Ο άνθρωπος που αγαπά αληθινά και πιστά τον εαυτό του έχει υγεία σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, πνευματικό, ψυχικό, νοητικό). Ο άνθρωπος που αγαπά αληθινά και πιστά τον εαυτό του νιώθει αφθονία,ευημερία,χαρά και ευτυχία. Η αγάπη προηγείται όλων. Η αγάπη είναι η ανώτερη ενεργειακή δύναμη σε όλο το σύμπαν. Οι δικές της δονήσεις εκπέπονται στις υψηλότερες συχνότητες και ο κάθε άνθρωπος νιώθοντας την αγάπη σε κάθε κύτταρο του οργανισμού του δονείται και εκείνος στην συχνότητα της, έλκοντας στην ζωή του αγάπη.

 

Όλα τα θετικά συναισθήματα προέρχονται από την αγάπη και μπορούμε εύκολα να τα ξεχωρίσουμε από την χαρά που νιώθουμε για αυτά. Για όσα στη ζωή μας είμαστε χαρούμενοι βασιλεύει η αγάπη και εκπέμπουμε στις συχνότητες της και έτσι συγχρονιζόμαστε και με άλλους ανθρώπους και καταστάσεις που εκπέμπουν το ίδιο. Αν όμως για τον οποιοδήποτε λόγο η αγάπη απουσιάζει από την ζωή μας τα συναισθήματά μας είναι αρνητικά και οι σκέψεις που τα προκαλούν είναι και αυτά αρνητικά. Η σκέψη είναι ενέργεια και η ενέργεια αυτή έχει και εκείνη δόνηση.. επομένως εκπέμπουμε και έλκουμε ότι σκεφτόμαστε και ότι αισθανόμαστε για την σκέψη αυτή. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ: τα όμοια έλκονται.

 

Κατά μέσο όρο ο ανθρώπινος νους κάνει καθημερινά 70000 σκέψεις εκ των οποίων το 95% είναι αρνητικές(δείγμα που σημαίνει πως λείπει η αγάπη από την ζωή μας και κατά το μεγαλύτερο ποσοστό δεν γνωρίζουμε τον λόγο που μας συμβαίνει αυτό). Μόνο το 10% των σκέψεων μας γίνονται σε συνειδητό επίπεδο..έχουμε δηλαδή την επίγνωσή τους και το υπόλοιπο 90% γίνονται σε υποσυνείδητο επίπεδο..έχουμε δηλαδή την πλήρη άγνοια τους. Γιαυτό και πολλοί με ρωτάτε πολυ συχνά : ́ ́Αφού κάνω πολλές προσπάθειες για να βελτιώσω την ζωή μου γιατί κάνω δύο βήματα μπροστά και τρία βήματα πίσω; Και πως αφού την ζητώ την αγάπη γιατί εκείνη απουσιάζει απο την ζωή μου; ́ ́Διότι ο μέσος άνθρωπος σκέφτεται με την συνείδησή του και όχι με το υποσυνείδητό του. Στο υποσυνείδητο του υπάρχουν πεποιθήσεις που εν αγνοία του καθορίζουν τη ζωή του .

 

Και πώς μπορούμε αυτο να το αλλάξουμε;

Θεραπεύοντας την σκέψη μας!! Και αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς..θεραπεύοντας τις πεποιθήσεις μας. Και τι είναι η πεποίθηση; Πεποίθηση είναι η σταθερή γνώμη,άποψη,βεβαιότητα ότι αυτό που θεωρεί κάποιος σωστό ισχύει και στην πραγματικότητα.

 

Για να καταλάβετε πως λειτουργούν οι πεποιθήσεις ρωτήστε τον εαυτό σας για διάφορα θέματα που τον αποσχολούν… όπως για παράδειγμα τι γνώμη έχει για την αγάπη.

Αν η απάντηση του είναι πως η αγάπη είναι δυσεύρετη, δύσκολη και πως στις μέρες μας δεν υπάρχουν άνθρωποι που να ξέρουν αληθινά να αγαπούν, μη σας κάνει εντύπωση αν δεν την έχετε ακόμα βιώσει. Οι απαντήσεις σας σχετικά με την αγάπη είναι και οι πεποιθήσεις σας, πιστεύετε δηλαδή βαθειά ότι αυτό ισχύει και αυτός είναι και ο λόγος που το βιώνετε. Αυτή σας η άποψη είναι βασισμένη στην δική σας προσωπική ιστορία και αποτελεί υποκειμενική αλήθεια και όχι αντικειμενική.

Η αλήθεια είναι πως η αγάπη βρίσκεται παντού και η αληθινή αγάπη μεσουρανεί και βασιλεύει..με την διαφορά ότι την βιώνουν μόνο όσοι ολοκληρωτικά πιστεύουν σε αυτήν. Και τι σημαίνει σε αυτή την περίπτωση ολοκληρωτικά; Ότι ο άνθρωπος πιστεύει σε αυτήν και συνειδητά αλλά και υποσυνείδητα. Αυτός είναι και ο ουσιαστικός λόγος που πάρα πολλοί άνθρωποι μου εξομολογούνται πως ενώ την θέλουν την αγάπη, την ζητούν, την ψάχνουν και κάποιες φορές την νιώθουν μάλιστα και για τον εαυτό τους αναρωτιούνται για ποιον λόγο δεν την βιώνουν.

 

Μου έκανε τρομερή εντύπωση μία ανάρτηση που δημοσίευσα στον λογαριασμό μου στα social media που έλεγε τα εξής:

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ

ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΟΥ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΟΣΗ

ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕΣ ΠΟΤΕ!

 

 

Τα σχόλια και τα μηνύματα που έλαβα ήταν πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει,πως στις μέρες μας είναι δύσκολο και πως είναι άκρως ουτοπικό ειδικά στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι εξέφραζαν τις πεποιθήσεις τους και επειδή τις πιστεύουν γιαυτό τον λόγο τις βίωναν κιόλας. Μπορεί ο καθένας από αυτούς όντως να έχει παραπάνω από μια αρνητική ιστορία να μας διηγηθεί που να δικαιολογεί την άποψη του για την αγάπη.Όμως αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος:όσο πιο πολύ δεν πιστεύεις σε αυτή τόσο πιο πολύ έλκεις καταστάσεις που σου επιβεβαιώνουν την απουσία της και το αντίστροφο.

Στην συγκεκριμένη μου ανάρτηση δεν εννοώ μόνο την ερωτική αγάπη ας μου επιτραπεί αυτός ο όρος, αλλά η αγάπη σε όλους τους τομείς και κυρίως αυτή που ξεκινάει από τον εαυτό μας. Διότι μόνο όταν αγαπήσουμε τον εαυτό μας άνευ όρων και τον συγχωρέσουμε για το παρελθόν του και τα λάθη του και τον δεχτούμε έτσι όπως ακριβώς είναι, μόνο τότε θα φύγουν τα αρνητικά συναισθήματα από μέσα μας και θα κάνουμε χώρο στην αγάπη. Και όταν θα νιώσουμε για τον εαυτό μας άνευ όρων αγάπη τότε θα λειτουργήσουμε σαν μαγνήτης στο σύμπαν και θα έλξουμε αγάπη με όλα τα συνοδά της συναισθήματα όπως: χαρά, ευτυχία, ευεξία, ευημερία και γαλήνη. Στον νόμο της έλξης όπως είπαμε τα όμοια έλκονται, για αυτό και είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι σκεφτόμαστε και με πoιον τρόπο το σκεφτόμαστε. Μιας και η σκέψη μας είναι ενέργεια και δονείται στο σύμπαν με συγκεκριμένες συχνότητες όπου έλκει όμοιές της σε μορφή προσώπων και καταστάσεων.

 

Σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται η Μέθοδος Θήτα που είναι η ίδια η αγάπη.

Η Μέθοδος Θήτα είναι μία ενεργειακή μέθοδος αυτογνωσίας και θεραπείας με διαισθητικά εργαλεία για την θεραπεία του ατόμου σε σωματικό αλλα και σε ψυχικό επίπεδο. Μπαίνοντας στην συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων θήτα,όπου από εκεί και πήρε και το όνομά της η θεραπεία αυτή, στα οποία βρίσκεται ο εγκέφαλος μας όταν είμαστε σε κατάσταση βαθειάς χαλάρωσης, μπορεί ο θεραπευτής με μία απλή τεχνική διαλογισμού να εισχωρήσει στο υποσυνείδητο του ατόμου και να του μεταφέρει όλες εκείνες τις θεμελειακές πεποιθήσεις που διαθέτει και για τις οποίες δεν έχει καμία γνώση αλλά παρόλα αυτά τον ορίζουν και τον καθορίζουν.

Κρυφά βιώματα, τραυματικές εμπειρίες, ενοχικά συναισθήματα, υπαρξιακές ανησυχίες βρίσκουν γαλήνη με την Μέθοδο Θήτα και αναπαύονται εν ειρήνη. Αφού έρθουν στην επιφάνεια και συγχωρεθούν έτσι ώστε το άτομο να νιώσει απελευθερωμένο από το παρελθόν του και αφού σπάσει τα δεσμά των αρνητικών του σκέψεων, που του διαμορφώνουν άθελά του το πεπρωμένο του, επέρχεται η ΚΑΘΑΡΣΗ! Η ΛΥΤΡΩΣΗ!!Ένα συναίσθημα απελευθέρωσης για όλα εκείνα που ο άνθρωπος έκρυβε μέσα του και δεν είχε την δύναμη ή την γνώση να απελευθερώσει.

Παλιές αρνητικές πεποιθήσεις αντικαθιστούνται με θετικές που είναι ωφέλιμες πια για τον άνθρωπο και για την ζωή του. Έχουμε την τάση για ότι μας συνέβη στο παρελθόν να αυτομαστιγωνόμαστε και να κατηγορούμε τον εαυτό μας και τις σκέψεις μας με συνέπεια το σκοτάδι που βρίσκεται μέσα μας να μεγαλώνει και να μας αποπροσανατολίζει.

 

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΘΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ!!

 

Το σκοτάδι είναι ανίσχυρο στο φως!  Διαλύεται και υποχωρεί. Έτσι ακριβώς λειτουργεί και η αγάπη στον πονεμένο μας εαυτό, τον αγκαλιάζει τρυφερά και τον αποδέχεται στο σύνολο του όλου του και αυτό είναι κάτι που τον παρηγορεί, τον ηρεμεί και τελικά τον ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ!!

 

Και ας μην ξεχνάμε πως αν στο τέλος δεν πάνε όλα καλά τότε δεν είναι το τέλος!

 

25