Ο Νίκος Καμτσής υπογράφει την πρωτότυπη θεατρική απόδοση, τα σκηνικά και τη σκηνοθεσία του έργου, που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο και πιο γοητευτικό ερωτικό γράμμα στη λογοτεχνία και καθιέρωσε τη Γουλφ ως συγγραφέα και εκπρόσωπο του μοντερνισμού, το οποίο παρατείνεται μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού.

 

 
«Ήθελα να τον πετάξω και να φορέσω έναν άλλο εαυτό… Τον έψαξα στην ποίηση, μα δεν τον βρήκα…», Virginia Woolf
 
Ένα πλάσμα καταπίνει τους αιώνες και μεταμορφώνεται στο «κουκούλι» της ποίησης. Από άνδρας γίνεται γυναίκα και καταφέρνει να αγαπήσει απελπισμένα και τη γυναίκα και τον άνδρα.
 
Από την αχανή έρημο της ποίησης και το μυθιστορηματικό σύμπαν της Βιρτζίνια Γουλφ, ο ΟΡΛΑΝΤΟ μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, παρατείνει τις παραστάσεις του στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ (Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη) για όλο τον Ιανουάριο!
 
Ο Νίκος Καμτσής υπογράφει την πρωτότυπη θεατρική απόδοση, τα σκηνικά και τη σκηνοθεσία του έργου, που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο και πιο γοητευτικό ερωτικό γράμμα στη λογοτεχνία και καθιέρωσε τη Γουλφ ως συγγραφέα και εκπρόσωπο του μοντερνισμού.
 
Ο «κόσμος» του Ορλάντο ντύνεται με τα κοστούμια της Μίκας Πανάγου, τη μουσική του Κώστα Χαριτάτου, τους φωτισμούς του Γιάννη Ζέρβα, την κίνηση της Κάλλιας Θεοδοσιάδη, τα βίντεο του Αντώνη Κουκούβελα και την ερμηνεία των Θοδωρή Ελευθεριάδη, Γιάννη Ζέρβα, Λαμπρινής Θάνου, Χάρη Λογγαράκη, Ασημένιας Παπαδοπούλου, Μαριάνθης Φωτάκη.
 
Τον γοητευτικό Ορλάντο που μεταμορφώνεται επί σκηνής σε γυναίκα, υποδύεται η Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου. Τον ρόλο του σκηνοθέτη που ο Ορλάντο του εμπιστεύεται το έργο του, κρατάει ο Νίκος Καμτσής. Ως Βιρτζίνια Γουλφ ακούμε τη φωνή της Πέγκυς Σταθακοπούλου.
 
Το έργο παρουσιάζεται κάθε ΠαρασκευήΣάββατο και Κυριακή στις 20:30.

 
 
Έγραψαν για την παράσταση:

«Δείτε αυτή την παράσταση, όχι γιατί δεν ξέρετε το κείμενο, αλλά γιατί θα το δείτε φωτισμένο αλλιώς. Κι αυτό είναι ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα τού σύγχρονου μετατεχνολογικού θεάτρου μας», 
Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας, Η πόλη ζει

«Ο Νίκος Καμτσής με τη σκηνοθεσία του, δίνει στο έργο της Γουλφ μια ποιότητα ανάλογη του συγγραφικού της διαμετρήματος. Δημιουργεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, τονίζοντας τα δυνατά σημεία του έργου[…]Αξιόλογη δουλειά από την Κάλλια Θεοδοσιάδη στην κίνηση των ηθοποιών. Τα εντυπωσιακά βικτωριανά κοστούμια της Μίκας Πανάγου σε βάζουν στο κλίμα της εποχής και σε προετοιμάζουν για το ταξίδι στο χρόνο. Η υπέροχη μουσική του Κώστα Χαριτάτου δεν συνοδεύει απλά την παράσταση. Συμμετέχει ενεργά, γίνεται ένα είδος λόγου ανάμεσα στους διαλόγους», 
Λένα Σάββα, θέατρο.gr
 
«Η Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου είναι έξοχη, αναλαμβάνοντας να αποδώσει επί σκηνής της μεταμορφώσεις του/της Ορλάντο»
Θανάσης Μήνας, avopolis
 
«Τόσο πολύ καθηλωτικές ήταν οι ερμηνείες και το κείμενο που δεν άφηνε το μυαλό να ξεφύγει.
Είναι μια αφυπνιστική παράσταση με αρκετά ποιητικό περιεχόμενο που σπάζει τα εσωτερικά σκοτάδια του εαυτού, δίνοντας αίσθημα ανεξαρτησίας μέσα από τον ατμοσφαιρικό αγέρα ελευθερίας που χαρίζει το καλό θέατρο»
Δημήτρης Βαρβαρήγος, fractalart.gr
 
«Οχτώ υπέροχες θεατρικές παρουσίες, μεστές και απόλυτα εναρμονισμένες, ξετυλίγουν με απλότητα που αγγίζει την μαεστρία, μια ιστορική αναδρομή πέντε αιώνων,  και μας παρασύρουν σε φιλοσοφικές, ερωτικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις, διδάσκοντας ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται μέσα από τα πάθη, την τόλμη και τον σεβασμό στην ίδια του την ύπαρξη»
Βαγγέλης Τάτσης, myreview.gr
 
 
 
Η υπόθεση του έργου

Ο Ορλάντο είναι ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, που ζει και μεγαλώνει στα χρόνια του Σαίξπηρ. Έχει πολλές απαιτήσεις και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Κινείται σε  ένα άλλο συμπάν και θέλει να το κατακτήσει. Γράφει μια τραγωδία και συναντάει τον Σαίξπηρ. Τον ερωτεύεται η Βασίλισσα Ελισάβετ, αυτός όμως ερωτεύεται τη Ρωσίδα πριγκίπισσα Σάσα.
 
Προδίδεται, εξευτελίζεται από τον κυνικό και πικρόχολο ποιητή Νίκολας Γκρην. Γίνεται πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη. Κοιμάται επτά μέρες συνέχεια και ξυπνά γυναίκα. Έχει γίνει η Ορλάντο.
 
Το  απόλυτο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γούλφ είναι η ενσάρκωση του ανδρόγυνου που διασχίζει τους αιώνες από τον 16ο αιώνα έως σήμερα.
 
 
 
Σκηνοθετικό σημείωμα:

Η Βιρτζίνια Γούλφ δεν χρειάζεται συστάσεις. Εύθραυστη, τολμηρή, τελειομανής και ρηξικέλευθη, δημιούργησε καινούριες, νεωτερικές φόρμες. Έρωτας, ποίηση, απιστία, προδοσία, μοναξιά είναι τα θέματα που κατακλύζουν το έργο της. Χτίζει αξίες και υποσκάπτει τις συμβάσεις της εποχής της με το υποδόριο, φλεγματικό και βιτριολικό ύφος της.
 
Η παράσταση του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ φιλοδοξεί να αξιοποιήσει όσο περισσότερο μπορεί, αυτόν τον πλούτο. Αφήνεται σ΄ αυτή την περιπέτεια και διατρέχει αυτούς τους πέντε αιώνες (από τον 16ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας). Είναι ένα ταξίδι του ανθρώπου, του ανθρώπινου πολιτισμού και των ανθρώπινων σχέσεων. Οι σταθμοί πολλοί, τα στοιχήματα και τα διλήμματα πολλά: τέχνη και πραγματική ζωή, ρεαλισμός και ρομαντισμός, έρωτας και προδοσία, κωμωδία και δράμα.
 
Πάνω στη σκηνή στήνεται ένα θέαμα, όπου όλα μπερδεύονται. Τα ερωτηματικά και οι αμφιβολίες, υπέρτατες υπαρξιακές αξίες-που διαλύει στο τέλος  η ίδια η Βιρτζίνια Γούλφ.
 
Το «ΟΡΛΑΝΤΟ» είναι ένας ύμνος τόσο στην γυναίκα, όσο και στον άνδρα. Είναι ένας ύμνος στην δημιουργία, την ποίηση και την τέχνη. Στην τέχνη του έρωτα, στην τέχνη της ζωής.

Νίκος Καμτσής
 
 

 
Η ταυτότητα της παράστασης

ΟΡΛΑΝΤΟ
της Virginia Woolf

Διάρκεια: 110 λεπτά
 

Συντελεστές:
 
Πρωτότυπη θεατρική απόδοση – σκηνοθεσία – σκηνικά: Νίκος Καμτσής
 
Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
 
Μουσική: Κώστας Χαριτάτος
 
Επιμέλεια κίνησης: Κάλλια Θεοδοσιάδη
 
Σχεδιασμός φωτισμού: Γιάννης Ζέρβας
 
Video – video editing: Αντώνης Κουκούβελας
 
Μακιγιάζ: Διονυσία Κωνσταντίνου
 
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Μαρία Παπαμελετίου
 
Επικοινωνία – δημόσιες σχέσεις: Ράνια Παπαδοπούλου
 
Social Media: Αφροδίτη Καφέτση
 
Φωτογραφίες: Γιώργος Κρίκος
 
Παραγωγή: Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
 
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Θοδωρής Ελευθεριάδης, Γιάννης Ζέρβας, Λαμπρινή Θάνου, Χάρης Λογγαράκης, Ασημένια Παπαδοπούλου, Μαριάνθη Φωτάκη.
 
Στο ρόλο του/της ΟΡΛΑΝΤΟ η Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου.

Τον ρόλο του σκηνοθέτη που ο Ορλάντο του εμπιστεύεται το έργο του, κρατάει ο Νίκος Καμτσής. Ως Βιρτζίνια Γουλφ ακούμε τη φωνή της Πέγκυς Σταθακοπούλου.

 
Παραστάσεις:
Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 20:30
 
 
Αγορά εισιτηρίων:
 
στα ταμεία του θεάτρου (Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη)
 
τηλεφωνικά: 210 8656004, 210 8679535, 210 8624392
 
μέσω viva.gr: https://www.viva.gr/tickets/theater/orlanto-tis-birtzinia-goulf/
 
 
Τιμές εισιτηρίων:
15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό, άνω των 65), 10 ευρώ (ανέργων, ατέλειες)
 
 
Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέληhttps://bit.ly/3VaF4qT
 
website: https://topos-allou.gr/
 
 
Ακολουθήστε το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ στα social media

Facebook: @ToposAllouAeroplio

Instagram: @topos_allou_theatre
 

 

 

 

0