Μακμπέθ

Φόνος. Αίμα. Ο Βασιλιάς Νεκρός

Μια σκοτεινή τραγωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Γραμμένο μεταξύ 1603 και 1606, το “Σκωτσέζικο έργο” έρχεται στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη κάθε Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να καταρρίψει όλες τις ηθικές μας επιλογές.

 

 

 

Να θυμηθούμε λίγο την υπόθεση… Ο στρατηγός Μάκβεθ γυρίζει νικητής απ’ τον πόλεμο και τρεις μάγισσες του ανακοινώσουν σαν προφητεία πως θα γίνει βασιλιάς. Ο φιλόδοξος άντρας, παρακινούμενος από τη σύζυγό του, σκοτώνει το βασιλιά Ντάνκαν που φιλοξενούσε σε γιορτή και γίνεται βασιλιάς της Σκωτίας. Κατόπιν δολοφονεί τον στρατηγό Μπάνκο επειδή οι τρεις μάγισσες του είχαν αναφέρει πως ο στρατηγός θα γεννήσει βασιλιάδες. Από τη δολοφονία ξεφεύγει ο γιος του Μπάνκο, ο Μάλκομ. Έχει ήδη ξεκινήσει η πτώση του Μάκμπεθ . Οι δολοφονημένες ψυχές επιστρέφουν σαν ερινύες και τον βασανίζουν ενώ η Λαίδη Μάκβεθ πεθαίνει. Οι μάγισσες είχαν προφητέψει ότι θα χάσει το θρόνο όταν το δάσος του Μπέρναμ θα κινηθεί εναντίον του. Όντως ο στρατός του Μάλκομ, όταν πλησίαζε στον πύργο, κρατούσε κλαδιά. Στο τέλος ο Μάκμπεθ μονομαχεί με το Μακντόφ που του είχε δολοφονήσει τη γυναίκα και  τα παιδιά και σκοτώνεται.

 

Συντελεστές

 

Μετάφραση: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη

Σκηνοθεσία – Πρωτότυπη μουσική: Ιωάννης Παπλωματάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νάντια Γερμενή

 

Παίζουν οι ηθοποιοί :

 

Νάντια Γερμενή

Θοδωρής Ελευθεριάδης

Κωνσταντίνα Matwali Κουτουλάκη

Μαρίτα Κωστοπούλου

Νικολέττα Μήτσιου

Λυκούργος Μπάδρας

Θεοδώρα Παπαϊωάννου

Ιωάννης Παπλωματάς

Στέλα Σταθοπούλου

Γιάννης Τριαντάκης

Βασίλης Τριανταφύλλου

Θανάσης Τσεκούρας

Ελισάβετ Χρήστου

 

Από Παρασκευή 16 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή στις 21:15 στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη, Αθανασίου Διάκου & Τζιραίων 13 – Μετρό Ακρόπολη

Τηλ. Κρατήσεων: 6944923369

Γενική είσοδος: 12€

Διάρκεια: 105’

Τρέιλερ

 

 

0