Από τις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη κυκλοφορεί το βιβλίο του  Κάρλο Κολόντι “Οι περιπέτειες του Πινόκιο” .

 

 

Μια νέα ματιά σε ένα μεγάλο κλασικό έργο της ιταλικής λογοτεχνίας, σ’ έναν ύμνο στην παιδικότητα όλων των εποχών, φιλοτεχνημένο από την εξαιρετική εικονογράφηση της Ζυστίν Μπραξ.

 

 

Το Βιβλίο

Συγγραφέας: Κάρλο Κολόντι

(Συντομευμένη & διασκευασμένη εκδοχή)

Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Εικονογράφηση: Ζυστίν Μπράξ

Επιμέλεια σειράς: Μπενζαμέν Λακόμπ

Σχήμα: 22,5 x 30 εκ.

Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο

Σελίδες: 154

Ηλικία: 8+

ISBN: 978-960-5151-80-5

Barcode: 9789605151805

Βοηθ. Κωδ. Μηχ.: 01.122

Ημ. Κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2019

Τιμή με ΦΠΑ: 19,90€

Τιμή χωρίς ΦΠΑ: 18,77€

Φ.Π.Α.: 6%

 

Οι Περιπέτειες του Πινόκιο είναι ένα αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας, γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο (έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 400 γλώσσες και διαλέκτους). Πρόκειται για ένα μυητικό κείμενο που βυθίζει τον αναγνώστη στον εγωισμό, την επιπολαιότητα και το πείσμα ενός παιδιού που περνάει δοκιμασίες που κόβουν την ανάσα, περιπλανιέται, αναρωτιέται για το καλό και το κακό και παρασύρεται πάντα από την καλοπέραση και το κέφι του.

Σίγουρα ο συγκεκριμένος ήρωας δεν ήταν χαρακτηριστικός της ηθοπλαστικής λογοτεχνίας του 19ου αιώνα! Ισορροπώντας ανάμεσα στην ηθική και το χιούμορ, τη μαγεία και τον ρεαλισμό, την αναστάτωση και τη γαλήνη, αφηγείται τη συχνά επώδυνη σχέση ανάμεσα σ’ έναν πατέρα και το παιδί του, που τελικά οδηγεί στη μεταμόρφωση του παιδιού-ή το αντίστροφο.

 

 

Η Ζυστίν Μπραξ μας παρουσιάζει ένα νέο πρόσωπο της Γαλάζιας Νεράιδας, του Τζεπέτο, του διευθυντή του θεάτρου των μαριονετών…

Όσο για τον δικό της Πινόκιο, μας τον παρουσιάζει σαν χάρτινη μαριονέτα συναρμολογημένη με καρφίτσες, ανάλαφρο και δυνατό, εύθραυστο και ανθρώπινο. Χάρη στην αινιγματική ομορφιά και τη λαμπρή δύναμη της εικονογράφησης, ο αναγνώστης θ’ ανακαλύψει μια αλληγορική ιστορία που βάζει στο προσκήνιο τις αγωνίες και τις αντιφάσεις της παιδικής ηλικίας με εξαιρετικά σύγχρονο τρόπο.

 Μεταφέρει, με πυκνότητα και ποιητικότητα, και τη σκοτεινή και τη μυητική πλευρά του κειμένου του Κολόντι. Είναι η δική της συγκινητική ανάγνωση του Πινόκιο, ο δικός της φόρος τιμής στην παιδικότητα.

 

 

 

0