Καλησπέρα στους αναγνώστες του THE LOOK.GR Σήμερα ο CHEF Μιχάλης Τσάκαλος έχει ετοιμάσει κάτι πολύ διαφορετικό, ΜΠΑΜΠΑΓΚΑΝΟΥΣ Αραβική μελιτζανανοσαλάτα με Λιβανέζικες πιτούλες.

 

 

Υλικά

3 πολύ μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες (ή μελιτζάνες φλάσκες περίπου 1 κιλό)

60 γραμμάρια ταχίνι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο στο μούλτι

1 λεμόνι χυμό

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένος.

 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες καλά, τις σκουπίζουμε (δεν κόβουμε το κοτσάνι τους) και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα . Τις ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να τις δούμε να έχουν μαλακώσει πάρα πολύ αλλά και να έχουν «καεί» απ΄έξω! Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τους αφαιρέσουμε τη φλούδα ή οποία αποκολλάται πάρα πολύ εύκολα πλέον. Αφού τις ξεφλουδίσουμε, βάζουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας μέσα στο μούλτι ή σε ένα μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (ταχίνι, αλάτι, σκόρδο, χυμό λεμονιού και τις 3 κουταλιές της σούπας λάδι). Χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η μελιτζανοσαλάτα είναι έτοιμη.

Τη σερβίρουμε σε μπολ ραντίζοντάς την με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Προσφέρεται ιδανικά με κομμένες αραβικές πίτες τις οποίες προτιμότερο είναι να έχουμε ψήσει για λίγο στο γκριλ με ελαιόλαδο και καπνιστή πάπρικα!!!

 

1