Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το βιβλίο του David Cannadine “Μάργκαρετ Θάτσερ: Η ζωή και η κληρονομιά της σε μετάφραση του Γιάννη Βογιατζή. Η έκδοση περιλαμβάνει επίμετρο της συγγραφέως Σώτης Τριανταφύλλου.

 

 

Η εγκυρότερη συνοπτική βιογραφία της πιο αμφιλεγόμενης μορφής της σύγχρονης βρετανικής πολιτικής σκηνής.

 

 

Το Βιβλίο

David Cannadine

“Μάργκαρετ Θάτσερ: Η ζωή και η κληρονομιά της”

Μεταφραστής : Γιάννης Βογιατζής

Εκδότης : Παπαδόπουλος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | Ιστορία, Μαρτυρίες

Σελίδες 208

Τιμή: €13.99

ISBN   978-960-484-542-2

Διαστάσεις  14 x 20,5

Μαλακό εξώφυλλο

 

Ελάχιστοι σύγχρονοι πολιτικοί έχουν αφήσει τόσο έντονο το πολιτικό τους αποτύπωμα όσο η Μάργκαρετ Ρόμπερτς, η κόρη ενός παντοπώλη από το Γκράνθαμ, που έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη Βρετανίδα πρωθυπουργός του 20ού αιώνα. Ο ακαδημαϊκός και ιστορικός David Cannadine εξιστορεί την προσωπική ιστορία και την πολιτική σταδιοδρομία μιας άφοβης γυναίκας, που κατάφερε να αναδυθεί, να αντισταθεί και να λάμψει μέσα σε ένα συντηρητικό κονκλάβιο ανδρών παλαιάς κοπής, μιας γυναίκας που πρόλαβε να ερωτευτεί και να πάρει διαζύγιο από την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης, μιας γυναίκας που –μπροστά στην απογοητευτική εικόνα του κόμματος των Τόρις εν έτει 2020– αποτελεί παράδειγμα σταθερότητας. Με χάρη, χιούμορ και ιστορικό βάθος, ο Cannadine αναλύει τον αντίκτυπο των επίμαχων πολιτικών της, την προσωπική της φήμη και την πολιτική της κληρονομιά.

 

Το βιβλίο περιλαμβάνει χρονολόγιο και σύντομες περιγραφές για όλα τα σημαντικά πρόσωπα και γεγονότα της εποχής και η ελληνική έκδοση έχει εμπλουτιστεί με επίμετρο της συγγραφέως Σώτης Τριανταφύλλου.

 

Διαβάστε εδώ το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου

 

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο ακαδημαϊκός David Cannadine (γενν. 1950) είναι καθηγητής Ιστορίας στην έδρα Dodge του Πανεπιστημίου του Πρίνστον και πρόεδρος της Βρετανικής Ακαδημίας. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς βιογράφους των ημερών μας, ειδικός στον Τσόρτσιλ και την πολιτική ηγεσία. Είναι μέλος της Royal Historical Society, της Royal Society of Arts, της Royal Society of Literature και αντεπιστέλλον μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών.

Έχει γράψει περισσότερα από τριάντα βιβλία –μεταξύ άλλων, βιογραφίες του Τσόρτσιλ, του Λόρδου Νέλσονα και του Άντριου Μέλον– και συμμετέχει τακτικά σε εκπομπές στο βρετανικό ραδιόφωνο και την τηλεόραση.