Κοτόπιτα με πράσο, φέτα και πιπεριά Φλωρίνης

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια κοτόπιτα γευστική και τραγανή με πλούσια γέμιση . Που ο τρόπος παρασκευής είναι παιχνιδιάρικος και βάζει στο κλίμα πως να μαγειρεύουμε χρησιμοποιώντας τις πρώτες ύλες . Τα λαχανικά έχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία πλούσια για έναν υγιή οργανισμό.

 

 

Υλικά

1 μέτριο κοτόπουλο

3 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης

2 τεμάχια πράσο

350 γρ φέτα βαρελίσια μέτρια

1 μέτριο ματσάκι μαϊντανό

2 μέτρια καρότα

3 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο ( βγάζουμε την πράσινη καρδιά )

5 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

15 κλαδάκια από φρέσκο θυμάρι

1 κουταλιά τις σούπας σουσάμι λευκό

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες χωριάτικο

350 ml ηλιέλαιο

3 αυγά θερμοκρασία δωματίου

3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο

3 πρέζες αλάτι

2 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Τρόπος παρασκευής για το κοτόπουλο

 

Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό κατά προτίμηση κρύο . Αν θέλουμε ζεστό βάζουμε έναν βραστήρα με το ανάλογο νερό και το Ρίχνουμε μέσα . Την στιγμή που παίρνει βρασμό τοποθετούμε:

2 καρότα,  1 κρεμμύδι, ½ ματσάκι μαϊντανό, 5 κλωνάρια θυμάρι, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 φύλλα βασιλικού και τις κορυφές από το πράσο και 100 ml ηλιέλαιο.( τα λαχανικά μας τα πλένουμε καλά πριν την χρήση τους και να είναι μέτρια κομμένα)

Περιμένουμε 4 λεπτά και τοποθετούμε το κοτόπουλο .

(Μπορούμε να πούμε στον κρεοπώλη μας να το έχει τεμαχίσει σε 4- 5 κομμάτια )

Καθώς περιμένουμε το κοτόπουλο να βράσει για περίπου 25-30` λεπτά

( κρατάμε 350ml από τον ζωμό που έχει δημιουργηθεί στο βράσιμο)

 

Τρόπος παρασκευής για την γέμιση

Σε ένα μέτριο τηγάνι που έχουμε βάλει στην φωτιά  τοποθετούμε το ελαιόλαδο και 20 ml από το ηλιέλαιο, τα υπόλοιπα λαχανικά μας όσο πιο πολύ ψηλοκομμένα μπορούμε  ( Τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει)

Καθώς τα σοτάρουμε ( τσιγαρίζουμε) σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι και το βασιλικό και περιμένουμε να μαραθούν

Για περίπου 10 λεπτά έως ότου βγάλουν όλα τα αρώματα τους .

Σβήνουμε την φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μεγαλύτερο σκεύος (μπασίνα) για να πέσει η θερμοκρασία . Τοποθετούμε την φέτα ( θρυμματισμένη) και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο ( κατά προτίμηση μόνο τα φύλλα)

Στην συνέχεια  βάζουμε το κοτόπουλο εφόσον έχει πέσει η θερμοκρασία του θρυμματισμένο, τα 3 αυγά , αλατι , πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα.

 

Τρόπος γεμίσματος

 

Ανοίγουμε την συσκευασία από τα φύλλα και σε ένα ταψί 40×20 λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο ( κατά προτίμηση σιλικόνης) και τοποθετούμε το μισό πακέτο φύλλο φύλλο λαδωμένο .

Τοποθετούμε το μείγμα και απλώνουμε καλά .

Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία φύλλο φύλλο λαδωμένο μέχρι να καλύψουμε το μείγμα .

Σκεπάζουμε με το πινέλο τις άκρες και τις γωνιές . 

Χαράζουμε την πίτα μας όπως εμείς θέλουμε και περιχύνουμε τον ζωμό που έχουμε κρατήσει από το κοτόπουλο. Όταν απορροφηθεί πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Ψήνουμε στους 170°c αέρα  για περίπου 20-25′ λεπτά ανάλογα τον φούρνο

 

Καλή σας όρεξη!

 

 

2