Υπάρχουν προορισμοί που είναι ιδανικοί για καλοκαιρινές εξορμήσεις κάτω από τον καυτό ήλιο και πλάι σε χρυσαφένιες αμμουδιές. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι που αποδεικνύουν τη γραφική ομορφιά τους, όταν ντύνονται στα λευκά.

Ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς, ιδανικούς για χειμερινές εξορμήσεις.

Το Εθνικό Πάρκο Plitvice είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κροατίας. Οι 16 τιρκουάζ λίμνες σε συνδυασμό με τους καταρράκτες που δημιουργούνται στις ενώσεις τους, θυμίζουν παραμυθένια σκηνικά. Το σίγουρο είναι ότι ένα συνώνυμο του Πάρκου κατά τους χειμερινούς μήνες είναι «τόπος των θαυμάτων». Ακόμα, κι όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ χαμηλά με τις λίμνες και τους καταρράκτες να παγώνουν η ομορφιά του τοπίου «απογειώνεται».

Το Riisitunturi βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της Φινλανδικής Λαπωνίας. Οι χειμώνες στην περιοχή χαρακτηρίζονται από έντονες χιονοπτώσεις και πολικό ψύχος. Το απομακρυσμένο εθνικό πάρκο Riisitunturi προσελκύει πεζοπόρους και φωτογράφους, όχι μόνο λόγω της έλλειψης τουριστών αλλά και λόγω των μοναδικών τοπίων του. Εικόνες με παγωμένα πλατάνια είναι συνηθισμένες στην περιοχή και τις περισσότερες φορές μοιάζουν παραμυθένια. Παρά την απομακρυσμένη τοποθεσία του, το Riisitunturi είναι αρκετά προσιτό στους επισκέπτες.

Το Τρόμσο είναι μία από τις βορειότερες πόλεις της Γης, που βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο. Αυτή η πόλη των 70.000 περίπου κατοίκων είναι το ιδανικότερο μέρος για να απολαύσετε το βόρειο Σέλας. To Τρόμσο είναι γνωστό για την «πολική νύχτα», που σημαίνει ότι ο ήλιος δεν ανατέλλει καθόλου από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα φώτα της πόλης δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα και οι κάτοικοι γίνονται μέρος της ζωντάνιας που αποπνέει η πόλη. Το Τρόμσο αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ιδιαίτερα ανάμεσα σε όσους αγαπούν τις βόλτες με έλκηθρα που σέρνουν σκυλιά ή την ιππασία με ταράνδους.

Πηγή

0