Σας  παρουσιάζουμε το πρώτο εκδοτικό πρόγραμμα των Εκδόσεων Κλειδάριθμος για τη νέα σεζόν, το οποίο περιλαμβάνει πέντε νέους τίτλους που θα βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία στις 25 Σεπτεμβρίου.

 

Αυτό θα πονέσει

Το μυστικό ημερολόγιο ενός νέου γιατρού
Adam Kay

 

Προσοχή αυτό το βιβλίο μπορεί να σας κάνει να πονέσετε.. από τα γέλια!  

O Adam Kay είναι ένας διάσημος βρετανός κωμικός που πέρασε έξι χρόνια από τη ζωή του ως εκπαιδευόμενος γιατρός σε κρατικά νοσοκομεία της χώρας του. Πρόκειται για το προσωπικό του ημερολόγιο της συγκεκριμένης περιόδου, το οποίο είναι γραμμένο με πολύ χιούμορ, αν και συχνά αναφέρεται σε καταστάσεις που δεν είναι καθόλου αστείες.

Χωρίς ενδοιασμούς και υπεκφυγές, ο συγγραφέας καταγράφει μια σειρά από τραγελαφικές καταστάσεις, αποφάσεις ζωής και θανάτου, βάρδιες χωρίς τέλος και μισθούς πείνας ως καθημερινές εμπειρίες των νέων γιατρών στη Βρετανία. Ως μια ξεκαρδιστική προσωπική ιστορία που αντανακλά τη λιτότητα της εποχής μας, κατάφερε να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο αναγνώστες παγκοσμίως και εκτός από τη θεατρική μεταφορά της, ετοιμάζεται από τον ίδιο τον Adam Kay και η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά για το BBC.

  60.000 κριτικές 4* και 5* στο Goodreads

  Specsavers National Book of the Year

  Books are my Bag – Βραβείο Αναγνωστών 2017

  19 εβδομάδες Νο 1 στους Sunday Times

 

 «Σπάνιο θεωρώ οποιοδήποτε βιβλίο με κάνει να κλαίω και να γελάω μαζί.

Το Αυτό θα πονέσει είναι αυτό ακριβώς: ένα σπάνιο βιβλίο».

Ian Rankin, συγγραφέας

 «Τόσο αστείο που ξεκαρδίζεσαι, τόσο συγκινητικό που σου σπαράζει την καρδιά.»

–Stephen Fry, σκηνοθέτης και ηθοποιός

«Ξεκαρδιστικά μακάβριο.»

–Sunday Times, Χιουμοριστικό Βιβλίο της Χρονιάς

 «Τόσο αστείο και σημαντικό που θα πρέπει να συνταγογραφείται.»

Guardian

 

Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός

Κατηγορία βιβλίου:  Χιούμορ/Αληθινή ιστορία

ISBN:  978-960-461-956-6

Κωδικός:  60021

Διαστάσεις:  14×20,5

Σελίδες:  280

Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 25.09.19

Τιμή: 14.40  €

 

Ο Άνταμ Κέι είναι βραβευμένος κωμικός και σεναριογράφος για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Στο παρελθόν εργάστηκε ως γιατρός, αλλά εγκατέλειψε το επάγγελμα εξαιτίας ενός τραγικού συμβάντος.

Το βιβλίο του Αυτό θα πονέσει- Το μυστικό ημερολόγιο ενός νέου γιατρού απέσπασε πολλά βραβεία και βρέθηκε πρώτο στις λίστες των best seller, με ρεκόρ πωλήσεων, ενώ μεταφράζεται σε είκοσι οκτώ χώρες. Ο Άνταμ ζει στο δυτικό Λονδίνο. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του: adamkay.co.uk

 

 

Η Βίβλος των τακτικών στο σκάκι

MAGNUM OPUS
GM Στράτος Γρίβας

 

Το νέο βιβλίο του Grandmaster Στράτου Γρίβα

Η Βίβλος των Τακτικών στο Σκάκι – Magnum Opus αποτελεί την κορυφαία ταξινομημένη συλλογή όλων των τύπων ματ στο σκάκι.  Πρόκειται για έναν γοητευτικό κόσμο τακτικών, θεμάτων και μηχανισμών που διέπουν το σύγχρονο σκάκι, ο οποίος προσφέρει στον αναγνώστη πολύτιμη γνώση στην πορεία του προς τη σκακιστική καταξίωση.

Ο συγγραφέας παρουσιάζει και αναλύει μια εξαιρετικά εκτενή ύλη από τακτικές δομές, μαζί με το ιστορικό τους υπόβαθρο. Το βιβλίο κυκλοφόρησε αρχικά στην αγγλική γλώσσα στις αρχές του 2019 και ήδη θεωρείται από τις κορυφαίες εκδόσεις του έτους –ένα διαχρονικό έργο που αναμένεται ότι θα αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια. Οπλισμένοι με τη γνώση των εικόνων ματ, οι παίκτες μπορούν να εντοπίζουν ευκαιρίες για γρήγορη ολοκλήρωση των παρτίδων τους ή να αποτρέπουν την καταστροφή αν βρεθούν οι ίδιοι κάτω από μια τέτοια πίεση.

 

Μετάφραση: Φ.Σκουλαρίκης

Κατηγορία βιβλίου: Σκάκι

ISBN: 978-960-461-968-9

Κωδικός:  43011

Διαστάσεις:17×24

Σελίδες: 336

Τύπος εξωφύλλου:  Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 25.09.19

Τιμή:  22,00 €

 

Ο Στράτος Γρίβας, Grandmaster και κορυφαίος προπονητής, είναι μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στο ελληνικό και παγκόσμιο σκάκι τα τελευταία χρόνια. Αφού συγκέντρωσε –αρχικά ως ταλαντούχος νέος και μετά ως νέος, αλλά σκακιστικά ώριμος Grandmaster– όλους τους ατομικούς και ομαδικούς τίτλους πρωταθλητή στην Ελλάδα,  καταξιώθηκε κερδίζοντας όλες τους δυνατούς παγκόσμιους τίτλους (Grandmaster, FIDE Senior Trainer, International Arbiter, International Organizer) τους οποίους απονέμει βάσει κριτηρίων η Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE).  

Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στη σκακιστική εκπαίδευση και προπόνηση, σημαντικό μέρος των οποίων αποτελεί και η συγγραφή ειδικών εγχειριδίων και δοκιμίων.

 

 

Το μεθοδικό παιδί

Ένας οδηγός για να οργανωθεί το παιδί σας αποτελεσματικά
Δρ Richard Gallagher, Δρ Elana Spira, Δρ Jennifer L. Rossenblatt

 

Βοηθώντας το παιδί μας να αποκτήσει να αποκτήσει οργανωτικές δεξιότητες και να βελτιστοποιήσει την απόδοση και τη δυναμική του   

Έχετε κουραστεί να κυνηγάτε το παιδί σας για να τελειώσει τις εργασίες του; Είναι η σχολική του τσάντα μια μαύρη τρύπα που καταπίνει σημειώσεις, βιβλία και μολύβια; H έλλειψη οργάνωσης δεν είναι απλά ενοχλητική, μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις σχολικές επιδόσεις αλλά και να δυναμιτίσει την οικογενειακή ηρεμία. Το συγκεκριμένο βιβλίο ξεχωρίζει από αντίστοιχα του είδους του, καθώς βασίζεται σε ένα επιστημονικά δοκιμασμένο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης που αποδεδειγμένα λειτουργεί.

Μάθετε πως να βοηθήσετε το παιδί σας να:

  • Οργανώσει τα προσωπικά του αντικείμενα και σχολικά είδη
  • Να βελτιώσει τη διαχείριση του χρόνου του
  • Να καταγράφει και να κάνει έγκαιρα τις εργασίες του για το σπίτι
  • Να καταφέρνει να συγκεντρώνεται καλύτερα
  • Να δημιουργήσει και να ακολουθεί αποτελεσματικά ένα πρόγραμμα

Με μια σειρά πραγματικών παραδειγμάτων, συμβουλών και πρακτικών εργαλείων, ο ενδιαφερόμενος, είτε είναι γονιός ή δάσκαλος είτε και ειδικός που ασχολείται με τα παιδιά (εργοθεραπευτής, παιδοψυχολόγος κλπ) μπορεί να εφαρμόσει τη μέθοδο βήμα βήμα. ΄Αλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι η ηλικία 7-13 ετών είναι κρίσιμη για την απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων, οι οποίες εφόσον αποκτηθούν, μας συνοδεύουν για όλη μας τη ζωή.

 

Είπαν για το βιβλίο:

«Οι γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ και παιδιών που δυσκολεύονται στην οργάνωση του χώρου και του χρόνου τους θα διαπιστώσουν από την πρώτη στιγμή τη χρησιμότητα και την εξαιρετική σαφήνεια του προγράμματος στο οποίο έχει βασιστεί το βιβλίο, και θα εκτιμήσουν την ευαισθησία των συγγραφέων σε θέματα που αφορούν την αυτοπεποίθηση του παιδιού και τον εκνευρισμό που προκαλεί η ανοργανωσιά του στους γονείς του.

Οι συγγραφείς κερδίζουν την εμπιστοσύνη του αναγνώστη γονιού στη βήμα προς βήμα διαδικασία που προτείνουν εμπλουτίζοντας τις συμβουλές τους με παραδείγματα απο την πραγματική ζωή. Μέσω του εξαιρετικού βιβλίου που έγραψαν, οι Gallagher, Spira, και Rosenblatt προσφέρουν ελπίδα και κίνητρο στους εκνευρισμένους γονείς χιλιάδων “αδιόρθωτα” ανοργάνωτων παιδιών.»

Publishers Weekly

 

«Ο ιδανικός οδηγός για γονείς με παιδιά που δυσκολεύονται να οργανωθούν.»

 –Δρ. Thomas J.  Power, ψυχολόγος, διευθυντής Κέντρου Διαχείρισης ΔΕΠΥ, Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας

 

«Από τις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου ένιωθα λες κι οι συγγραφείς μιλούσαν για το δικό μου παιδί. Αισθάνθηκα ανακούφιση γιατί συνειδητοποίησα πως κατανοούσαν το πρόβλημα και είχαν να προτείνουν λύσεις. Έχουμε δουλειά μπροστά μας με τη δεκάχρονη κόρη μου, αλλά, με τα συγκεκριμένα βήματα και τις εφαρμόσιμες στρατηγικές που περιγράφονται, έχουμε ήδη δει βελτίωση. Οι εποχές με τα ξεχασμένα τετράδια, τις παραμελημένες εργασίες και τα χαμένα βιβλία ανήκουν πια στο παρελθόν.»

–Christine C., μητέρα, Νιου Τζέρσεϊ

 

«Αυτό το βιβλίο παρέχει πολλά εργαλεία που μπορώ να χρησιμοποιήσω με τον γιο μου τώρα, αλλά και καθώς θα μεγαλώνει. Μου αρέσει ιδιαίτερα η ιδέα με τις «Αναποδιές»· μου επιτρέπουν να εξηγήσω στον γιο μου γιατί χάνει τα πράγματά του ή ξεχνάει τις εργασίες του σχολείου χωρίς να τον κάνω να νιώσει άσχημα με τον εαυτό του.»

–Jennie M., μητέρα, Νέα Υόρκη

 

Μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη

Κατηγορία βιβλίου: Άνθρωπος και σχέσεις

ISBN: 978-960-461-967-2   

Κωδικός:   61089

Διαστάσεις: 14 x 20.5

Σελίδες:   304

Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό  

Ημερομηνία έκδοσης: 25.09.19

Τιμή:  14.40 €

 

Οι Δρες Richard Gallagher, Elana Spira  και Jennifer L. Rossenblatt   εργάζονται στο Child Study Center του Νος. Παίδων Hassenfeld  στο

 Langone Medical Center του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης.

Εργάζονται για πάνω από μια δεκαετία με παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ή ζητήματα συμπεριφοράς.

 Το Organizational Skills Training (Εκμάθηση Οργανωτικών Δεξιοτήτων), το πρόγραμμα στο οποίο βασίζεται το βιβλίο, είναι προϊόν της  πολυετούς πείρας τους.

 

 

Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί… στη ζωή

Η δημοφιλέστερη σειρά βιβλίων επιβίωσης όλων των εποχών!
J. Piven, D. Borgenight

 

Μια σειρά ρεαλιστικών και συχνά ξεκαρδιστικών συμβουλών για πραγματικά άβολες καταστάσεις που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας

O Jushua Piven και ο David Borgenight δημιούργησαν πριν είκοσι χρόνια την πιο ευπώλητη σειρά βιβλίων επιβίωσης όλων των εποχών, αξιοποιώντας αρχικά τις δικές τους εμπειρίες αλλά και τις αμέτρητες συνεντεύξεις που πραγματοποίησαν μέσα σε αυτό το διάστημα. Τα βιβλία έγιναν best sellers από την πρώτη στιγμή της έκδοσης τους, ενώ η σειρά ανανεώνεται με νέα βιβλία από τότε, με την ίδια πάντα επιτυχία. Σήμερα κυκλοφορούν σε 27 χώρες, έχοντας ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις και έχουν μεταφερθεί σε 2 τηλεοπτικές σειρές (TBC, Discovery Channel)

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, κίνδυνος δεν σημαίνει μόνο να βρεθείς ξαφνικά απέναντι σ’ ένα φίδι. Οι περισσότερες κρίσεις ξεσπούν πολύ πιο κοντά μας –στο σπίτι μας, στη δουλειά μας, στην καθημερινότητά μας. Αυτός ο  απολύτως απαραίτητος οδηγός επιβίωσης περιέχει εκατοντάδες τρόπους για να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις συμφορές που μπορεί να μας βρουν καθημερινά, όπως:

 

    ☹ Την αμήχανη σιωπή στο ασανσέρ

    ☹ Μια απροειδοποίητη επίσκεψη των γονιών

    ☹ Μια κοκκινίλα από το ξύρισμα

    ☹ Πολύ σκόρδο στο φαγητό

    ☹ Το σφήνωμα του δαχτύλου στην μπάλα του μπόουλινγκ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη διαβάζετε το βιβλίο ενώ χειρίζεστε βαρέα μηχανήματα!!

 

Μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή

Κατηγορία βιβλίου: Χιούμορ – Σάτιρα

ISBN: 978-960-645-007-5

Κωδικός:   60022

Διαστάσεις:   14 x 20.5

Σελίδες:   320

Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό  

Ημερομηνία έκδοσης:  25/09/19

Τιμή: 9.90  €

 

Ο Τζόσουα Πίβεν (Joshua Piven) δεν επέστρεφε ποτέ σπίτι του την ώρα που του είχαν πει οι γονείς του, ενίοτε έκανε κοπάνα από το σχολείο και κάποτε τον κλείδωσαν στα απο­δυτήρια. Εξακολουθεί να έχει περίεργα ξεσπάσματα εφηβικού τύπου και να αποφεύγει τα λαχανάκια Βρυξελλών, αλλά σπά­νια πλέον του κλέβουν τα χρήματα για το κολατσιό του.

Ο Ντέιβιντ Μπόργκενιχτ (David Borgenicht) είναι συγγρα­φέας, συντάκτης και κυνηγός συγκινήσεων και είναι υπερή­φανος που εξακολουθεί να είναι ζωντανός. Ζει στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ με τη σύζυγο και τα παιδιά του, και ο στόχος του είναι να ζήσει για πάντα –μέχρι στιγμής, τα έχει πάει περίφημα.

 

 

Πως λειτουργεί η ψυχολογία

Πλήρης εικονογραφημένος οδηγός
 Συλλογικό έργο

 

Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και ενεργούμε στον πραγματικό κόσμο

Είμαστε γνήσιοι ή συμμορφωνόμαστε όλοι με τους κανόνες; Τι μας κάνει να θυμόμαστε; Γιατί ξεχνάμε; Μετριέται η νοημοσύνη; Ερωτήματα σαν αυτά αποτελούν τη βάση του έργου των μεγαλύτερων παγκοσμίως στοχαστών και ερευνητών στον συναρπαστικό κλάδο της ψυχολογίας.

 

Ένα βιβλίο που περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της ψυχολογίας – από τις θεωρίες ως τις θεραπείες, από τα προσωπικά ζητήματα ως τις πρακτικές εφαρμογές, με κατανοητή, εύχρηστη και λιτή παρουσίαση. Ένας καλαίσθητος σκληρόδετος, τόμος που μπορεί να προσφέρει επαρκή πληροφόρηση στον αναγνώστη, είτε πρόκειται για κάποιον που προσεγγίζει για πρώτη φορά το αντικείμενο της ψυχολογίας, είτε για σπουδαστή, είτε για έμπειρο μελετητή των ανθρωπιστικών επιστημών.

 

Μετάφραση: Δέσποινα Παπαδοπούλου

Κατηγορία βιβλίου: Εκλαϊκευμένες θετικές επιστήμες

ISBN: 978-960-461-944-3  

Κωδικός:   85064

Διαστάσεις: 19,5 x 23.5  

Σελίδες:  260

Τύπος εξωφύλλου:  Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 25/09/19

Τιμή:  22 €

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η Τζο Χέμινγκς (σύμβουλος έκδοσης) είναι συμπεριφορική ψυχολόγος με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ και τουΛονδίνου. 

Η Κάθριν Κόλιν είναι κλινική ψυχολόγος, διευθύντρια της Outlook SW Ltd (IAPT)και αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ.

Η Τζοάννα Γκίνσμπεργκ-Γκαντς είναικλινική ψυχοθεραπεύτρια και δημοσιογράφος.

 Η Μέριν Λάζιαν είναι ραδιοφωνική παραγωγός, συγγραφέας, επιμελήτρια και τραγουδίστρια της όπερας, με σπουδές ψυχολογίας στο Χάρβαρντ. .

Η Αλεξάντρα Μπλακ είναι ανεξάρτητη συγγραφέας.

 

 

 

0