: 978-960-569-865-2 · Τιμή: 8,99 €

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

“Γεννήθηκα στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1985 και μεγάλωσα στην πόλη της Δράμας, σε μια ήσυχη γειτονιά παρέα μ’ ένα ποδήλατο, λάσπες, μουσική και καλούς φίλους. Ο μπαμπάς μου ήταν ο μεγαλύτερός μου δάσκαλος. Ό,τι μου δίδαξε, μου το δίδαξε με σιωπή. Από μικρός έβλεπα ανθρώπους να τον συναντούν στον δρόμο και να τον κοιτούν με αγάπη. Όταν πλέον καταλάβαινα, έμαθα πως όλοι αυτοί ήταν μαθητές του. Ίσως κάπου εκεί να γεννήθηκε η ορμή να ακολουθήσω τα βήματα αρκετών προγόνων μου και να γίνω και εγώ δάσκαλος. Ακόμα το προσπαθώ…

Το έργο μου έγινε γνωστό χάρη στους ανθρώπους του Αμαρίου. Συναδέλφους, γονείς και χωριανούς – και φυσικά τα παιδιά. Όλοι μαζί δημιουργήσαμε στο Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά μια κοινότητα μάθησης η οποία αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.”

 

1