Το Μουσικόραμα ήταν η δημοφιλέστερη μουσική εκπομπή που προβαλλόταν στην ελληνική τηλεόραση τη δεκαετία του 80. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε από την ΕΡΤ-1 την 24/09/1982 (ημέρα Παρασκευή) και η τελευταία την 15/06/1991 (ημέρα Σάββατο). Προβαλλόταν κάθε Παρασκευή λίγο πριν τις 9 το βράδυ και διαρκούσε 40 λεπτά.

Η αρχική ονομασία της εκπομπής ήταν Μουσική Ποπ. Όμως μετά από τρεις εκπομπές μετονομάστηκε σε Μουσικόραμα. Σκηνοθέτης ήταν ο Γιώργος Ζιάκας. Τη μουσική για τους τίτλους έναρξης της εκπομπής υπέγραφε ο Σταύρος Λογαρίδης με τις εναλλαγές εικόνων από καλλιτέχνες σε ρυθμό πολυβόλου

Όσο για τον παρουσιαστή;  ο γνωστός στη γενιά μας, Γιώργος Γκούτης!

Είχε ένα ιδιαίτερο στυλ, ήρεμο, σοβαρό, ένα στυλ που από μικρός θαύμαζα και ήθελα να του μοιάσω. Άλλοτε με το πουλόβερ μέσα από το πράσινο μπουφάν ή αργότερα με ζακέτα, πουκάμισο και λεπτή γραβάτα ή παπιγιόν…

Πολλοί από τη γενιά μας βάζαμε το βίντεο για να γράψουμε τις εκπομπές ενώ οι πιο δραστήριοι έστελναν επιστολές με το ταχυδρομείο ώστε να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους και να διαμορφωθεί το playlist της εκπομπής, μία φορά κάθε μήνα.

Μετά το τέλος της εκπομπής ο Γιώργος Γκούτης εξαφανίστηκε. Δεν τον ξαναείδαμε σε καμία εκπομπή, δεν έδωσε καμία συνέντευξη, δεν ασχολήθηκε ούτε με το ραδιόφωνο ή κάποιο μουσικό έντυπο.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν από πρώην συνεργάτες του, αναφέρουν ότι έγινε κορυφαίο στέλεχος ασιατικής τράπεζας που ασχολείται με μεγάλους επενδυτικούς ομίλους…. ή πως έγινε αγρότης με βιολογικές καλλιέργειες. Μια οικονομική είδηση απ’ τον Ιούλιο του 2000 στο Βήμα, ένα Deal αξίας 9 τρις του Ελληνικού δημοσίου και της Ιαπωνικής Fuji Bank για τον ΕΟΤ. Ο αντιπρόσωπος της Fuji Bank τότε στην Ελλάδα ήταν ο Γιώργος Γκούτης!

 

220