Σαλατα αθηναϊκή! Εύκολη και πεντανόστιμη και πολύ θρεπτική!

 

 

Υλικά

300 γρ. μαγιονέζα

4 πατάτες, καθαρισμένες

2 καρότα, καθαρισμένα

2 πέστροφες, 1 κιλό  στο σύνολο.

1 κρεμμύδι, μεγάλο

Λίγη κάπαρη, πολύ ψιλοκομμένη

1 Πιπέρια Πράσινη.

 

 

 

 

Αφού καθαρίσουμε τα λαχανικά μας, κόβουμε τις πατάτες σε μέτριους κύβους με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Κάνουμε το ίδιο και με τα καρότα, ενώ τελευταία κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια.

Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω από δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να πάρει βράση.

Μόλις γίνει αυτό βράζουμε για 10 λεπτά τα λαχανικά και έπειτα ρίχνουμε το ψάρι. Μόλις ρίξουμε το ψάρι συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 20 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας αφαιρούμε το ψάρι με πολύ προσοχή ακουμπώντας το σε ένα ξύλο κοπής. Στη συνέχεια αφαιρούμε και τα λαχανικά, στραγγίζοντας πολύ καλά. Το ζωμό τον αποθηκεύουμε και τον κρατάμε για παρασκευές ψαριών και θαλασσινών.

Με προσοχή αφαιρούμε το κεφάλι και την ουρά του ψαριού κρατώντας τα σε ένα μπολάκι, ενώ στη συνέχεια καθαρίζουμε όλο το υπόλοιπο από κόκαλα και δέρμα κρατώντας μόνο το ψαχνό. Το τοποθετούμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Στη συνέχεια κόβουμε με ένα μαχαίρι τα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια και τα τοποθετούμε και αυτά στο ίδιο μπολ με το ψάρι.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κάππαρη την πιπεριά ψιλοκομμένη και τη μαγιονέζα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε!

Ταιριάζει με ένα λευκό κρασί καλή σας απολαύσει!

 

 

0