Μια γευστική απόλαυση που παίζει με τις δροσερές και πικάντικες νότες του καλοκαιριού.

 

Υλικά

½ κιλό σολομός φιλέτο

200 ml χυμός από πορτοκάλι

2 κουτ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο

20 γραμμάρια τζίντζερ τριμμένο.

Αλάτι-πιπέρι.

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε τον χυμό πορτοκάλι για 10 λεπτά μέχρι να πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ξύδι και το τζίντζερ. Στην συνέχεια, σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα φιλέτα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μισή σάλτσα πορτοκαλιού.

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσαΨηνουμε για άλλα 10 λεπτά και σερβίρουμε, πάνω σε πράσινη σαλάτα, την οποία περιχύνουμε με λίγη σάλτσα από το φαγητό και προεραιτικά, λίγο ελαιόλαδο!

 

 

1