Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το πρώτο μυθιστόρημα  της δημοσιογράφου Λίνας Ρόκου με τον τίτλο «Το τέλος της πείνας».

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Θα σου πουλήσω τον σπλήνα μου», λέει η Έμμα στον Σαν κι έτσι ξεκινά μια αλυσίδα από παράξενες συναλλαγές ανάμεσα στη νεαρή άνεργη και στον ιδιαίτερο παλιατζή που ενδιαφέρεται όχι για πλυντήρια αλλά για τους φρονιμίτες και την ερωτική αλληλογραφία της  γυναίκας που τον καλεί στο σπίτι της. Ενώ εκείνος αγοράζει κι άλλα κομμάτια του κορμιού της  εκείνη του αποκαλύπτει την ιδιόμορφη σχέση που είχε αναπτύξει με τον Λ.Ρ. και το πώς ο τελευταίος ήθελε να ξανακτίσει το σώμα της.

 

Πώς αποδομείς τον άλλον για να φτάσεις στον πυρήνα του;

Μπορείς να αγοράζεις τους φρονιμίτες του και σε ποια τιμή;

Ένα γλειφιτζούρι μπορεί να αποτελεί οικονομικό αντίτιμο;

Υπάρχουν ιπτάμενα φυτά;

Πώς πουλιέται μια καρδιά;

Έχεις διαβάσει σελίδες από το ημερολόγιο του κυρίου Π.;

Σου έχει σταθεί ποτέ ένα μήλο στο λαιμό;

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Αγαπώ τους ανθρώπους όσο δεν παίρνει. Και τους απεχθάνομαι ακόμη περισσότερο. Κι ενώ έτσι σκέφτομαι, αυτή είμαι, υπάρχουν μερικές στιγμές που δακρύζω χωρίς λόγο. Μόνο και μόνο επειδή είμαι ζωντανή. Δεν αντέχω τόση ενέργεια μέσα στις φλέβες μου. Κανείς δεν αντέχει. Είμαστε ωρολογιακές βόμβες έτοιμες να εκραγούν.»

 

Λίνα Ρόκου

Το τέλος της πείνας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία

ISBN: 978-960-572-216-6

ΣΕΛΙΔΕΣ: 192

ΣΧΗΜΑ: 13,5 Χ 20,5 εκ.

Μαλακό εξώφυλλο

ΤΙΜΗ: 12,00 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

Διαθέσιμο και σε ebook

 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Λίνα Ρόκου γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στο τμήμα «Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού» του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην popaganda.gr. Το Τέλος της πείνας είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει. Οι σημαντικότερες επιρροές της είναι η Κέρκυρα και εκείνο το επεισόδιο του Ροζ Πάνθηρα στο οποίο μια ηλεκτρική σκούπα ρούφηξε τα πάντα, ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό.

 

Μάθετε περισσότερα για τη Λίνα Ρόκου εδώ: https://ikarosbooks.gr/authors/rokoy-lina

 Δείτε παλιότερο άρθρο από την παρουσίαση του βιβλίου:

Παρουσίαση του βιβλίου της Λίνας Ρόκου «Το τέλος της πείνας» στο BIOS

1