Οι Εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν για τους μικρούς αναγνώστες τρία βιβλία γεμάτα από… Πασχαλινές επαναστάσεις, μίση και πάθη!

Τρεις προτάσεις που θα κάνουν τον δημιουργικό χρόνο των παιδιών πολύ διασκεδαστικό και εποικοδομητικό!

 

Πρόκειται για τα:

–              «Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα» της Χρυσάνθης Καραΐσκου

–              «Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά» της Χρυσάνθης Καραΐσκου

–              «Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν» την Χρυσηίδας Δημουλίδου

 

«Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα»

ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

Εικονογράφηση : Νέστορας Ξουρής

Μια χιουμοριστική ιστορία με ένα αυγό που είχε την ατυχία να γεννηθεί λίγες μέρες  πριν απ’ το Πάσχα.

Ξεσήκωσε τον κόσμο απ’ τις φωνές του και θα έκανε τα πάντα προκειμένου ν αποφύγει αυτό που απεχθάνονταν… το κόκκινο χρώμα!

Ναι, καλά διαβάσατε, δεν ήθελε με τίποτα, μα με τίποτα να το βάψουν κόκκινο! Προτιμούσε να το κάνουν ομελέτα ή  αυγολέμονο αρκεί να μην το βάψουν κόκκινο.

Τι λέτε να έγινε?

Η ξεκαρδιστική αυτή ιστορία της Χρυσάνθης Καραΐσκου υποστηρίζεται απόλυτα με την έξοχη εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή, ο οποίος αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι ένας από τους σπουδαιότερους νέους  εικονογράφους.

 

                                                                                                         ISBN 978-960-6638-34-3

Τιμή : 12,00€

 

 «Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά»

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ

Εικονογράφηση : Νέστορας Ξουρής

Ένας λαγός συναντά τυχαία κάποιες κότες σε ένα κοτέτσι. Εκεί μαθαίνει με έκπληξη πως οι άνθρωποι κάθε Πάσχα βάφουν κόκκινα αυγά. “Πώς είναι δυνατόν να έχουν οι άνθρωποι ένα τόσο ανόητο έθιμο; Γιατί δηλαδή έπρεπε να βάφουν και να τσουγκρίζουν αυγά και όχι λαγούς; Οι κότες είναι καλύτερες από τους λαγούς;” αναρωτιέται συνέχεια. Έτσι καταστρώνει ένα σχέδιο: αν πετύχει, τα κόκκινα αυγά θα είναι πλέον παρελθόν για τους ανθρώπους. Λέτε να τα καταφέρει;

Μετά την επιτυχία του βιβλίου Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα η Χρυσάνθη Καραίσκου και ο Νέστορας Ξουρής επιστρέφουν με μια ακόμη χιουμοριστική ιστορία που σίγουρα θα σας συναρπάσει!

 

                                                                                                        ISBN 978-960-6864-81-0

Τιμή : 12,00€

 

 «Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν»

ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Λίγες ημέρες απομένουν πριν οι μικροί μας φίλοι διαλέξουν τη λαμπάδα τους για την Ανάσταση… Οι λαμπάδες όμως, τι γνώμη έχουν γι’ αυτό?

Κάθε Πάσχα στο χωριό Λαμπρινίτσα γίνεται μεγάλη γιορτή, γιατί εκεί υπάρχει το μαγαζάκι του κυρ-Λάμπρου που φτιάχνει τις ωραιότερες χειροποίητες λαμπάδες. Έτσι και φέτος η βιτρίνα του μαγαζιού του στολίστηκε αποβραδίς πανέμορφα και εντυπωσιακά, και την επομένη τα παιδάκια θα μπορούσαν να αγοράσουν τη λαμπάδα της επιλογής τους.

Όμως αργά το βράδυ, κι ενώ όλοι οι άνθρωποι κοιμόντουσαν βαθιά, ο κακός ποντικός, που μπήκε από μια τρύπα μέσα στη βιτρίνα, είπε λόγια που τις τρόμαξαν και τότε εκείνες αποφάσισαν να κάνουν επανάσταση και να δραπετεύσουν. Έτσι, ακολουθώντας τον ποντικό, έφυγαν από το μαγαζί.  Την άλλη μέρα, όταν τα παιδάκια είδαν τη βιτρίνα άδεια, μαράζωσαν. Τώρα πώς θα γινόταν Ανάσταση χωρίς τις λαμπάδες; Τότε ο Λαγός του Πάσχα μαζί με τον φίλο του, το Κόκκινο Αυγό, αποφάσισαν να τις βρουν και να τις φέρουν πίσω. Γιατί εξαφανίστηκαν οι λαμπάδες; Πού πήγαν; Άραγε θα καταφέρουν να τις βρουν ή δεν θα γίνει Πάσχα στο χωριό; Μια υπέροχη ιστορία της Χρυσηίδας Δημουλίδου, σε εικονογράφιση Ναταλίας Καπατσούλια.

 

ISBN 978-960-567-024-5

Τιμή : 13,00€

 

 

 

 

 

 

0