Κυκλοφόρησε από τη Final Touch η επανεκτέλεση του τραγουδιού “Ποια Προσευχή” σε ερμηνεία της Κυριακής Δερέμπεη.

Το τραγούδι – να θυμίσουμε – είχε ερμηνεύσει η Ελίνα Κωνσταντοπούλου στη συμμετοχή της χώρας μας στη Eurovision το 1995 και είχε έρθει στη 12η θέση σε συνολικά 23 χώρες.

 

Mουσική: Νίκος Τερζής

Στίχοι: Αντώνης Παππάς

Ενορχήστρωση: Σωτήρης Νούκας

Κιθάρες: Μάνος Κούρτης

Ηχογράφηση: Underground Studio

Photo credits: Κώστας Αμοιρίδης

Label : Final Touch (distributed by MLK)

 

Όπως εξομολογείται και η ίδια στον προσωπικό της λογαριαμό στο facebook στις 24 Φεβρουαρίου:

“Το τραγούδι “Ποια Προσευχή” αποτελεί  ύμνο για την Ελλάδα. Έτσι όπως το ακούω και το εισπράττω μέσα από τον στίχο αισθάνομαι την Ελλάδα να μιλάει για να διαμαρτύρεται για τα δεινά που έχουν προκαλέσει τα παιδιά της, προσπαθώντας να τους εμψυχώσει, να τους τονώσει το Ελληνικό φρόνιμα.

Με σπαρακτικούς λυγμούς η Ελλάδα αναφέρεται σε όλους αυτούς τους ξένους που δεν ντράπηκαν να καπηλευτούν την ιστορία της και την περιουσία της, την πνευματική, πολιτιστική και την υλική.

Η γυναίκα Ελλάδα προσεύχεται για τα παιδιά της για να ξεπλύνει τις αμαρτίες και τα κρίματα τους, έτσι ώστε να σωθεί η τιμή και υπόληψή τους. Κάποιοι, μεθοδευμένα, ισχυροί προσπάθησαν να κατεβάσουν την Ελλάδα από τον θρόνο που την ήθελε χρόνια να στέκει και να αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους λαούς. Λαμπάδα αναμμένη η Ελλάδα με την πλούσια πολιτιστική της ιστορία και κληρονομιά φωτοδότησε μέσα στους αιώνες δισεκατομμύρια ανθρώπων…..”

Η καλλιτέχνιδα κλείνει την εξομολόγησή της τονίζοντας: “Έτσι το νιώθω και έτσι το ομολογώ… Κυριακή” 

Η Κυριακή Δερέμπεη είναι μόλις δεκαεννιά χρονών και έχει κατακτήσει το χώρο της μουσικής με το ταλέντο της στο τραγούδι και τα μουσικά όργανα. Με Ποντιακή καταγωγή, αγαπά την παραδοσιακή και Βυζαντινή μουσική και γνωρίζει μπουζούκι και σαντούρι, Περσικό, Ινδικό και Ελληνικό. Ξεχωρίζει από την ηλικία των δώδεκα ετών καθώς εμφανίζεται στο πλευρό του Οχράν Οσμάν, της Ελένης Βιτάλη, της Γλυκερίας κ.α.

Πειραματίζεται ερμηνεύοντας τραγούδια σε πολλές γλώσσες. Τον περασμένο Μάϊο κυκλοφόρησε το τραγούδι “Κάϊρο” σε μουσική του Στέφανου Κορκολή.

Περισσότερες πληροφορίες για την Κυριακή Δερέμπεη

Facebook Official Page

YouTubeKiriakiDerempei

 

2