Και κάπου εδώ θα σας πάρω από το χεράκι και θα σας βάλω μέσα σε μια θεατρική κουζίνα με στόχο  να μαγειρέψουμε επικίνδυνα. Όχι δεν εννοώ τον κίνδυνο να κοπούμε, να  καούμε στα μάτια της κουζίνας ή κάτι άλλο σχετικό. Μιλάω για άλλου είδους επικινδυνότητα, ίσως με πιο θανάσιμα αποτελέσματα. Πάμε όμως να διαβάσουμε την συνταγή που θα εκτελέσουμε, όπως  οφείλουμε να κάνουμε πριν από κάθε παρθενική μαγειρική μας προσπάθεια.

 

 

85 λεπτά 
4 μερίδες    παρα πολύ δύσκολα τα πράγματα αδέρφια      

ΥΛΙΚΑ

3 μερίδες άντρες

1 γυναίκα

500γρ πόνος

600γρ πλάνη

1kg sex

1lt δάκρυα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κανονική εκτέλεση όμως και θα καταλάβετε τι εννοώ. Με εκτελέστρια την φλογερή Νανά, με τις υψηλές γαστριμαργικές απαιτήσεις! Γυναίκα όλα τα λεφτά και τα φαγητά. Αντικείμενο έντονο πόθου, γεννημένη για να εμπνέει τον καθηλωτικό έρωτα, εκείνον που κάνει κάθε νευρική απόληξη να ηλεκτρίζεται. Γυναίκα πλανεύτρα, η οποία παρασύρει σε ατελείωτες δύνες δίχως επιστροφή τα θύματά της. Η απουσία της μπορεί να αποβεί μοιραία όσο και η παρουσία της, μα η πρώτη  οδηγεί σε σύνδρομο στέρησης και η δεύτερη  αφαίρεση κάθε λογικής και από τον πιο μετρημένο άνδρα. Γυναίκα μούσα που εμπνέει κάθε καλλιτεχνική έκφραση ως ένδειξη θεϊκής λατρείας.  Αυτή η γυναίκα όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να ανήκει μόνο σε έναν άντρα καθώς στο πέρασμά της δημιουργεί χαρέμια ολόκληρα έτοιμα, να την υπηρετήσουν με κάθε τρόπο και να υποταχτούν στην σαγηνευτική κυριαρχία της.

Η μοιραία γυναίκα αράχνη ταγμένη να ικανοποιεί όχι μόνο τα σαρκικά της πάθη, μα και τα γαστριμαργικά έμπλεξε στον ιστό της, πέραν του συζύγου της και δύο άτυχους άνδρες. Ο ένας νέος, επιπόλαιος, θέλει να ζήσει το παραμύθι μαζί της. Πιστεύει ότι μόνο αυτόν θέλει πραγματικά, καθώς είναι ο εραστής που τις χαρίζει ερωτικές και  γαστριμαργικές απολαύσεις. Δε γνωρίζει όμως ότι τις ίδιες ακριβώς απολαύσεις τις χαρίζει και ο γείτονάς του εδώ και καιρό.

Όμως ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Κάποια στιγμή όλα αποκαλύπτονται, και παρ’ όλη την επίγνωση της πλάνης τους,  ιντριγκάρονται από την αδιέξοδη σχέση, τροφοδοτούμενοι από  την ένταση του πάθους. Κάτι όμως μας λέει αυτό για τον χαρακτήρα τους.

 

‘’Όποιος δεν έχει αυτοεκτίμηση, έχει την Νανά ‘’ είπε πολύ σοφά ο τέταρτος χαρακτήρας της παρέας.

Τρία σημαντικά κοινά έχουν λοιπόν, οι δύο αντίπαλοι! Χαμηλή αυτοεκτίμηση, μαγειρικό ταλέντο και εμμονή με την Νανά. Η σχέση τους μαζί της λειτουργεί όσο εκείνοι  υποτάσσονται στην εξουσία που τους ασκεί η μαγεία  του να τους  δανείζει λίγο από τον εαυτό της και αυτό να τους αρκεί για να μην την χάσουν.

 Όλα αυτά διαδραματίζονται μέσα σε μια αισθησιακή ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από την αισθητική των noir comics, με τα σκηνικά στο χρώμα του μαύρου, να έρχονται σε αντίθεση με το κόκκινο που επικρατούσε στις στυλιστικές επιλογές της πρωταγωνίστριας.

Όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι, μια σύγχρονη μονομαχία για τα μάτια της φλογερής Νανάς εκτυλίσσεται. Με όπλα  κατσαρολικά , συνταγές , φαγητά και παθιασμένα συναισθήματα. Άραγε ποιος θα μαγειρέψει καλύτερα? Θα την κερδίσει ολοκληρωτικά, ή μήπως αυτό δε γίνεται? Θα μάθουμε την συνέχεια στο θέατρο Αλκμήνη.

 

Συντελεστές

Κείμενο: Ανδρέας Στάικος

Σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά

Σκηνικά-Κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος

Μουσική: Τάσος Καρακατσάνης

Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας

Εικαστική δημιουργία: Θανάσης Παναγιώτου

Βοηθός σκηνοθέτη: Τζένη Αναγνωστοπούλου

Κινηματογράφηση –Φωτογράφιση: Τζένη Γαβρά

Επεξεργασία Ψηφιακού Υλικού: Πέτρος Αργυρός

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: ΘΕΣΙΣ, www.thesisproduction.gr – ΥΠ.ΠΟ.

Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Τζούμας, Ζαχαρίας Ρόχας, Κερασία Σαμαρά, Άρης Παπαδημητρίου.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πληροφορίες Παράστασης

Παραστάσεις Από Πέμπτη 3 Οκτωβρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21:15 & Κυριακή στις 18:15

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 13€

Μειωμένο (Ανέργους ΑΜΕΑ, άνω των 65): 10€

Ατέλειες: 5€

Διάρκεια παράστασης

85 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων

Viva.gr

Θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 8-12, Γκάζι

Σκηνή intermedia

Σταθμός ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός

Τηλέφωνο: 210 3428650

Δημόσιες σχέσεις & Επικοινωνία Παράστασης

Χρύσα Ματσαγκάνη

 

 

 

0